marţi, 16 iulie 2019

Temperaturi de primăvară în următoarele zile la Constanța

Luna februarie care începe mâine împarte România în două: frigul şi vremea mohorâtă se mută în nordul şi centrul ţării, iar în sud-est vine primăvara! În timp ce zonele montane se afla deja sub o informare meteorologică de ninsori viscolite, la malul mării şi astăzi, vremea a fost excelentă. 12 grade Celsius au arătat termometrele, aşa că faleza Cazinoului a fost plină de constănţenii care au ştiut să profite de acest sfârşit de ianuarie cald.

Ora 15 și 30 de minute. Pe faleza Cazinoului din Constanța abia dacă mai aveai unde să arunci un ac din cauza aglomerației.

O imagine pe care cu greu o putem asocia cu acest sfârșit de ianuarie. Chiar dacă soarele a fost scump la vedere la malul mării, vremea a fost blândă și numai bună pentru mișcare în aer liber.

O zi așa de frumoasă nu poate fi uitată, așa că mulți constănțeni și-au făcut selfie-uri. Alții „au dat mâna cu marea” sau au găsit cadrul perfect pentru un sărut.

La început de februarie însă, România se împarte în două din punct de vedere meteorologic. În Dobrogea vine primăvara.

"Temperaturile vor continua să crească, astfel că va deveni chiar deosebit de caldă cu valori termice, pe marți – miercuri, de până la 16-18 grade. În ceea ce privește precipitațiile, vom avea ceva precipitații pe arii restrânse mâine și abia joi vor mai apare pe parcursul zilei", a declarat Marinela Dulamă, meteorolog al Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

În schimb, în nordul și centrul țării iarna își arată supremația. De altfel, pentru aceste regiuni, ANM a emis o atenționare valabilă până mâine după-amiază la ora 17.00.

RECOMANDARE - Vremea rea se întoarce! Meteorologii anunță ninsori și vânt puternic!

Va ninge viscolit  iar vântul va sufla cu peste 80 de km la oră. În Maramureș, Transilvania, Crișana și nordul Moldovei precipitațiile vor fi mixte.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.