miercuri, 21 august 2019

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea zilele următoare - ce temperaturi ne așteaptă la final de an!

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea zilele următoare - ce temperaturi ne așteaptă la final de an!

Deși suntem în plină iarnă și peste doar câteva zile așteptăm noul an, vremea este extrem de caldă pentru această perioadă.

ASTĂZI Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 14 grade, iar cele minime, între 0 și 10 grade. Cerul va fi temporar noros și va ploua, în timpul zilei în jumătatea vestică a țării, iar noaptea și în restul teritoriului. La munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar izolat se vor cumula cantități de apă de 10...15 l/mp.

Vor fi condiții de polei. Îndeosebi în timpul zilei, vântul va avea intensificări în regiunile vestice, cu rafale de 55...75 km/h, iar în zona montană cu peste 80 km/h, chiar 90...100 km/h pe crestele cele mai înalte ale Carpaților Meridionali; local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în regiunile estice, sud-estice și centrale, dar cu viteze ce se vor situa în general între 50 și 55 km/h. În special la începutul intervalului, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

VINERI Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, deși temperatura aerului va scădea, cu precădere în vestul țării. Maximele se vor încadra între 3 și 13 grade, iar minimele între -5 și 6 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în regiunile estice și de sud-est, unde, în cursul nopții izolat, vor fi condiții și de lapoviță. În interiorul arcului carpatic, local vor fi precipitații mixte. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special, în zona montană.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire