duminică, 18 august 2019

TENIS. Constănțeanca Simona Halep, prima româncă ajunsă NUMĂRUL 1 MONDIAL în clasamentul WTA!

TENIS. Constănțeanca Simona Halep, prima româncă ajunsă NUMĂRUL 1 MONDIAL în clasamentul WTA!

Constănțeanca Simona Halep va ocupa începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, astăzi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep devine, astfel, prima româncă lider mondial în tenis, și al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974. Totodată, devine cea de a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Simona Halep va evolua, duminică, în finala China Open, împotriva Petrei Kvitova din Cehia sau a Carolinei Garcia din Franța.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari și cu 650 de puncte WTA. Câștigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari și 1.000 de puncte WTA.

În acest moment, românca are 40 de puncte în plus față de fostul lider WTA, spaniola Garbine Muguruza.

Iată punctul de meci (via WTA):

UPDATE. WTA i-a dedicat Simonei Halep un scurt film, după ce jucătoarea română în vârstă de 26 de ani a devenit al 25-lea lider mondial.

Simona Halep este jucătoarea cu cea mai lungă prezență în Top 10 WTA, în care a pătruns în ianuarie 2014. Ea va primi un trofeu pentru "numărul 1 mondial", o minge de tenis înstelată, din argint, care reprezintă universul acestui sport. Fiecare "număr 1", din trecut și prezent, este reprezentat printr-un diamant pe cer.

"Am multe lucruri de spus, dar cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Vă mulțumesc pentru sprijinul din această săptămână. Mulțumesc China, am făcut meciuri foarte bune aici, am reușit să o înving pe Maria Sharapova. E foarte emoționant, e minunant că am putut face asta.

Mulțumesc familiei mele și celor din echipa mea, inclusiv lui Darren, care nu e aici. E ziua mea specială", a declarat prima jucătoare din România care ajunge pe locul 1 WTA.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire