joi, 22 august 2019

Testări gratuite pentru hepatita B și C, dar și HIV într-un mall din Constanța

Suntem pe primele locuri în Europa la numărul bolnavilor de Hepatita C. Din acest motiv, specialiştii insistă să mergeţi să vă testaţi. La Constanţa, Fundaţia Baylor Marea Neagră a demarat o campanie gratuită prin care constănţenii sunt chemaţi să-şi cunoască starea de sănătate.

Statisticile Ministerului Sănătății arată că în țara noastră au fost înregistrate în 2015  peste 700 de mii de persoane infectate cu virusul hepatitic C.

În realitate însă, cifrele sunt mult mai mari. La Constanța Fundația Baylor Marea Neagră a demarat o campanie gratuită prin care îi invită pe oameni să se testeze pentru hepatitele B și C, dar și pentru HIV.

"Persoanele care vin să se testeze trebuie să se prezinte obligatoriu cu un act de identitate. Programul este între 14.00 și 18.00, doar luni. Rezultatele le primesc în aceeași zi într-un interval de 30-40 de minute după recoltare", a declarat Florentina Popa, reprezentant al Fundației Baylor Marea Neagră.

Medicii spun că virusul hepatitei C s-a extins în special din cauza drogurilor injectabile, a tatuajelor, a piercingurilor și a relațiilor intime neprotejate. Boala se transmite însă la fel de ușor prin transfuzii de sange și instrumentar medical nesterilizat corespunzător.

Testările pentru HIV și hepatitele B și C se fac în fiecare zi de luni, până pe 28 martie, în mall-ul de pe varianta Constanței.

Comenteaza aceasta stire