sîmbătă, 20 iulie 2019

Teste gratuite pentru depistarea cancerului de sân și de col uterin, la Eforie

De ruşine, din lipsa timpului ori a banilor, multe românce îşi neglijează sănătatea şi ajung la medic abia când este prea târziu. Aşa se face că ţara noastră ocupă primul loc în Europa la numărul de cazuri de cancer de col uterin. Pentru a schimba aceste statistici, până la 1 septembrie, femeile din Eforie şi localităţile limitrofe beneficiază de testări gratuite pentru depistarea acestor afecţiuni de temut, cu ajutorul unei Unităţi Mobile de Diagnostic.

De rușine sau de teamă, cele mai multe femei nu ajung să își facă analize simple care le pot salva viața. Testul Babeș Papanicolau și mamografia sunt investigații care ar trebui făcute de orice femeie pentru a putea depista în faze incipiente cancerul de col uterin sau pe cel de sân.

Toate femeile din orașul Eforie, dar și din localitățile limitrofe sunt așteptate să-și facă gratuit testele până la 1 septembrie. Unitatea Mobilă de Diagnostic, dotată cu un cabinet ginecologic și unul de radiologie-mamograf, este staționată în parcul din fața primăriei Eforie.

Programările pentru investigații se pot face la numărul de telefon 0756 713 652, de luni până vineri, între orele 9.00 și 15.00.

După Eforie, Unitatea de Diagnostic Mobil va ajunge până la sfârșitul anului și în alte patru localități din Moldova, Oltenia și din apropierea Bucureștiului.

România se află pe locul 10 în rândul țărilor europene în ceea ce privește numărul bolnavilor de cancer, cu aproape 80 de mii de cazuri noi, anual. Din păcate, această afecțiune de temut reprezintă a doua cauză de deces din lume și, potrivit statisticilor, numărul îmbolnăvirilor ar putea  crește cu 50% până în 2030. Și mai rău arată statisticile când vine vorba de cancerul de col uterin, unde România este fruntașă la numărul de îmbolnăviri din Europa.

Comenteaza aceasta stire