sîmbătă, 20 iulie 2019

TIMBRUL DE MEDIU, ÎNLOCUIT CU O TAXĂ DE INTRARE ÎN ORAȘ!

TIMBRUL DE MEDIU, ÎNLOCUIT CU O TAXĂ DE INTRARE ÎN ORAȘ!

Autoritățile vor să introducă o vinietă specială pentru mașini în locul timbrului de mediu, eliminat de guvernul Grindeanu.

Va fi o taxă de acces cu mașina în marile orașe din România și, cu cât mașină e mai poluantă, cu atât vinieta va costă mai mult.

Această măsură nu va rezolva însă problema noxelor și îmbătrânirii parcului auto. După eliminarea timbrului de mediu, mii de românii își cumpără și înmatriculează mașini vechi din Uniunea Europeană, iar autoritățile de mediu spun că orașele vor fi mai sufocate și mai poluate, informează stirileprotv.ro.

Un grup de lucru de la Ministerului Mediului pregătește această taxa specială pe care o vor plăti șoferii care vor să între cu mașinile în orașele aglomerate.

RECOMANDARE - Care sunt actele necesare pentru înmatricularea unei mașini - modificări și preț

Responsabilii de la Ministerul Mediului se gândesc la un model similar taxei de congestie din Londra. Astfel, dacă vreți să intrați cu mașină într-o aglomerare urbană, cum ar fi centrul Bucureștiului, veți plăti o taxa. Cuantumul acesteia nu a fost stabilit încă. Însă dacă mașină poluează mai mult, veți plăti respectiv o taxa mai mare.

Surse din cadrul Ministerului Mediului propun că taxa de intrare în aglomerările urbane să fie plătită pe internet sau pe sms. Polițiștii de la poliția locală ar urmă să-i identifice pe șoferii care nu au făcut-o și să îi amendeze.

VEZI ȘI: Cum verifici online dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)