marţi, 20 martie 2018

Ținta: Guvernul Boc

Principala preocupare a social-democraților cu o zi înainte de votul moțiunii de cenzură o reprezintă soluțiile alternative dacă Guvernul Boc va cădea.

Ponta a anunțat la discuțiile cu președinții organizațiilor din teritoriu că social-democrații vor vota cu bilele la vedere. Unii lideri PSD au spus că partidul este dispus să-i accepte în rândurile sale pe parlamentarii Puterii care votează moțiunea. În schimb social-democrații care vor susține Guvernul vor fi excluși. Președintele PSD a precizat că partidul de care îl conduce pregătește o "listă a rușinii" cu senatorii și deputații care vor vota ca Guvernul actual să rămână la Putere.

În urmă cu aproape o oră, Boc i-a convocat în ședință pe aleșii de la PDL pentru a discuta despre votul de mâine. Între timp, reprezentanții UDMR au decis să nu voteze moțiunea depusă de PSD.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că toți senatorii și deputații liberali vor vota în favoarea moțiunii de cenzură, fără excepție. Deputatul PDL, Daniel Oajdea, a spus că își menține intenția de a vota pentru moțiunea de cenzură și pentru acest lucru Biroul Permanent Național al democrat-liberalilor a propus excluderea sa din partid. În prezent Opoziția are asigurate 213 voturi, în condițiile în care are nevoie de minimum 236 pentru a demite Guvernul Boc.

Comenteaza aceasta stire

Senatorul de Constanța Ștefan Mihu a făcut o interpelare pentru plajele destinate persoanelor cu dizabilități
De Neptun TV 13 martie 2018

Redăm, în continuare, integral, interpelarea făcută de senatorul de Constanța Ștefan Mihu.

Congres extraordinar al PSD! Partidul își alege azi noua conducere - trafic restricționat în Capitală! VIDEO
De Neptun TV 10 martie 2018

Social-democrații se reunesc, azi, în congres extraordinar, în cadrul căruia vor fi aleși președintele executiv, vicepreședinții și secretarul general, Liviu Dragnea fiind cel care a propus, în februarie, organizarea congresului pentru ”relansarea programului de guvernare”.

Război între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu înainte de congresul extraordinar al PSD!
De Robert Nenciu 5 martie 2018

Social democrații se pregătesc de congres. Situația tensionată din partid s-a văzut chiar și astăzi, îninte și după ședința Comitetului Executiv Național, de această dată protagoniștii fiind Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Gabriela Firea. Ștefănescu a dorit explicații de la Dragnea pe tema chermezelor de la SRI, Dragnea replicând că secretarul general adjunct ar trebui să se adreseze în altă parte. De cealaltă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, este nemulțumită de activitatea unor miniștri din cabinetul Dăncilă.