miercuri, 26 septembrie 2018

Ținta: Guvernul Boc

Principala preocupare a social-democraților cu o zi înainte de votul moțiunii de cenzură o reprezintă soluțiile alternative dacă Guvernul Boc va cădea.

Ponta a anunțat la discuțiile cu președinții organizațiilor din teritoriu că social-democrații vor vota cu bilele la vedere. Unii lideri PSD au spus că partidul este dispus să-i accepte în rândurile sale pe parlamentarii Puterii care votează moțiunea. În schimb social-democrații care vor susține Guvernul vor fi excluși. Președintele PSD a precizat că partidul de care îl conduce pregătește o "listă a rușinii" cu senatorii și deputații care vor vota ca Guvernul actual să rămână la Putere.

În urmă cu aproape o oră, Boc i-a convocat în ședință pe aleșii de la PDL pentru a discuta despre votul de mâine. Între timp, reprezentanții UDMR au decis să nu voteze moțiunea depusă de PSD.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că toți senatorii și deputații liberali vor vota în favoarea moțiunii de cenzură, fără excepție. Deputatul PDL, Daniel Oajdea, a spus că își menține intenția de a vota pentru moțiunea de cenzură și pentru acest lucru Biroul Permanent Național al democrat-liberalilor a propus excluderea sa din partid. În prezent Opoziția are asigurate 213 voturi, în condițiile în care are nevoie de minimum 236 pentru a demite Guvernul Boc.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.