joi, 13 decembrie 2018

Ținta: Guvernul Boc

Principala preocupare a social-democraților cu o zi înainte de votul moțiunii de cenzură o reprezintă soluțiile alternative dacă Guvernul Boc va cădea.

Ponta a anunțat la discuțiile cu președinții organizațiilor din teritoriu că social-democrații vor vota cu bilele la vedere. Unii lideri PSD au spus că partidul este dispus să-i accepte în rândurile sale pe parlamentarii Puterii care votează moțiunea. În schimb social-democrații care vor susține Guvernul vor fi excluși. Președintele PSD a precizat că partidul de care îl conduce pregătește o "listă a rușinii" cu senatorii și deputații care vor vota ca Guvernul actual să rămână la Putere.

În urmă cu aproape o oră, Boc i-a convocat în ședință pe aleșii de la PDL pentru a discuta despre votul de mâine. Între timp, reprezentanții UDMR au decis să nu voteze moțiunea depusă de PSD.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că toți senatorii și deputații liberali vor vota în favoarea moțiunii de cenzură, fără excepție. Deputatul PDL, Daniel Oajdea, a spus că își menține intenția de a vota pentru moțiunea de cenzură și pentru acest lucru Biroul Permanent Național al democrat-liberalilor a propus excluderea sa din partid. În prezent Opoziția are asigurate 213 voturi, în condițiile în care are nevoie de minimum 236 pentru a demite Guvernul Boc.

Comenteaza aceasta stire

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.