vineri, 19 aprilie 2019

Tiraspolul strânge semnături pentru recunoașterea independenței Transnistriei

Tiraspolul strânge semnături pentru recunoașterea independenței Transnistriei

Autoritățile de la Tiraspol au lansat o campanie de strângere de semnături pentru recunoașterea independenței Transnistriei.

Campania a fost demarată după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că locuitorii din stânga Nistrului trebuie să-și decidă singuri viitorul.

Locuitorii din regiune pot semna în baza pașaportului rus sau transnistrean. Pe 9 mai, la finalul acestei acțiuni, liderul transnistrean Evgheni Șevciuk va înmâna petiția vicepremierului rus.

La rândul său, acesta o va transmiste liderului de la Kremlin. Autoritățile de la Tiraspol spun că dorința Republicii Moldova de a se integra în Uniunea Europeană și faptul că ea ignoră voința poporului transnistrean demonstrează că nu pot coexista în cadrul unor frontiere comune.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.