vineri, 22 februarie 2019

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

Aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține examenul de titularizare, a precizat Ministerul Educației, la solicitarea Mediafax, urmând ca în perioada 10 mai-29 iunie să se desfășoare probele scrise și inspecțiile la clasă. Pe 11 iulie va avea loc proba scrisă.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, în perioada 10 mai - 29 iunie vor avea loc probele scrise și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare, urmând ca pe 11 iulie, profesorii care doresc să obțină un loc stabil la catedră să susțină și proba scrisă.

La solicitarea Mediafax, Ministerul Educației a comunicat că s-au înscris aproximativ 31.000 de cadre didactice, dintre care 4.500 sunt absolvenți ai promoției curente.

Potrivit sursei citate, au fost publicate aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, din care peste 3.300 în mediul urban și 1.140 în mediul rural.

Înscrierea candidaților la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolvenții promoției curente, iar etapa de verificare a dosarelor și de validare a fișelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestațiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologie de examen, pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajați pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe județe, iar repartizarea pe posturi se va face prin ședință publică, în ordinea notelor obținute la examen, se mai arată în metodologia aprobată de MEN.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaților care au obținut note egale sau mai mari de 7.

Comenteaza aceasta stire

Veste PROASTĂ pentru elevi: Dispare una dintre vacanțe. Noua structură a anului școlar
De Neptun TV 19 februarie 2019

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 9 septembrie 2019-20 decembrie 2019.

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Se suspendă cursurile în toată România din cauza gripei!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, astfel că au informat Ministerul Educației despre evoluția infecțiilor gripale și, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi liberă pentru elevi.