miercuri, 23 mai 2018

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

Aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține examenul de titularizare, a precizat Ministerul Educației, la solicitarea Mediafax, urmând ca în perioada 10 mai-29 iunie să se desfășoare probele scrise și inspecțiile la clasă. Pe 11 iulie va avea loc proba scrisă.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, în perioada 10 mai - 29 iunie vor avea loc probele scrise și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare, urmând ca pe 11 iulie, profesorii care doresc să obțină un loc stabil la catedră să susțină și proba scrisă.

La solicitarea Mediafax, Ministerul Educației a comunicat că s-au înscris aproximativ 31.000 de cadre didactice, dintre care 4.500 sunt absolvenți ai promoției curente.

Potrivit sursei citate, au fost publicate aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, din care peste 3.300 în mediul urban și 1.140 în mediul rural.

Înscrierea candidaților la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolvenții promoției curente, iar etapa de verificare a dosarelor și de validare a fișelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestațiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologie de examen, pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajați pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe județe, iar repartizarea pe posturi se va face prin ședință publică, în ordinea notelor obținute la examen, se mai arată în metodologia aprobată de MEN.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaților care au obținut note egale sau mai mari de 7.

Comenteaza aceasta stire

125 de ani de la înființarea Liceului Pedagogic, marcați prin evenimente
De Roxana Glăvan 23 mai 2018

Cei mai mulți dintre dascălii din Constanța s-au format la Liceul Pedagogic, astăzi la ceas aniversar. Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a sărbătorit 125 de ani de la înființare alături de foști și actuali dascăli, de elevi și absolvenți realizați și care se mândresc cu școala din spate.

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!
De Neptun TV 10 mai 2018

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaților care au obținut note egale sau mai mari de 7.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacția de știri și au intrat în pielea jurnaliștilor!
De Raluca Butan 24 aprilie 2018

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Nu este copil care să nu fi auzit această întrebare. Iar când unul dintre părinți este...vedetă, e lesne de înțeles că răspunsul vine de la sine. Fosta noastră colegă, Liliana Gogoașă, s-a așezat din nou astăzi la pupitrul știrilor. De această dată, pentru a le arăta fiicei sale și colegilor ei, ce înseamnă meseria la care unii dintre noi visăm de mici.