joi, 20 septembrie 2018

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

Aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține examenul de titularizare, a precizat Ministerul Educației, la solicitarea Mediafax, urmând ca în perioada 10 mai-29 iunie să se desfășoare probele scrise și inspecțiile la clasă. Pe 11 iulie va avea loc proba scrisă.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, în perioada 10 mai - 29 iunie vor avea loc probele scrise și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare, urmând ca pe 11 iulie, profesorii care doresc să obțină un loc stabil la catedră să susțină și proba scrisă.

La solicitarea Mediafax, Ministerul Educației a comunicat că s-au înscris aproximativ 31.000 de cadre didactice, dintre care 4.500 sunt absolvenți ai promoției curente.

Potrivit sursei citate, au fost publicate aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, din care peste 3.300 în mediul urban și 1.140 în mediul rural.

Înscrierea candidaților la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolvenții promoției curente, iar etapa de verificare a dosarelor și de validare a fișelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestațiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologie de examen, pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajați pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe județe, iar repartizarea pe posturi se va face prin ședință publică, în ordinea notelor obținute la examen, se mai arată în metodologia aprobată de MEN.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaților care au obținut note egale sau mai mari de 7.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.