duminică, 22 iulie 2018

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

TITULARIZARE 2018. Încep probele orale și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare!

Aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține examenul de titularizare, a precizat Ministerul Educației, la solicitarea Mediafax, urmând ca în perioada 10 mai-29 iunie să se desfășoare probele scrise și inspecțiile la clasă. Pe 11 iulie va avea loc proba scrisă.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, în perioada 10 mai - 29 iunie vor avea loc probele scrise și inspecțiile la clasă în cadrul examenului de titularizare, urmând ca pe 11 iulie, profesorii care doresc să obțină un loc stabil la catedră să susțină și proba scrisă.

La solicitarea Mediafax, Ministerul Educației a comunicat că s-au înscris aproximativ 31.000 de cadre didactice, dintre care 4.500 sunt absolvenți ai promoției curente.

Potrivit sursei citate, au fost publicate aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, din care peste 3.300 în mediul urban și 1.140 în mediul rural.

Înscrierea candidaților la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv pentru absolvenții promoției curente, iar etapa de verificare a dosarelor și de validare a fișelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestațiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Conform metodologie de examen, pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajați pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe județe, iar repartizarea pe posturi se va face prin ședință publică, în ordinea notelor obținute la examen, se mai arată în metodologia aprobată de MEN.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47,% în rândul candidaților care au obținut note egale sau mai mari de 7.

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.