miercuri, 21 august 2019

Toamna adevărată își intră în drepturi - cum se schimbă vremea, ce ne așteaptă în noiembrie!

Toamna adevărată își intră în drepturi - cum se schimbă vremea, ce ne așteaptă în noiembrie!

Toamna adevărată își intră în drepturi. De la jumătatea lunii octombrie, temperaturile ating normalul perioadei, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile minime se vor încadra între 1 și 13 grade, mai scăzute, spre -5 grade, în estul Transilvaniei, unde se va semnala brumă. Pe văi și în depresiuni, izolat, va fi ceață.

La București, cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 5...6 grade. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei - unde se va produce brumă și 15 grade în zona litoralului. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Maxime de 25 de grade

Marți, vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 12 grade. Cu totul izolat, dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Și miercuri, spun meteorologii, vremea va fi în continuare predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, unde noaptea vor fi condiții ca izolat sã plouã slab și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 15 grade.

Sfârșitul săpătămânii aduce tot vreme caldă în cea mai mare parte a țãrii. Izolat și trecãtor, mai ales în sud și la munte, vor fi posibile ploi slabe.

ANM a realiza prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993- 2016.

Săptămâna 15.10.2018 – 22.10.2018

Temperatura aerului se va situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara. Precipitațiile vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 22.10.2018 – 29.10.2018

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al săptămânii în vestul teritoriului, cu posibilitatea de a fi ușor mai ridicate în rest. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de normalul săptămânii în regiunile sud-estice și excedentar în restul teritoriului.

Săptămâna 29.10.2018 – 05.11.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval în regiunile vestice și centrale și vor fi ușor mai ridicate decât acestea în restul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate normalul perioadei, cu posibilitatea de a exista un ușor excedent local în zonele de munte, precum și în regiunile sudice, estice și centrale.

Săptămâna 05.11.2018 – 12.11.2018

Temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal al săptămânii, cu posibilitatea unui ușor excedent local în zonele de munte.

Comenteaza aceasta stire