joi, 23 mai 2019

Toate evenimentele programate pe litoral în vacanța de Paște și 1 Mai

Toate evenimentele programate pe litoral în vacanța de Paște și 1 Mai

Litoralul, gazda tradițională a distracției de 1 Mai, are agenda plină cu evenimente pentru minivacanța de Paști, la Mamaia, Costinești sau Vama Veche.

Potrivit cifrelor înaintate de operatorii din turism, peste 90.000 de români și-au programat sejururi pe litoral în vacanța de Paște și 1 Mai. Majoritatea vor ajunge în Mamaia, unde programul de distracție este împărțit între cluburi și petrecerile de la malul mării.

Capul de afiș al perioadei este festivalul Sunwaves, care se desfășoară în perioada 25 aprilie - 1 mai. O avanpremieră Neversea aduce artiști de top la cluburile din nordul stațiunii Mamaia: vineri, 26 aprilie, concertează Tujamo la Fratelli; duminică, 28 aprilie, Mahmut Orhan vine în Loft; marți, 30 aprilie, sunt două reprezentații: AronChupa în Loft și ATB la Fratelli. Festivalul Neversea se desfășoară în 4-7 iulie 2019, pe plaja din Constanța.

Startul îl dă muzica electronică, de joi, 25 aprilie, pe plaja nordică a Mamaiei. Până miercuri, 1 Mai, pe nisip vor dudui ritmuri house și techno la Sunwaves și la Kudos Beach. Sunwaves îi are ca invitați pe: Andrei Ciubuc, Cesar Merveille, Damian Lazarus, Daria Kolosova, David Gtronic, DeWalta, Hector, Herodot, Hugo Bianco, Ion Ludwig, James McHale, Joseph Capriati, Margaret Dygas, Ricardo Villalobos, Robin Ordell, Roustam, Sonja Moonear, The Martinez Brothers, Traumer, Vlada etc. La Kudos Beach vor avea show-uri Mano & Azteca, Rosario Internullo, Audiopulse, Viorel Dragu, Dobrikan, Adrian Vladu șa. 

Tot la Mamaia Nord are loc „Festival du Bonheur - pour les gourmands“, ce se va desfășura în perioada 25 aprilie - 1 Mai, în zona Enigma. Au puncte de vânzare: Arrosticini / Baz Bistro - Burgers & Pizza / I, Bubble Waffle / Camionetta / Cimbru Food Truck / Cot Cot pe roti/ Drunken Squid / Duma's VAN / Fane Curcanu' / Furgoneta Street Chefs/ Gourmet Street Food / La Crêperie de Paris - "Guido on Tour" / La Nu Știu Cine / Lazy Duck / Meat Busters / Mexican Bizness / Naked Corn / Nea Costache / Plescavita Van / Porumbescu / Satisfry / Smokin' Pig / SMKD / Sweet Cotton Candy / The Bun - Fusion Food / The Pastry Truck / Time In / Utopia Coffee Barr / VanFruct Coffee shop / Vanilla Elephant / Via Gofreria / Vice Cream/ Za German - WurstWagen / Zobuian.

Programul este: joi, 25 aprilie ​​​- orele 18.00-4.00 am, de vineri, 26 aprilie, până marți, 30 aprilie ​- orele 12.00-4.00 am; miercuri, 1 Mai - de la ora 12.00 la miezul nopții.

Costineștiul nu se predă și organizează la White Horse un 1 Mai Rock’n Roll, cu DJ Anka și DJ Pantera, între 26 și 30 aprilie. În ultima seară va fi program special, cu cântece de munte la mare, îngânate ca la cabană de Piticu, Călin Florentin Tudor, Rareș Năstase, Nae Berechet, Cati Vișinescu, Grupul Glavis, Laurențiu Marinescu, grupul Vocelis, Gabriel Anghel, Costică David, Ștefania Cacicovschi, Claudiu Benga.

La Vama Veche este fierbere mare. Pe nisipul de la Molotov, Groove & Portocale cheamă la dans non-stop de vineri, 26 aprilie până în zorii zilei de joi, 2 mai, cu Tode, Fictiv, Greenhouse, Mera, Marinov, Primărie, Core, Ludica, Metafore, Dodo, Alex Irimia, Nori, Alex Guran.

 Tot maraton este la Amphora Vama Veche, unde de vineri, 26 aprilie, până duminică, 5 mai, ești chemat să asiști la 9 răsărituri de soare, cu DJ-i Adam, Kicki, Cristi, Old’s Kool, Vavilov și Mika. În seara de miercuri, 1 Mai, trimisul Neversea la Amphora este Mr. Goju cu Migrations Radio Show. Sunt concerte în fiecare seară la „Papa la Șoni“: Kempes - duminică, 28 aprilie, Suburbia11 – luni, 29 aprilie, Țapinarii – marți, 30 aprilie, Bosquito – miercuri, 1 mai. Sunset Festival – Spring Edition aduce pe terenul de pe strada Pescărușului, în zilele de 30 aprilie (marți) și 1 Mai (miercuri), pe Subcarpați, CTC, Kazi Ploae, DJ Olskull, Malagamba DJ.

La Acolo, băieții de la Gașcă Chitară Grozăvești din București organizează o seară ca între prieteni marți, 30 aprilie, de la ora 20, unde studenții te cheamă să intri în gașca lor. Ușa pescăriei din Vama Veche Sursa Facebook Rock's Sat Vama Veche Jocuri și reconstituiri istorice au loc la Dapyx, festivalul antic de la Medgidia, în perioada joi, 2 mai - duminică, 5 mai.

„Dapyx era un rege străvechi, înțelept și viteaz cârmuitor al ținuturilor dobrogene, un erou care a refuzat să devină vasalul Imperiului Roman și a luptat până la capăt în bătăliile sângeroase din perioada 29 - 28 îHr“, arată organizatorii de la Primăria Medgidia.

Tabăra antică este instalată pe stadionul Iftimie Ilisei din Medgidia. Vor fi parade, prezentări de armate și echipamente, lupte de gladiatori, bătălii demonstrative, ateliere de meșteșuguri, ritualuri, dansuri, focuri artificii, momente artistice cu Damian & Brothers, Tharmis Orchestra, Taraful din Clejani, Orchestra Națională Valahia - dirijor Marius Zorilă, Lavinia Goste, Ansamblul Plăieșii și Nicolae Gribincea, Petrică Mîțu Stoian, Smiley, Elena Gheorghe, Irina Rimes.

Pentru cei care vor să aibă liniște de Paști, în sânul naturii, departe de lumea dezlănțuită, mănăstirile din Dobrogea sunt cel mai bun popas. Începând din nord, cu vestitul Triunghi al mănăstirilor Cocoșu – Celic Dere – Saon, trecând prin Casian de la Cheile Dobrogei și până în sud la Dervent, Strunga și Peștera Sfântului Andrei, Dobrogea este un ținut cu lăcașuri de cult care trebuie cunoscute, fiind clădite pe pământul unde a pășit Sfântul Andrei, botezătorul poporului român.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Preot de 34 de ani, acuzat că și-a filmat cumnata minoră în baie!
De Neptun TV 21 mai 2019

Cei doi se află în prezent în proces de divorț, iar la DIICOT Constanța a fost depusă o plângere penală pe numele preotului, în care acesta este acuzat de pornografie infantilă.

În ce condiții se prepară alimentele la cantinele din porturile Constanța și Agigea
De Neptun TV 21 mai 2019

Mai multe cantine care funcționează în Portul Constanța au fost închise de comisarii de la Protecția Consumatorilor, din cauza abaterilor constatate, între care mizerie și condiții neconforme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

CONSTANȚA. Cum va fi sărbătorită ziua orașului: Procesiune religioasă, defilare cu elevi, concerte și focuri de artificii
De Neptun TV 20 mai 2019

Primăria Constanța a anunțat și ea programul evenimentelor pregătite pentru 21 mai.

REPORTER SPECIAL. Primarul Decebal Făgădău, în direct la Neptun TV - află când încep lucrările de reabilitare a Cazinoului!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cazinoul din Constanta, sala polivalenta, dar și alte proiecte ale Primăriei, aflați în această seară la Reporter Special.

Sărbătoare mare. Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ce nu ai voie să faci în această zi
De Neptun TV 20 mai 2019

Sfinții Împărați Constantin și Elena. Constantin cel Mare s-a născut in orasul Naissus (Nis, Serbia) in jurul anului 274 și a rămas cunoscut în istorie datorită măsurilor pe care le-a luat în favoarea bisericii și a preoților în timpul domniei sale. Acesta este venerat ca sfânt în Bisericile Ortodoxe, în Biserica Greco-Catolică, la data de 21 mai, odată cu Sfânta Elena, mama sa, precum și în Bisericile vechi orientale (necalcedoniene). Biserica Romano-Catolică o sărbătorește pe Sfânta Elena la 18 august.

CONSTANȚA. Sistemul de bike sharing, în probe!
De Neptun TV 19 mai 2019

Vești bune pentru iubitorii plimbărilor pe două roți! Aproape 400 de biciclete vor fi puse gratuit la dispoziția constănțenilor și turiștilor, începând de săptămâna viitoare. Reprezentanții Primăriei Constanța anunță că, în prezent, se fac ultimele probe, înainte ca sistemul de bike sharing să devină functional.

Premieră navală. Navă destinată găsirii de diamante, construită la Mangalia
De Neptun TV 18 mai 2019

La ceremonia de start debitare pentru navă au participat reprezentantii DeBeers Marine și DeBeers Marine Namibia, Anglo-American, Lloyd’s Register si Damen Shipyards Gorinchem.

Papa Francisc în România. Momente definitorii din pontificatul suveranului de la Vatican
De Mediafax 17 mai 2019

Papa Francisc este lider al Bisericii Catolice din 2013, iar, în toată această perioadă, acesta a jonglat cu două identități, cea de suveran pontif și cea de personalitate în era rețelelor de socializare online, cu o influență care a depășit sfera instituției pe care o conduce.

Eurovision 2019. România a ratat calificarea în finala. Ce țări au trecut în etapa următoare
De Neptun TV 17 mai 2019

România, reprezentată de cântăreața Ester Peony, cu piesa "On a Sunday", a ratat calificarea în finala concursului Eurovision 2019, după semifinala de joi seară, care a avut loc la Expo Tel Aviv, în Israel.

CONSTANȚA. Ultima fotografie făcută de Liviu Bucățică înainte de prăbușirea avionului în Munții Buzăului. Mesajul emoționant al Corinei Martin: 'Drum bun printre îngeri, fratele meu!'
De Neptun TV 16 mai 2019

Una dintre victime este omul de afaceri Liviu Emil Bucățică, de 50 de ani, fratele Corinei Martin, președintele Asociațiilor de Promovare Turistică din România și proprietara agenției de turism Mistral Tours. Alături de Liviu Bucățică, în avion se mai afla, se pare, un om de afaceri din Cluj, Mihai Covaciu.

Mărturii terifiante despre catastrofa aviatică din Munții Buzăului. 'S-au desprins bucăți din avion în timp ce era în aer' VIDEO
De Neptun TV 16 mai 2019

La bordul avionului se aflau doi oameni de afaceri, Ioan Mihai Covaciu și Liviu Emil Bucățică. Cei doi decolaseră la Ghimbav și intenționau să ajungă la Constanța, orașul lui Bucățică. Avionul era pilotat de Covaciu, un om de afaceri din Cluj, activ în domeniul construcților.

Ploile fac ravagii în țară - zeci de oameni evacuați din două județe, în urma inundațiilor! COD ROȘU pe mai multe râuri
De Neptun TV 16 mai 2019

În ultimele 24 de ore au fost afectate temporar de aluviuni și acumulări de apă 4 drumuri naționale (DN17C - BN, DN 17D - BN, DN 15 - MS DN 15A - MS ) și 2 drumuri județene (DJ188 - MM și DJ 572 - TM).

CONSTANȚA. Ipotezele anchetatorilor în cazul femeii găsite moartă pe plajă - câți bani au găsit asupra cadavrului
De Neptun TV 15 mai 2019

Surse apropiate anchetei susțin că lângă trupul femeii s-au găsit 5.000 de euro și 1.200 de lei.

CONSTANȚA. Interceptare incredibilă în dosarul traficanților de pește: 'Spală-l cu oțet și ține-l la marinat că să nu miroasă'
De Neptun TV 15 mai 2019

România a devenit piața de desfacere a peștelui impropriu consumului uman. O întreagă rețea internațională de traficanți de pește a fost destructurată marți, 14 mai.

CONSTANȚA. Muncitor mort după ce a căzut de pe schelă - lucra la fațada unui hotel!
De Neptun TV 15 mai 2019

Un muncitor care făcea lucrări la un hotel de pe litoral a căzut de pe schelă și a murit. Omul repara fațada hotelului, pentru pregătirea sezonului estival.

#EUROMÂNIA. Care sunt pașii votării la alegerile europarlamentare și referendum
De Mediafax 14 mai 2019

Românii își vor alege pe 26 mai reprezentanții în Parlamentul European. De asemenea, în aceeași zi o să aibă loc și un referendum pe teme legate de justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis. Cetățenii vor vota în aceleași secții de votare, cu aceleași ștampile, pe trei buletine de vot.

Percheziții de amploare în România și străinătate la o grupare care procura ilegal pește - printre orașele vizate se află și Constanța!
De Neptun TV 14 mai 2019

Peste 150 de percheziții au loc în România, precum și în Italia, Spania, Franța și Ungaria, la o grupare formată din sute de persoane care procurau ilegal cantități mari de pește și le vindeau în România. 30 de tone de pește, impropriu consumului, au fost confiscate.

Persoanele cu dizabilități vor primi un voucher de 5.000 de euro. Ce pot face cu banii
De Neptun TV 13 mai 2019

Pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități, ministrul a amintit că în acest an a demarat procesul de formare și mărire a corpului asistenților maternali profesioniști. Astfel, prin proiectul cu fonduri europene Team-UP vor fi angajați alți 4.000 de asistenți maternali profesioniști care vor beneficia și de formare profesională. De asemenea, și cei 11.000 de asistenți maternali deja angajați vor beneficia de formare profesională. Programul se va derula până în 2023 și are o valoare totală de 569 de milioane de euro. O treime din asistenții maternali formați și angajați se vor ocupa exclusiv de copii cu dizabilități.

Ziua regalității, sărbătorită cu fast la Mihail Kogălniceanu
De Neptun TV 12 mai 2019

Ziua Regalității, stabilită pe 10 mai, a prilejuit festivități solemne în localitatea Mihail Kogălniceanu. La inițiativa primarului Ancuța Belu și a profesorului Willypald Wisosenschi, președintele Asociației „Mușata armână”, au fost dezvelite busturile regelui Ferdinand 1 Întregitorul și al marelui om de stat Mihail Kogălniceanu.

Două nave-școală turcești pot fi vizitate în Portul Constanța
De Neptun TV 12 mai 2019

Două nave-școală ale Turciei pot fi vizitate în Portul Constanța duminică, 12 mai, în cursul după-amiezei, într-un interval de două ore și jumătate.

CONSTANȚA. Pacient diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, operat cu succes la Spitalul Județean!
De Neptun TV 12 mai 2019

Este al doilea caz operat cu succes la Spitalul Județean Constanța. Pacientul are 30 de ani și a fost victima unui accident rutier.