joi, 19 octombrie 2017

Toate locurile de parcare din stațiunea Mamaia vor fi plătite din 2018, anunță autoritățile locale

De vara viitoare, niciun loc de parcare din staţiunea Mamaia nu va mai fi gratuit. Anunţul a fost făcut, astăzi, de primarul Decegal Făgădău, prezent la întâlnirea cu hotelierii şi operatorii din turismul de pe litoral. Primarul Constanţei pregăteşte amenzi şi pentru cei care nu vor amenaja toalete publice sau nu vor uda spaţiul verde din staţiunea Mamaia.

De Roxana Glăvan 19:39, 1 august 2017 294 vizite LITORAL

'Vă anunț că de anul viitor toate parcările vor fi cu plată. Toate, așa cum mergem la Brașov, la Sibiu, peste tot, unde toată lumea plăteste un tarif pe oră, vom face același lucru'.

Anunțul a fost făcut de primarul Constanței la întâlnirea cu hotelierii din Mamaia. Și personalul care lucrează în stațiune va trebui să achite un tarif, dar mai mic, susține edilul. Cine nu dorește să achite acest tarif de parcare, va putea apela la sistemul de transport în comun special creat pentru cei aflați în slujba turistului. Astfel, crede Decebal Făgădău, se va putea rezolva problema parcărilor în stațiunea Mamaia. Asta în condițiile în care hotelierii spun că cu greu pot asigura locuri tuturor celor care vin cu mașina la mare.

Ca să înțelegeți cât de gravă este situația parcărilor, în toată stațiunea Mamaia sunt în jur de nouă mii de locuri de parcare. Și cum cei mai mulți turiști vin aici, aceștia ajung să parcheze care pe unde apucă, pe spațiul verde sau pe trotuare, blocând accesul. O altă problemă semnalată a fost cea a spațiilor verzi. Primarul i-a criticat pe hotelieri că au lăsat pârloagă în aceste zone.

Tot de anul viitor, autoritățile promit cele mai moderne toalete publice pe plaje.

Mai multe declarații cu privire la acest subiect în materialul video.

Comenteaza aceasta stire

O săptămână de vară în mijlocul toamnei: zile cu 25 de grade la jumătatea lui octombrie
De Andreea Bajdechi 17 octombrie 2017

S-au inversat anotimpurile pe litoral. Am trecut, calendaristic, de jumătatea toamnei, dar afară este vară. Au fost 25 de grade Celsius, astăzi, la malul mării, o vreme excelentă pentru bronz și chiar o baie. Ce-i drept, marea e destul de rece, dar nu suficient cât să nu o încerci. Veștile meteorologilor sunt bune și pentru restul săptămânii.

CONSTANȚA. Băi în mare și băi de soare, cu două luni înainte de Crăciun!
De Ioana Paidos 14 octombrie 2017

Dacă vă gândeați că pe măsură ce se apropie iarna litoralul devine pustiu, ei bine, vă înșelați. Turiști români, dar și străini, iubitori de mare, vin să se bucure de plajă chiar și în miez de octombrie. Unii s-au mulțumit doar cu admiratul, însă au fost și persoane care s-au aventurat în apa mării.

Rămășițele nedorite ale sezonului estival: plaja transformată într-un imens tomberon! GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 10 octombrie 2017

Vara anului 2017 a trecut. Turiștii au venit, s-au bronzat și au plecat; hotelierii și-au încasat veniturile în funcție de ospitalitatea oferită, iar ceilalți agenți economici au tras linie la final de sezon.

CONSTANȚA. Iubitorii sporturilor nautice nu se sperie de alertele meteo - zeci de pasionați de kitesurfing au ieșit pe mare! GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 7 octombrie 2017

Iubitorii sporturilor nautice nu se sperie de avertizările meteo! Drept dovadă, mai mulți amatori de valuri și adrenalină au decis că vremea de afară este tocmai bună pentru satisface pasiunea. Purtați de rafalele de vânt, într-un echilibru instabil pe plăcile alunecoase, bărbați și femei deopotrivă s-au aventurat în mare.

FURTUNĂ PE LITORAL. Plaja din Eforie Sud, înghițită de valuri! VIDEO
De Neptun TV 28 septembrie 2017

În ultimile zile, județul Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt puternic, cu rafale ce au depășit 55 de kilometri/ oră, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

SPECTACOL MARIN. Cu zmeele în aer și plăcile sub picioare, pasionații de kitesurfing înfruntă vântul și valurile
De Ioana Paidos 27 septembrie 2017

Dacă vântul puternic dă tuturor bătăi de cap, sunt și persoane care îl așteaptă cu sufletul la gură. Ne referim la pasionații de kitesurf, care vin din toate colțurile țării la Mamaia pentru a înfrunta valurile. Cu zmeul în aer și placa sub picioare, reușesc să se ridice metri întregi deasupra apei și să prindă viteze amețitoare.

Hotelurile ar putea administra suprafețe de plajă, în funcție de numărul locurilor de cazare
De Neptun TV 25 septembrie 2017

Hotelurile de pe litoral ar putea administra suprafețe de plajă în funcție de numărul locurilor de cazare, a declarat astăzi, la Constanța, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, precizând însă că acest lucru se poate întâmpla de anul viitor, transmite agenția Mediafax.