luni, 23 iulie 2018

Toate locurile de parcare din stațiunea Mamaia vor fi plătite din 2018, anunță autoritățile locale

De vara viitoare, niciun loc de parcare din staţiunea Mamaia nu va mai fi gratuit. Anunţul a fost făcut, astăzi, de primarul Decegal Făgădău, prezent la întâlnirea cu hotelierii şi operatorii din turismul de pe litoral. Primarul Constanţei pregăteşte amenzi şi pentru cei care nu vor amenaja toalete publice sau nu vor uda spaţiul verde din staţiunea Mamaia.

De Roxana Glăvan 19:39, 1 august 2017 359 vizite LITORAL

'Vă anunț că de anul viitor toate parcările vor fi cu plată. Toate, așa cum mergem la Brașov, la Sibiu, peste tot, unde toată lumea plăteste un tarif pe oră, vom face același lucru'.

Anunțul a fost făcut de primarul Constanței la întâlnirea cu hotelierii din Mamaia. Și personalul care lucrează în stațiune va trebui să achite un tarif, dar mai mic, susține edilul. Cine nu dorește să achite acest tarif de parcare, va putea apela la sistemul de transport în comun special creat pentru cei aflați în slujba turistului. Astfel, crede Decebal Făgădău, se va putea rezolva problema parcărilor în stațiunea Mamaia. Asta în condițiile în care hotelierii spun că cu greu pot asigura locuri tuturor celor care vin cu mașina la mare.

Ca să înțelegeți cât de gravă este situația parcărilor, în toată stațiunea Mamaia sunt în jur de nouă mii de locuri de parcare. Și cum cei mai mulți turiști vin aici, aceștia ajung să parcheze care pe unde apucă, pe spațiul verde sau pe trotuare, blocând accesul. O altă problemă semnalată a fost cea a spațiilor verzi. Primarul i-a criticat pe hotelieri că au lăsat pârloagă în aceste zone.

Tot de anul viitor, autoritățile promit cele mai moderne toalete publice pe plaje.

Mai multe declarații cu privire la acest subiect în materialul video.

Comenteaza aceasta stire