marţi, 18 decembrie 2018

Tomitanii, noua campioană din DNS la rugby!

Echipa de rugby Tomitanii Constanța a câștigat astăzi, în premieră, Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon al sportului cu balonul oval din România!

Deși pornea cu șansa a doua în finala cu Gloria Buzău, disputată pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, tânăra echipa antrenată de Cristian Cojocaru a reușit să se impună, după o revenire spectaculoasă în repriza secundă.

Buzoienii au condus la pauză cu 14-3, dar Tomitanii au întors soarta meciului. După ce Cristi Boboc a marcat un eseu la centru, transformat de Dragoș Burlacu, scorul a devenit 14-10. Constănțenii au trecut în avantaj grație unei acțiuni a aceluiași Dragoș Burlacu.

Acesta a trimis un balon de urmărire, dar a fost placat neregulamentar pentru un eseu de penalizare, care avea să stabilească scorul final: 17-14. ACS Tomitanii a devenit a șaptea campioană din istoria DNS, de când există acest format, și obține promovarea în Superligă. Învinsă chiar de Tomitanii în semifinale, cealaltă echipă constănțeană, CS Năvodari, a cucerit medaliile de bronz după ce a învins cu 27-13 pe RC Bârlad în finala mică.

 

Comenteaza aceasta stire

Halep, săptămâna cu numărul 59 ca lider mondial. 3 jucătoare din România și-au schimbat pozițiile în ierarhia WTA
De Neptun TV 17 decembrie 2018

Simona Halep se menține pe primul loc mondial, ajungând la săptămâna cu numărul 59 în poziția de lider mondial, la un avans de 1046 de puncte față de ocupanta locului doi, Angelique Kerber.

Premieră în istoria României: Simona Halep a fost desemnată campioana mondială a anului 2018
De Neptun TV 14 decembrie 2018

Simona Halep a mai scris o pagină de istorie pentru tenisul românesc, chiar în anul în care a obținut cele mai bune rezultate.

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin! Cristina Neagu, de urgență la spital
De Neptun TV 13 decembrie 2018

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat după 8 ani în semifinalele Campionatului European din Franța, de pe locul al doilea în grupa a II-a principală, și va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris.

Simona Halep, desemnată din nou favorita fanilor: Acest trofeu înseamnă mult pentru mine
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Jucătoarea de tenis Simona Halep, liderul WTA, le-a mulțumit fanilor care au votat-o ca fiind preferata lor în circuitul WTA, pentru cel de-al doilea an consecutiv, precizând că acest trofeu înseamnă mult pentru ea.

Darren Cahill, pe larg despre despărțirea de Simona Halep: Face parte din familia mea, știa ce urmează
De Neptun TV 3 decembrie 2018

După despărțirea de Darren, Simona a hotărât să meargă la primele turnee din 2019 fără antrenor. Numărul 1 mondial și-a început pregătirea sub comanda lui Florin Segărceanu, care nu o va însoți însă și la turnee.