luni, 22 iulie 2019

TOPUL CELOR MAI PERICULOȘI ȘOFERI DIN ROMÂNIA. De ce sunt considerați periculoși șoferii din Constanța?

TOPUL CELOR MAI PERICULOȘI ȘOFERI DIN ROMÂNIA. De ce sunt considerați periculoși șoferii din Constanța?

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității o analiză privind frecvența daunei și valoarea medie a daunelor la polițele RCA în funcție de vârsta asiguratului, puterea motorului a vehiculului, cât și locul înmatriculării.

Așadar, cei mai periculoși șoferi din România sunt bucureștenii, constănțenii și ieșenii. Potrivit studiului ASF frecvența daunei este de 6,78% în cazul persoanelor fizice cu vehiculele înmatriculate în București, 6,40% în cazul înmatriculărilor în Constanța și 6,27% pentru Iași în perioada 2013-2015.

În cazul Bucureștiului una dintre explicații pentru frecvența daunei ar putea fi traficul mai aglomerat din Capitală. Frecvențele minime ale daunelor s-au întâlnit în cazul înmatriculate în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%, notează businessmagazin.ro.

În cazul persoanelor juridice cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatricultae în Cluj, Ilfov, Iași, Galați, Dolj (peste 11%) iar cele mai puține la cele din Călărași, Caraș Severin, Botoșani, Harghita, Hunedoara Covasna, Sălaj (între 6% și 7%).

VEZI ȘI: Premieră în Justiție! Un șofer care a ucis doi soți va fi judecat pentru omor calificat și nu pentru ucidere din culpă - VIDEO ȘOCANT

Clasamentul pe județe de inmatriculare nu coincide cu dauna medie în funcție de județ. Valoarea acesteia, pentru persoane fizice, a variat între 4.000-5.000 de lei (Argeș, București, Cluj, Sibiu) și 9.000-10.000 lei (județele Sălaj și Suceava).

Un element interesant este faptul că mașinile cu motoare puternice au fost cele care au provocat cele mai multe daune de tip RCA. Astfel, dacă frecvența daunelor în cazul vehiculelor motorizate sub 1.200 de centimetri cubi a fost de 3.78%, la cele cu motoare de peste 2.500 centimetri cubi frecvența daunei a fost mai mult decât dublă, adică 7.91%. Și valoarea daunei a evoluat corespunzător, respectiv 5.283 lei (sub 1.200 de centimetri cubi) și 8.511 lei la cele de peste 2500 centimetri cubi.

In cazul grupelor de vârstă, tinerii provoacă cele mai multe accidente (sub 25 de ani) unde frecvența daunei a fost de 6,15% și de 4,59% la cei de peste 40 de ani. Trebuie însă remarcat că tinerii sub 25 de ani și cu mașini cu motorizări mici, de până în 1.200 centimetri cubi, au avut și ei frecvențe mici ale daunelor, comparabile cu celelate grupe de vârstă, adică 3,77%.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)