miercuri, 19 iunie 2019

Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală

De Mediafax 13:21, 16 aprilie 2019 186 vizite Social
Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală

CNN a realizat un top al celor mai romantice 15 orașe din Europa Centrală, în care au fost incluse mai multe așezări din Ungaria, Cehia și Polonia. Americanii se declară uimiți de „vederile pastorale, vârfurile montane care taie respirația și coastele spectaculoase” din regiune.

Cesky Krumlov, Cehia

Localizat în sudul Cehiei, acest orășel este perfect pentru o călătorie în doi. Potrivit CNN, oamenii care vor să viziteze acest loc vor fi impresionați de castelul Cesky Krumlov și străzile orașului medieval, precum și muzeele și galeriile de artă.

Sopot, Polonia

Pe coasta de la Marea Baltică a Poloniei sunt  așezate mai multe orașe frumoase, iar Sopot, în viziunea americanilor, este cel mai impresionantdin punct de vedere arhitectural.

„Orașul este un rai pentru cei care doresc să aibă parte de momente romantice la malul mării”, arată redactorii topului.

Orașul are clădiri în stilul Art Nouveau, precum și o viață de noapte vibrantă, cu foarte multe cluburi și baruri aflate la ultimele etaje.

Szentendre, Ungaria

Plin de galerii de artă și muzee, Szentendre este unul dintre cele mai romantice orașe din Ungaria, arată americanii. Aflat pe malul Dunării, așezarea este o destinație foarte bună pentru „relaxare și inspirație”.

Turiștii pot cumpăra tururi cu barca pe Dunăre și se pot plimba pe străzile colorate ale orașului. Transportul este „foarte bun”, iar drumul cu trenul de la Budapesta este „foarte romantic”.

Krynica-Zdroj, Polonia

Krynica-Zdroj este un oraș mult mai puțin turistic decât multe altele din Polonia, însă acesta rămâne unul dintre cele mai frumoase din țara aflată în centrul continentului. Cunoscut pentru izvoarele termale, Krynica-Zdroj este o destinație perfectă pentru „o escapadă de atmosferă”.

Aflat în vecinătatea munților Beskizi, turiștii pot avea priveliști impresionante în timp ce savurează o masă delicioasă la restaurantele rustice din zonă.

Mikulv, Cehia

Mikulov este recomandat ca o destinație de top pentru arhitectura sa impresionantă. Orașul găzduiește unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste din Europa, iar vizitatorii pot descoperi „secretele fabricării vinului” într-o cramă care datează de la 1643.

Kazmierz Dolny, Polonia

Situat pe malurile râului Vistula, Kazimierz Dolny ar putea să fie „cel mai bine păstrat secret al Poloniei”, arată site-ul CNN.

Oamenii se pot caza în casele aflate pe dealurile care înconjoară orașul și pot cumpăra excursii de-a lungul râului. De altfel, turiștii mai pot savura preparate tradiționale „incredibile”.

Tokaj, Ungaria

Orașul este „mândria” Ungaria când vine vorba de fabricarea vinului, cu mărci care pot fi recunoscute în întreaga lume. Vizitatorii pot explora numeroasele crame subterane și pot admira arhitectura spectaculoasă a orașului.

Marianske Lazne, Cehia

CNN notează că orașul Marianske Lazne a fost vizitat anterior de Împăratul Joseph I al Austriei și de compozitorul Frederic Chopin și arată că acesta este locul perfect pentru oamenii care vor să scape de agitația marilor orașe.

Orașul este încojurat de o pădure vastă și izvoare termale. Totodată, în interior pot fi vizitate câteva clădiri istorice cu arhitectură neo-baroc și câteva parcuri amenajate la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Eger, Ungaria

Eger este cunoscut pentru vinul roșu, de o calitate extraordinară, dar și pentru băile sale termale. Fiind o fostă fortăreață medievală, Eger asigura apărarea regatului ungar de atacurile otomanilor.

Trencin, Slovacia

Acest fumos oraș din Slovacia este definit, conform CNN, de o fortăreață enormă, făcându-l o destinație ideală pentru oamenii care iubesc istoria.

Castelul din Trencin este așezat în vârful unui deal, iar din interiorul acestuia oamenii se pot bucura de priveliști care taie respirația. Orașul vechi este de asemenea fascinant, oferind o atmosferă medievală.

Telc, Cehia

Orașul se află sub protecția UNESCO și are clădiri în stilul baroc, colorate viu. În proximitatea centrului se află mai multe cafenele de unde se pot savura preparate tradiționale.

Banska Stiavnica, Slovacia

Așezat lângă mai multe dealuri împădurite, localitatea se află în centrul Slovaciei. Clădirile acesteia se află sub protecția UNESCO, iar americanii scriu că este ”o destinație încântătoare”, cu un centru vechi perfect prezevat.

Sandomierz, Polonia

Micul oraș aflat pe malurile râului Vistula (cel mai lung râu din Polonia), are toate ingredientele pentru o escapadă romantică perfectă.

Centrul vechi este impresionant, având un mozaic format din clădirile vechi și porțile medievale, precum și castelele antice.

Balatonfured, Ungaria

Acest oraș poate fi vizitat în toate perioadele anului, oferind vederi spectaculoase indiferent de anotimp. Orașul are numeroase băi termale, precum și localuri în care se pot savura preparate culinare ungurești. De asemenea, vara, turiștii pot închiria o ambarcațiune pentru a se plimba pe lacul din apropiere.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Solstitiu de vara 2019. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Ce să nu faci niciodată în această zi magică
De Neptun TV 19 iunie 2019

Solstițiul de vară a fost, din cele mai vechi timpuri, prilej de bucurie și sărbătoare, fiind legat de momentul strângerii recoltei. La început, serbarea coincidea cu data solstițiului, adică 21 iunie. Mai târziu, ceremonialul, fiind considerat de către biserică drept păgân, a fost mutat pe 24 iunie — ziua dedicată Sfântului Ioan Botezătorul.

Un fenomen rar a declanșat alarma de cod roșu! Ce a apărut pe cer VIDEO
De Neptun TV 19 iunie 2019

Un fenomen rar a declanșat alarma de cod roșu în Timiș!

Nicolae Voiculeț, moment unic la Festivalul Literar Mihai Eminescu
De Neptun TV 17 iunie 2019

Nicolae Voiculeț va crea un moment cu totul special la ediția din acest an a Festivalului Literar „Mihai Eminescu", care va avea loc sâmbătă, la Dumbrăveni.

Lista artiștilor de la Neversea!
De Neptun TV 14 iunie 2019

Cu doar trei săptămâni rămase până la cel mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA, organizatorii au anunțat ultimul val de artiști.

'Miturile Cetății' urcă pe scenă la Constanța
De Neptun TV 14 iunie 2019

A doua parte a lunii iunie este dedicată în totalitate teatrului la Constanța. Timp de 11 zile, constănțenii și turiștii care vor veni pe litoral vor putea lua parte la cea de a patra ediție a festivalului de teatru „Miturile Cetății“. Devenit deja un eveniment de referință, festivalul vine în atenția publicului în acest an cu spectacole ale unor regizori celebri precum Andrei Șerban, Silviu Purcărete sau Alexandru Dabija.

Deputatul George Vișan, despre revizuirea în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România
De Neptun TV 13 iunie 2019

Banca Mondială a revizuit în creștere la 3,6% estimările privind avansul economiei românești în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult față de prognoza din ianuarie 2019, se arată în raportul băncii, "Global Economic Prospects", publicat miercuri 12 iunie.

JUDEȚUL CONSTANȚA. A apărut prima trecere de pietoni 3D
De Neptun TV 12 iunie 2019

Șoferii vor testa o pereche de ochelari speciali care simulează starea de ebrietate sau efectele consumului stupefiante pentru a combate consumul de alcool sau de droguri la volan, fenomen care din păcate a scăpat de sub control în România, în special în sezonul estival.

SĂRBĂTOARE MARE: Rusaliile. Ce nu ai voie să faci în această zi: e păcat mare!
De Neptun TV 12 iunie 2019

Rusaliile.Duminica Rusaliilor, când este prăznuită Pogorârea Duhului Sfânt, se face prilej pentru aducerea aminte de "limbile ca de foc" care s-au pogorât peste Apostoli. Aceste "limbi" sunt închipuite astăzi de frunzele de nuc sau de tei, care sunt aduse de credincioși la biserică, spre a fi sfințite. După slujbă, frunzele se iau acasă și se așează la icoane și la uși.

CONSTANȚA. Wi-Fi gratuit pe faleza Cazinoului
De Neptun TV 10 iunie 2019

Proiectul este finanțat prin programul WIFI4EU unde Primăria Municipiului Constanța s-a înscris și a câștigat un voucher în valoare de 15 mii de euro, bani care vor fi folosiți la instalarea rețelei WI-FI.

Istoria mai puțin cunoscută a bărbatului rămas îngropat pentru veșnicie sub reactorul 4 de la Cernobîl
De Mediafax 9 iunie 2019

Agenția Associated Press scria în epocă, citând publicația sovietică Pravda: "Reactorul 4 îi va fi și sicriu. Și poate cineva va scrie pe acele ziduri de ciment că nu reactorul a fost îngropat acolo, ci Valeri Kodemciuk".

Autostrada Soarelui, blocată pentru lucrări în plin sezon estival. Pe ce porțiuni traficul va fi deviat, până în 15 iulie
De Neptun TV 8 iunie 2019

Circulația este astfel deviată pe sensul Constanța-București, până în data de 15 iulie 2019.

Vremea extremă provoacă pagube. Sute de case avariate și drumuri blocate, în ultimele 24 ore!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Peste 40 de localități din 22 de județe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de inundații, fiind blocate mai multe drumuri județene și naționale din cauza apei și a alunecărilor de teren. Potrivit MAI, au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert în 13 județe.

Târg de sănătate și frumusețe la Constanța
De Neptun TV 7 iunie 2019

Vara și-a intrat pe deplin în rol la Malul Mării Negre iar sezonul estival este deschis oficial de mai bine de o lună. Și cum plaja este cel mai potrivit loc pentru etalarea frumuseții, la Constanța are loc în aceste zile un târg dedicat exclusiv frumuseții, dar mai ales sănătății. Cu acest prilej constănțenii și nu numai pot afla care sunt noutățile în domeniu sau pot beneficia de ofertele pregătite de expozanți.

Radu Mazăre se însoară
De Neptun TV 7 iunie 2019

Radu Mazăre se însoară!

Bilanț ÎNFIORĂTOR după prăpădul făcut de ploi și inundații
De Neptun TV 7 iunie 2019

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt județe, precizează MAI.

CONSTANȚA. Infanteriștii marini români participă la exercițiul multinațional BALTOPS 19
De Neptun TV 6 iunie 2019

30 de infanteriști ai Regimentului 307 Infanterie Marină participă, începând de joi, la exercițiul multinațional BALTOPS 19 (Baltic Operations), care se desfășoară în Kiel (Germania), Insula Saaremaa (Estonia), Klapeida (Lituania), Ravlunda (Suedia) și în apele internaționale ale Mării Baltice.

Ploile au blocat mai multe drumuri în țară - situația actualizată!
De Neptun TV 6 iunie 2019

Traficul rutier este afectat pe mai multe drumuri județene și naționale din cauza acumulării de apă sau a alunecărilor de teren în urma ploilor, în ultimele 24 de ore fiind emise 22 de avertizări de fenomene meteorologice, între care 11 au fost cod portocaliu pentru 10 județe, informează MAI.

Ziua eroilor și Înălțarea Domnului sunt sărbătorite astăzi. Tradiții și obiceiuri
De Mediafax 6 iunie 2019

Creștinii serbează, joi, Înălțarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere, zi în care în toate bisericile, mănăstirile și catedralele din țară și străinătate sunt pomeniți eroii români, un praznic al bisericii române adoptat din 2003 ca Sărbătoare Națională.

6 iunie 2019, Înălțarea Domnului. Mare sărbătoare creștin ortodoxă
De Mediafax 5 iunie 2019

Creștinii ortodocși sărbătoresc, joi, Înălțarea Domnului, cunoscută și ca Ispasul sau Paștele Cailor, ultima zi din an în care se pot înroși ouă și se salută cu ”Hristos s-a Înălțat!”. Din 1920, slujbele de la biserică pomenesc Eroii Neamului, de aceea tot astăzi, în România, este Ziua Eroilor.

Preot din Constanța, acuzat că a abandonat o bătrână într-o mănăstire după ce i-a dat casa. 'De ce și-a bătut joc de mine?'
De Neptun TV 5 iunie 2019

Femeia trăiește de mai bine de doi ani într-o mănăstire, fiind îngrijită de măicuțele de aici. A fost adusă char de cel căruia îi lăsase casa.

Inundațiile continuă să facă ravagii în țară: Circulație îngreunată sau închisă pe trei drumuri naționale!
De Neptun TV 5 iunie 2019

Circulația rutieră este îngreunată sau întreruptă, miercuri, pe trei drumuri naționale, din cauza apei acumulate pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Tronsoane afectate sunt în județele Argeș, Ilfov și Teleorman.