joi, 18 aprilie 2019

Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală

De Mediafax 13:21, 16 aprilie 2019 154 vizite Social
Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală

CNN a realizat un top al celor mai romantice 15 orașe din Europa Centrală, în care au fost incluse mai multe așezări din Ungaria, Cehia și Polonia. Americanii se declară uimiți de „vederile pastorale, vârfurile montane care taie respirația și coastele spectaculoase” din regiune.

Cesky Krumlov, Cehia

Localizat în sudul Cehiei, acest orășel este perfect pentru o călătorie în doi. Potrivit CNN, oamenii care vor să viziteze acest loc vor fi impresionați de castelul Cesky Krumlov și străzile orașului medieval, precum și muzeele și galeriile de artă.

Sopot, Polonia

Pe coasta de la Marea Baltică a Poloniei sunt  așezate mai multe orașe frumoase, iar Sopot, în viziunea americanilor, este cel mai impresionantdin punct de vedere arhitectural.

„Orașul este un rai pentru cei care doresc să aibă parte de momente romantice la malul mării”, arată redactorii topului.

Orașul are clădiri în stilul Art Nouveau, precum și o viață de noapte vibrantă, cu foarte multe cluburi și baruri aflate la ultimele etaje.

Szentendre, Ungaria

Plin de galerii de artă și muzee, Szentendre este unul dintre cele mai romantice orașe din Ungaria, arată americanii. Aflat pe malul Dunării, așezarea este o destinație foarte bună pentru „relaxare și inspirație”.

Turiștii pot cumpăra tururi cu barca pe Dunăre și se pot plimba pe străzile colorate ale orașului. Transportul este „foarte bun”, iar drumul cu trenul de la Budapesta este „foarte romantic”.

Krynica-Zdroj, Polonia

Krynica-Zdroj este un oraș mult mai puțin turistic decât multe altele din Polonia, însă acesta rămâne unul dintre cele mai frumoase din țara aflată în centrul continentului. Cunoscut pentru izvoarele termale, Krynica-Zdroj este o destinație perfectă pentru „o escapadă de atmosferă”.

Aflat în vecinătatea munților Beskizi, turiștii pot avea priveliști impresionante în timp ce savurează o masă delicioasă la restaurantele rustice din zonă.

Mikulv, Cehia

Mikulov este recomandat ca o destinație de top pentru arhitectura sa impresionantă. Orașul găzduiește unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste din Europa, iar vizitatorii pot descoperi „secretele fabricării vinului” într-o cramă care datează de la 1643.

Kazmierz Dolny, Polonia

Situat pe malurile râului Vistula, Kazimierz Dolny ar putea să fie „cel mai bine păstrat secret al Poloniei”, arată site-ul CNN.

Oamenii se pot caza în casele aflate pe dealurile care înconjoară orașul și pot cumpăra excursii de-a lungul râului. De altfel, turiștii mai pot savura preparate tradiționale „incredibile”.

Tokaj, Ungaria

Orașul este „mândria” Ungaria când vine vorba de fabricarea vinului, cu mărci care pot fi recunoscute în întreaga lume. Vizitatorii pot explora numeroasele crame subterane și pot admira arhitectura spectaculoasă a orașului.

Marianske Lazne, Cehia

CNN notează că orașul Marianske Lazne a fost vizitat anterior de Împăratul Joseph I al Austriei și de compozitorul Frederic Chopin și arată că acesta este locul perfect pentru oamenii care vor să scape de agitația marilor orașe.

Orașul este încojurat de o pădure vastă și izvoare termale. Totodată, în interior pot fi vizitate câteva clădiri istorice cu arhitectură neo-baroc și câteva parcuri amenajate la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Eger, Ungaria

Eger este cunoscut pentru vinul roșu, de o calitate extraordinară, dar și pentru băile sale termale. Fiind o fostă fortăreață medievală, Eger asigura apărarea regatului ungar de atacurile otomanilor.

Trencin, Slovacia

Acest fumos oraș din Slovacia este definit, conform CNN, de o fortăreață enormă, făcându-l o destinație ideală pentru oamenii care iubesc istoria.

Castelul din Trencin este așezat în vârful unui deal, iar din interiorul acestuia oamenii se pot bucura de priveliști care taie respirația. Orașul vechi este de asemenea fascinant, oferind o atmosferă medievală.

Telc, Cehia

Orașul se află sub protecția UNESCO și are clădiri în stilul baroc, colorate viu. În proximitatea centrului se află mai multe cafenele de unde se pot savura preparate tradiționale.

Banska Stiavnica, Slovacia

Așezat lângă mai multe dealuri împădurite, localitatea se află în centrul Slovaciei. Clădirile acesteia se află sub protecția UNESCO, iar americanii scriu că este ”o destinație încântătoare”, cu un centru vechi perfect prezevat.

Sandomierz, Polonia

Micul oraș aflat pe malurile râului Vistula (cel mai lung râu din Polonia), are toate ingredientele pentru o escapadă romantică perfectă.

Centrul vechi este impresionant, având un mozaic format din clădirile vechi și porțile medievale, precum și castelele antice.

Balatonfured, Ungaria

Acest oraș poate fi vizitat în toate perioadele anului, oferind vederi spectaculoase indiferent de anotimp. Orașul are numeroase băi termale, precum și localuri în care se pot savura preparate culinare ungurești. De asemenea, vara, turiștii pot închiria o ambarcațiune pentru a se plimba pe lacul din apropiere.

 

 

Comenteaza aceasta stire

INFORMARE PUBLICĂ. Primăria Constanța: 'Facem apel către toți locuitoriii orașului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare!'
De Neptun TV 17 aprilie 2019

Tot în perioada următoare se va monta gardul de protecție și mobilierul urban. După finalizarea tuturor lucrărilor și când temperaturile vor permite va fi turnat și covorul de cauciuc pentru protecția celor mici.

CONSTANȚA. Scaner cu raze X de ultimă generatie pentru fluidizarea fluxului de containere în portul Constanța-Sud
De Neptun TV 17 aprilie 2019

DP World Constanța dă în folosință gratuită Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud un scaner cu raze X de ultimă generatie cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor în portul Constanța-Sud, în conformitate cu toate reglementările legale privind controalele vamale de securitate.

Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală
De Mediafax 16 aprilie 2019

Americanii se declară uimiți de „vederile pastorale, vârfurile montane care taie respirația și coastele spectaculoase” din regiune.

Intră în Campania 'Donează sânge, fii erou!' și salvează vieți printr-un gest simplu!
De Neptun TV 16 aprilie 2019

Persoanele care îndeplinesc condițiile de admisibilitate sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85, pentru a dona sânge. Gestul acestora poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanța
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Fiecare mașină de capturare este inscripționată corespunzător și deservită de personal specializat, medic veterinar și tehnician veterinar.

Floriile 2019. Tradiții și superstiții. Ce să NU faci niciodată
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Floriile 2019. Tradiția spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieții care sunt băgați în pământ în această săptămână nu vor da roade. Indicat este să plantăm flori în săptămâna ce urmează după aceasta sărbătoare.

CONSTANȚA: Continuă acțiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Autoturismele vor fi depozitate într-un loc special amenajat de către administratorul drumului.

Nicolae Voiculeț și orchestra sa, concerte de nai la Vilnius și Riga
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Cu acest prilej, domnul Dan Bălănescu, ambasadorul României în Lituania și Letonia, va face un scurt bilanț al primei jumătăți a președinției României la Consiliului Uniunii Europene și va vorbi despre evenimentele care urmează a avea loc la București și Bruxelles, dar și în cele două țări baltice, până la 30 iunie 2019.

CONSTANȚA. RESTRICȚII de circulație, în acest weekend. Mai multe competiții sportive
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Se vor lua măsuri de siguranță, în sensul că accesul autovehiculelor în zona de desfășurare a evenimentului va fi interzis în intervalul orar 10:00-12:00.

Peste 14.000 de companii vor oferi angajaților tichete cadou de Paște
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Conform analizelor efectuate de companie, tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, iar tichetele de vacanță pe locul 5, alături de tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

Ministrul Sănătății, indignat după un control la Spitalul de Urgență Constanța: 'Dezastru, mizerie, debandadă!'
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Imediat după sosirea Sorinei Pintea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar managerul unității, Cătălin Grasa, a întârziat până la finalizarea controlului, sosind după aproximativ o oră, fapt care l-a nemulțumit pe Horia Țuțuianu.

CONSTANȚA. Încep acțiunile de deratizare - care este programul pe cartiere
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Sol contaminat la Vadu. Terenul aparține companiei Rompetrol și se află la 2,5 kilometri metri de plajă
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Din datele preliminare, cantitatea totală de sol contaminat este estimată la 40.000 tone, aceasta fiind situată la o distanță de peste 500 de metri față de localitatea Vadu și aproximativ 2,5 kilometri de țărmul Marii Negre.

Constanța Parking, noul sistem de plată a parcării în Constanța și în Mamaia!
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Constanța Parking este noul sistem de plată a parcării prin SMS ce va fi implementat începând cu data de 15 aprilie.

ALERTĂ LA CONSTANȚA! Cetățenii, sfătuiți să sune de urgență la Poliție: 'Aceste colete pot pune în pericol viața'
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Polițiștii au transmis un mesaj pentru constănțeni ca în cazul în care găsesc pachete pe plajă să nu le deschidă întrucât acestea conțin...

Începe cel mai mare exercițiu multinațional naval din Marea Neagră, organizat de Forțele Navale Române
De Neptun TV 5 aprilie 2019

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), la exercițiu, ce va avea loc în perioada 5 - 13 aprilie, vor participa 14 nave militare românești și șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! Constanța intră în curățenia generală de primăvară!
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Constanța intră în curățenia generală de primăvară! Cea de a opta ediție a campaniei Curățăm Constanța Noastră a început săptămâna aceasta, iar primele vizate au fost arterele principale ale orașului.

CONSTANȚA. Peste 200 de locuri de parcare, create după demolarea unor garaje VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Echipele de muncitori lucrează în continuare la înființarea unor noi parcări în mai multe zone din oraș. Se acționează acum pe străzile Mălinului, Tulcei, Păun Pincio și Dreptății, unde garajele demolate vor face loc altor câteva zeci de locuri de parcare pentru autoturismele riveranilor.

Campanie de amploare. Polițiștii rutieri din toate statele UE acționează pentru prinderea vitezomanilor
De Neptun TV 3 aprilie 2019

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

CONSTANȚA. Doi roboți care cântă și dansează, folosiți de psihologi în terapia copiilor cu autism
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Proiectul Nao urmărește să implementeze un program terapeutic adaptat în limba română, care să permită psihologilor o mai bună comunicare și interacțiune alături de copil.

NATO Sea Shield 2019, unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale, va avea loc în Marea Neagră
De Mediafax 1 aprilie 2019

Unul dintre centrele de instruire a forțelor terestre ale Alianței se află în România, iar noile măsuri pe mare și în aer au dus la o creștere substanțială a activității NATO în regiune.