sîmbătă, 17 august 2019

Tot mai mulți constănțeni ajung la stomatolog în al doisprezecelea ceas

Fuga de dentist, ne costă. Și timp, și durere, și bani. Medicii constănțeni spun că au cu 40 la sută mai puțini pacienți, comparativ cu lunile trecute. Pun situația pe seama lipsei banilor, dar și a curajului. Căci cei mai mulți dintre noi știm că ajungem pe scaunul dentistului, abia când nu mai putem suporta durerea. Lucru total nepotrivit, pentru că dacă am veni la timp am putea scapa mult mai ușor de neplăceri.

 

Cât de sâcâitoare este durerea de măsea!? Cei mai mulți cu siguranță nu vrem să ne amintim. Și cu toate aceste, târziu ajungem la doctor, atunci când durerea devine insuportabilă.

Așa se face că românii trec tot mai rar pe la cabinet. La Constanța, medicii spun că în ultimul timp numărul pacienților care vin în ambulatoriu a scăzut cu aproximativ 40% față de lunile anterioare. De ce?

Pentru că a venit vorba despre bani, vă spunem că o consultație costă între 50 și o 100 de lei, o obturație, aproximativ 30 de lei, pentru o extracție dentară trebuie să pregătim între 100 și 200 sute de lei, în vreme ce pentru un detartraj între 100 și 250 de lei.

Iar la final, medicii ne-au dat și sfaturi: periajul dentar trebuie făcut de cel puțin două ori pe zi, în vreme ce vizitele la medicul stomatolog, periodic. Asta dacă vrem să nu știm ce este aceea durere.

Comenteaza aceasta stire