vineri, 19 aprilie 2019

Tot multe investiții private în sănătate: la Mangalia s-a deschis prima clinică privată de oftalmologie

Sistemul privat de sănătate creşte considerabil prin numeroase investiţii în aparatură. Toate aceste investiţii private vin în completarea unui sistem sanitar de stat care nu a evoluat mai deloc în ultimii ani. Iar dacă, până acum, cele mai multe erau catalizate în oraşul Constanţa sau în jurul lui, iată că un specialist în oftalmologie s-a orientat către sudul litoralului, pentru a-i scuti pe localnici de un drum de 40 de kilometri.

Județul Constanța atrage tot mai multe investiții private în domeniul sănătății. Totul a început cu maternitățile private în urmă cu mai mulți ani. Au urmat apoi clinicile oftalmologice, spitaele private sau centrele de analize. Până în prezent toate aceste investiții s-au concentrat în orașul Constanța sau în imediata apropiere. Mai nou, investitorii se orientează și către sudul litoralului, unde a fost inaugurată o clinică oftalmologică.

'Aceasta este o investiție privată de foarte mare anvergură, care a venit din nevoia de a oferi pacienților investigații cât mai performante. Ea vine în completarea proiectului de dotare a Spitalului Municipal, a secției de Oftalmologie din Spitalul Mangalia, dar la un nivel mult mai performant, pentru că avem posibilitatea să facem tomografii oculare extrem de importante în momentul de față pentru evaluarea și monitorizarea diverselor afecțiuni', a declarat dr. Dorina Stăetu, medic oftalmolog.

Medicul spune că a ales Mangalia pentru că a avut semnale de la pacienți în acest sens. La rândul lor, oamenii spun că acum, nu mai trebuie să se deplaseze până la Constanța pentru a beneficia de consultații cu aparatură de ultimă generație.

'[Apariția unei astfel de clinici în Mangalia] este foarte importantă, pentru că înainte erau numai chioșcuri de ochelari. Aici fac și consultații, au dotare calumea',

spun pacienții care au trecut pragul clinicii.

'Avem un foropter automat cu care ne mândrim foarte mult, pentru că modalitatea automată și computerizată de funcționare și acțiunare înlătură orice fel de eventuală eroare și ne conduce la un diagnostic cât mai corect, astfel încât pacientul să atingă maximum de claritate a vederii', explică dr. Stăetu.

Potrivit medicului, acesta este de fapt aparatul care lipsește spitalului din Mangalia și care completează astfel cu succes evaluările pacienților.  

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Senatorul Ștefan Mihu și deputatul George Vișan, întâlnire cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanța
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Principalele teme abordate sunt legate de nemulțumirile cadrelor militare disponibilizate, legate de reglementările privind pensiile, respectiv Legea nr. 223/2015 a rezerviștilor militari și cele ulterioare - OUG nr. 57/2015, OUG nr. 59/2017 și mai recent OUG nr. 114/2018.

Deputatul constănțean George Vișan, prezent la Adunarea Parlamentară a Cooperarii Economice a Mării Negre de la Istanbul
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Deputatul constănțean a luat cuvântul în cadrul întâlnirii și a punctat în discursul său câteva dintre obiectivele țării noastre pentru dezvoltarea și maximizarea potențialului oferit de regiunea Mării Negre.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, interpelare către premierul Viorica Dăncilă în legătură cu fenomenul mamelor minore din România
De Neptun TV 26 martie 2019

Obiectul interpelării îl reprezintă dimensiunile alarmante ale fenomenului mamelor minore din România.

În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!
De Neptun TV 22 martie 2019

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reușit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieții cetățenilor europeni.