joi, 22 august 2019

Trafic record pe canalul Dunăre – Marea Neagră

Trafic record pe canalul Dunăre – Marea Neagră

Chiar dacă a început timid, finalul de an a adus pe Canalul Dunăre-Marea Neagră un trafic de mărfuri record: trei milioane de tone în luna noiembrie.

„La momentul de față, traficul este realizat 109%- Până la finele anului vom atinge pragul de 30 de milioane de tone tranzitat pe canal. Noiembrie 2013 este o lună istorică. S-au tranzitat 2.900.000 de tone“, a spus Daniel Georgescu, directorul CN ACN SA Constanța.

Reprezentanții ACN au mai anunțat că au în derulare trei proiecte pe bani europeni. Unul este cel de modernizare a ecluzelor de la Cernavodă, Agigea și Ovidiu, unde vom vedea primele rezultate anul viitor. Celelalte două proiecte sunt blocate din cauza avizelor.

Primul se referă la calitatea a apei. 12 containere care sunt pe Canalul Dunăre - Marea Neagră prelevează probe de apă la fiecare trei minute și stabilesc imediat cine poluează și cât de sigură este apa pentru consum sau irigații.

Proiectul poate fi implementant imediat, doar că îi lipsește o semnătură. În aceeași situație se află și proiectul referitor la frontul de așteptare convoaie la confluența canalelor Dunăre-Marea Neagră și Poarta Albă-Midia Năvodari.

„La orice lucrare pe care o facem, avem nevoie de avize de la anumite societăți și una din societățile cu care ne confruntăm este Enel. Avizele durează foarte mult și pentru că au întârziat cu avizele. Așteptăm avizul și probabil în prima parte a anului 2014 le vom finaliza“, a declarat Daniel Georgescu.

Un alt proiect pe care îl are în vizor ACN este Canalul Dunăre-București. Bani nu sunt pentru el, însă reprezentanții ACN spun că până acum șapte ambasade s-au arătat interesate de el și că dacă ar exista fonduri, lucrările ar fi gata în cel mult patru ani.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire