marţi, 25 iunie 2019

Tragedie aviatică în Rusia: 44 de oameni au murit și opt sunt în stare critică. Printre supraviețuitori sunt și doi copii

Avionul, un Tupolev-134, venea de la Moscova și a încercat să aterizeze cu puțin înainte de miezul nopții pe o autostradă situată la un kilometru de aeroportul din Petrozavodsk. Din cauza șocului, fuselajul aparatului s-a rupt și aeronava a luat foc. Martorii au declarat că mai multe corpuri erau împrăștiate pe șosea, iar aparatul de zbor era cât pe ce să lovească unele clădiri rezidențiale. Aeronava se afla în serviciul companiei private RusAir și avea la bord 43 de pasageri și nouă membri ai echipajului.. Potrivit oficialilor ruși, doar opt persoane au supraviețuit. Printre cei 44 de morți se numără arbitrul internațional de fotbal Vladimir Pettay, dar și opt străini. Odată cu recuperarea cadavrelor a fost găsită și cutia neagră a aeronavei. Din primele cercetări se pare că accidentul s-a produs din cauza vremii nefavorabile. Potrivit Asociației Internaționale de Trafic Aerian, Rusia și alte țări din fosta Uniune Sovietică sunt printre cele mai slab pregătite state din lume în ceea ce privește siguranța  transportului aerian. 

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.