sîmbătă, 20 aprilie 2019

Tragedie aviatică în Rusia: 44 de oameni au murit și opt sunt în stare critică. Printre supraviețuitori sunt și doi copii

Avionul, un Tupolev-134, venea de la Moscova și a încercat să aterizeze cu puțin înainte de miezul nopții pe o autostradă situată la un kilometru de aeroportul din Petrozavodsk. Din cauza șocului, fuselajul aparatului s-a rupt și aeronava a luat foc. Martorii au declarat că mai multe corpuri erau împrăștiate pe șosea, iar aparatul de zbor era cât pe ce să lovească unele clădiri rezidențiale. Aeronava se afla în serviciul companiei private RusAir și avea la bord 43 de pasageri și nouă membri ai echipajului.. Potrivit oficialilor ruși, doar opt persoane au supraviețuit. Printre cei 44 de morți se numără arbitrul internațional de fotbal Vladimir Pettay, dar și opt străini. Odată cu recuperarea cadavrelor a fost găsită și cutia neagră a aeronavei. Din primele cercetări se pare că accidentul s-a produs din cauza vremii nefavorabile. Potrivit Asociației Internaționale de Trafic Aerian, Rusia și alte țări din fosta Uniune Sovietică sunt printre cele mai slab pregătite state din lume în ceea ce privește siguranța  transportului aerian. 

Comenteaza aceasta stire

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.