joi, 20 iunie 2019

Tragedie în Indonezia! Sute de morți după tsunami-ul provocat de cutremurul de 7,5 grade! GALERIE FOTO/VIDEO

Tragedie în Indonezia! Sute de morți după tsunami-ul provocat de cutremurul de 7,5 grade! GALERIE FOTO/VIDEO

Mai mult de 380 de persoane au fost confirmate decedate după un tsunami declanșat de cutremurul cu magnitudinea de 7,5 grade care a lovit vineri orașul indonezian Palu de pe insula Sulawesi, au anunțat sâmbătă autoritățile din Indonezia, transmite BBC.

Agenția de dezastre din Indonezia a declarat că cel puțin 384 de persoane au fost ucise. Mai mult de 350 de oameni au fost răniți.

"Nu am primit încă rapoarte detaliate, deoarece comunicațiile sunt tăiate. Multe cadavre au fost găsite de-a lungul țărmului din cauza tsunami-ului, dar cifrele sunt încă necunoscute", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenției.

Replicile puternice au continuat în orașul de coastă sâmbătă dimineața, după valuri de până la trei metri înălțate, declanșate de cutremur.

Mii de case s-au prăbușit, împreună cu spitale, hoteluri și centre comerciale.

Eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare, deși sunt îngreunate deoarece drumul principal către Palu a fost blocat din cauza unei alunecări de teren.

Un cutremur mai puțin puternic care a avut loc tot vineri a ucis cel puțin o persoană și a rănit cel puțin zece în orașul Donggala.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.

Financial Times: Demisia Theresei May riscă să conducă la producerea unui Brexit fără niciun acord
De Mediafax 25 mai 2019

Demisia premierului Theresa May deschide drumul unei competiții haotice pentru conducerea Partidului Conservator și amplifică probabilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit, comentează cotidianul Financial Times.

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.