luni, 21 ianuarie 2019

TRAGEDIE. O persoană a murit și altele au fost rănite după un atac cu cuțitul în Melbourne, Australia GALERIE FOTO

TRAGEDIE. O persoană a murit și altele au fost rănite după un atac cu cuțitul în Melbourne, Australia GALERIE FOTO

O persoană a murit înjunghiată și alte două au fost rănite vineri într-un atac cu cuțitul care a avut loc în plin centrul orașului australian Melbourne, unde poliția a rănit prin împușcare un bărbat care agita o armă albă, relatează AFP.

Poliția din statul Victoria, în sud-estul Australiei, a explicat că forțele de ordine au răspuns inițial unei alerte privind o mașină incendiată, însă odată ajunși la fața locului, polițiștii au descoperit că mai multe persoane fuseseră înjunghiate. Incidentul s-a produs în cartierul de afaceri al orașului Melbourne, situat în centru, în jurul orei locale 16:20 când oamenii plecau de la birou înainte de weekend.

Potrivit agenției dpa, unii martori au relatat că au auzit mai multe explozii, în contextul în care o mașină a ars în apropiere de Bourke Street, în centrul orașului Melbourne.

Bărbatul rănit a fost arestat la locul faptei și dus la spital în stare critică, a indicat poliția din statul Victoria (sud-est). Câteva persoane au primit îngrijiri pentru răni provocate de cuțit.

''Paramedicii au tratat trei persoane la locul faptei'', a indicat serviciul de ambulanță din Victoria, precizând că alte trei persoane au fost duse la spital.

''Un bărbat a fost arestat la locul faptei și a fost transportat în stare critică sub escortă la spital'', a declarat comisarul David Clayton, potrivit AFP. Clayton a adăugat că o persoană a murit la locul incidentului și alte două primeau îngrijiri. ''Pentru moment nu a fost făcută o conexiune cu terorismul. Dar păstrăm deschisă posibilitatea cu privire la eventuale legături. Abia am început ancheta'', a menționat comisarul citat.

Potrivit poliției, nu au fost însă stabilite circumstanțele exacte ale atacului. Zona a fost securizată și trecătorii sfătuiți s-o evite.

Incendiul a fost stins în câteva minute, a afirmat la rândul său o purtătoare de cuvânt de la Brigada metropolitană de pompieri.

În imaginile postate pe internet se poate vedea cum un bărbat încearcă să atace cu un cuțit doi ofițeri de poliție în uniformă în apropiere de un vehicul în flăcări.

''A avut loc un incident în centrul orașului, în apropiere de Bourke Street. Detaliile sunt încă necunoscute, dar evitați, vă rog, zona și urmați întotdeauna instrucțiunile personalului serviciilor de urgență'', a declarat pe Twitter șeful executivului din statul Victoria. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.