duminică, 20 ianuarie 2019

Traian Băsescu, apostrofat la căpătâiul lui Ion Diaconescu - update

Cel acuzat că a distrus Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, adică președintele Traian Băsescu, a apărut, aseară, la catafalcul liderului țărănist Ion Diaconescu. Înlăcrimat cum numai el știe să pară, omul care a făcut praf Guvernul Ciorbea din 1996, a venit să își prezinte omagiile. Câțiva țărăniști au strigat chiar „Trăiască Regele!”, știută fiind adversitatea lui Băsescu față de fostul suveran al României. O femeie i-a reproșat președintelui că a făcut avere, împreună cu fiicele sale, în timp ce copiii țării mor de foame.

 Pentru că se bazează, probabil, pe faptul că românii uită repede, Traian Băsescu și-a luat figura de înmormântare și s-a dus la priveghiul liderului țărănist Ion Diaconescu. Nu s-a mulțumit să depună o coroană, din partea președinției, ci a stat câteva minute, cu ochii înlăcrimați, la catafalc. Ca să vă explicăm, cel care și-a consumat energia pentru a îngropa PNȚCD-ul, a oftat după cel care i-a ținut piept, vreme de patru ani, în Convenția Democratică. Actor desăvârșit, am putea spune, Băsescu a purtat chiar și o discuție cu președintele țărănist Victor Ciorbea, fostul premier pe care el însuși îl dărâma, cu tot cu Guvern, în 1996. Câțiva țărăniști l-au întâmpinat cu scandări pro-monarhiste. Un alt moment jenant pentru președinte a fost cel în care o femeie i-a spus că, alături de cele două fiice, a făcut avere pe spatele poporului sărăcit. Unii ar spune că sosirea nocturnă a lui Traian Băsescu la priveghiul lui Ion Diaconescu nu a fost decât un gest de sfidare la adresa țărăniștilor. Știut fiind că președintele a încercat din răsputeri să îngroape definitiv PNȚCD-ul. Însă cel mai probabil, Băsescu a fost la catafalcul țărănistului numai pentru a apărea la televiziuni, filmat într-un loc unde era destul de greu să fie luat la rost de oameni.

Comenteaza aceasta stire

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora
De Neptun TV 6 ianuarie 2019

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

Comisia de la Poarta Albă, schimbată chiar în ziua în care trebuia să decidă eliberarea lui Nicușor Constantinescu
De Neptun TV 4 ianuarie 2019

Comisa de liberare condiționată de la Penitenciarul Poarta Albă a fost schimbată chiar în ziua în care fostul politician avea evaluarea pentru eliberare.

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF
De Neptun TV 3 ianuarie 2019

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

România preia de la 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului UE. Care sunt principalele atribuții
De Mediafax 31 decembrie 2018

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Corespondent New York Times: Pe fondul disputelor cu Bruxellesul, România va conduce UE într-un moment crucial
De Neptun TV 31 decembrie 2018

"Guvernul de stânga a trecut în mod incisiv la eforturi de limitare a independenței justiției - generând proteste de stradă și crize politice -, iar acum analizează posibilitatea adoptării unui decret prin care să le ofere amnistie persoanelor condamnate pentru corupție", subliniază Kit Gillet.

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție
De Neptun TV 21 decembrie 2018

În urmă cu 28 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.