marţi, 23 octombrie 2018

Traian Băsescu, apostrofat la căpătâiul lui Ion Diaconescu - update

Cel acuzat că a distrus Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, adică președintele Traian Băsescu, a apărut, aseară, la catafalcul liderului țărănist Ion Diaconescu. Înlăcrimat cum numai el știe să pară, omul care a făcut praf Guvernul Ciorbea din 1996, a venit să își prezinte omagiile. Câțiva țărăniști au strigat chiar „Trăiască Regele!”, știută fiind adversitatea lui Băsescu față de fostul suveran al României. O femeie i-a reproșat președintelui că a făcut avere, împreună cu fiicele sale, în timp ce copiii țării mor de foame.

 Pentru că se bazează, probabil, pe faptul că românii uită repede, Traian Băsescu și-a luat figura de înmormântare și s-a dus la priveghiul liderului țărănist Ion Diaconescu. Nu s-a mulțumit să depună o coroană, din partea președinției, ci a stat câteva minute, cu ochii înlăcrimați, la catafalc. Ca să vă explicăm, cel care și-a consumat energia pentru a îngropa PNȚCD-ul, a oftat după cel care i-a ținut piept, vreme de patru ani, în Convenția Democratică. Actor desăvârșit, am putea spune, Băsescu a purtat chiar și o discuție cu președintele țărănist Victor Ciorbea, fostul premier pe care el însuși îl dărâma, cu tot cu Guvern, în 1996. Câțiva țărăniști l-au întâmpinat cu scandări pro-monarhiste. Un alt moment jenant pentru președinte a fost cel în care o femeie i-a spus că, alături de cele două fiice, a făcut avere pe spatele poporului sărăcit. Unii ar spune că sosirea nocturnă a lui Traian Băsescu la priveghiul lui Ion Diaconescu nu a fost decât un gest de sfidare la adresa țărăniștilor. Știut fiind că președintele a încercat din răsputeri să îngroape definitiv PNȚCD-ul. Însă cel mai probabil, Băsescu a fost la catafalcul țărănistului numai pentru a apărea la televiziuni, filmat într-un loc unde era destul de greu să fie luat la rost de oameni.

Comenteaza aceasta stire

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Președintele va avea, și la Roma, o întrevedere cu Primarul orașului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, cea mai numeroasă din afara granițelor și cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa și primar, Virginia Raggi, a conchis Administrația Prezidențială.

Ce prevede Ordonanța de Urgență pe legile justiției. Pensionarea magistraților, amânată
De Mediafax 12 octombrie 2018

În Ordonanța pe legile justiției, care a ajuns vineri seară spre aviz la CSM, sunt prevăzute o serie de modificări, între care se numără și amânarea pensionării anticipate a magistraților întrucât va avea un impact major asupra funcționării instanțelor și parchetelor.

Elena Udrea și Alina Bica, în arest preventiv pentru două luni, anunță șeful biroului Interpol Costa Rica
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de polițiști în Costa Rica în noaptea de miercuri spre joi, a confirmat Biroul de Presă al IGPR.

Premierul Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: Nu am venit să dau socoteală, ci din respect pentru forul european
De Neptun TV 3 octombrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că miercuri i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.