vineri, 24 mai 2019

Traian Băsescu, apostrofat la căpătâiul lui Ion Diaconescu - update

Cel acuzat că a distrus Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, adică președintele Traian Băsescu, a apărut, aseară, la catafalcul liderului țărănist Ion Diaconescu. Înlăcrimat cum numai el știe să pară, omul care a făcut praf Guvernul Ciorbea din 1996, a venit să își prezinte omagiile. Câțiva țărăniști au strigat chiar „Trăiască Regele!”, știută fiind adversitatea lui Băsescu față de fostul suveran al României. O femeie i-a reproșat președintelui că a făcut avere, împreună cu fiicele sale, în timp ce copiii țării mor de foame.

 Pentru că se bazează, probabil, pe faptul că românii uită repede, Traian Băsescu și-a luat figura de înmormântare și s-a dus la priveghiul liderului țărănist Ion Diaconescu. Nu s-a mulțumit să depună o coroană, din partea președinției, ci a stat câteva minute, cu ochii înlăcrimați, la catafalc. Ca să vă explicăm, cel care și-a consumat energia pentru a îngropa PNȚCD-ul, a oftat după cel care i-a ținut piept, vreme de patru ani, în Convenția Democratică. Actor desăvârșit, am putea spune, Băsescu a purtat chiar și o discuție cu președintele țărănist Victor Ciorbea, fostul premier pe care el însuși îl dărâma, cu tot cu Guvern, în 1996. Câțiva țărăniști l-au întâmpinat cu scandări pro-monarhiste. Un alt moment jenant pentru președinte a fost cel în care o femeie i-a spus că, alături de cele două fiice, a făcut avere pe spatele poporului sărăcit. Unii ar spune că sosirea nocturnă a lui Traian Băsescu la priveghiul lui Ion Diaconescu nu a fost decât un gest de sfidare la adresa țărăniștilor. Știut fiind că președintele a încercat din răsputeri să îngroape definitiv PNȚCD-ul. Însă cel mai probabil, Băsescu a fost la catafalcul țărănistului numai pentru a apărea la televiziuni, filmat într-un loc unde era destul de greu să fie luat la rost de oameni.

Comenteaza aceasta stire

REFERENDUM 2019. Prezența la vot la cele șapte referendumuri naționale de după 1989
De Agerpres 21 mai 2019

Cea mai mică prezență la un referendum național post-decembrist s-a înregistrat la cel pentru redefinirea familiei, organizat în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, din totalul de 18.279.011 persoane înscrise în listele electorale permanente, au participat la vot 3.857.308 persoane (21,10%), din care 3.531.732 persoane (91,56%) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?", un număr de 249.412 persoane (8,44%) au răspuns "NU", iar 76.111 (1,97%) au fost voturi nule.

Summitul de la Sibiu. Decizii cruciale: Se propune schimbarea Tratatului de la Lisabona
De Mediafax 9 mai 2019

Președintele Klaus Iohannis are programată, începând cu ora 18.00, o conferință de presă comună cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, în agenda lui Iohannis figurează o îÎntâlnire cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România, cu participarea Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început - ORDINEA partidelor pe buletinele de vot
De Neptun TV 27 aprilie 2019

În campania electorală, candidații, partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marșuri, precum și prin intermediul mass-mediei. Organizarea mitingurilor, adunărilor și marșurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislația în vigoare. Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept. În unitățile militare, în unitățile de învățământ, în timpul programului de învățământ, în sediile reprezentanțelor diplomatice, precum și în penitenciare, acțiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise.

26 mai, referendum pe Justiție. Ce implică și cum poate fi validat
De Neptun TV 26 aprilie 2019

Românii sunt așteptați, pe 26 mai, să răspundă, la referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis, la două întrebări din domeniul justiției. Pentru a putea fi validat, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.