duminică, 19 august 2018

Traian Băsescu, apostrofat la căpătâiul lui Ion Diaconescu - update

Cel acuzat că a distrus Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, adică președintele Traian Băsescu, a apărut, aseară, la catafalcul liderului țărănist Ion Diaconescu. Înlăcrimat cum numai el știe să pară, omul care a făcut praf Guvernul Ciorbea din 1996, a venit să își prezinte omagiile. Câțiva țărăniști au strigat chiar „Trăiască Regele!”, știută fiind adversitatea lui Băsescu față de fostul suveran al României. O femeie i-a reproșat președintelui că a făcut avere, împreună cu fiicele sale, în timp ce copiii țării mor de foame.

 Pentru că se bazează, probabil, pe faptul că românii uită repede, Traian Băsescu și-a luat figura de înmormântare și s-a dus la priveghiul liderului țărănist Ion Diaconescu. Nu s-a mulțumit să depună o coroană, din partea președinției, ci a stat câteva minute, cu ochii înlăcrimați, la catafalc. Ca să vă explicăm, cel care și-a consumat energia pentru a îngropa PNȚCD-ul, a oftat după cel care i-a ținut piept, vreme de patru ani, în Convenția Democratică. Actor desăvârșit, am putea spune, Băsescu a purtat chiar și o discuție cu președintele țărănist Victor Ciorbea, fostul premier pe care el însuși îl dărâma, cu tot cu Guvern, în 1996. Câțiva țărăniști l-au întâmpinat cu scandări pro-monarhiste. Un alt moment jenant pentru președinte a fost cel în care o femeie i-a spus că, alături de cele două fiice, a făcut avere pe spatele poporului sărăcit. Unii ar spune că sosirea nocturnă a lui Traian Băsescu la priveghiul lui Ion Diaconescu nu a fost decât un gest de sfidare la adresa țărăniștilor. Știut fiind că președintele a încercat din răsputeri să îngroape definitiv PNȚCD-ul. Însă cel mai probabil, Băsescu a fost la catafalcul țărănistului numai pentru a apărea la televiziuni, filmat într-un loc unde era destul de greu să fie luat la rost de oameni.

Comenteaza aceasta stire

Iohannis atacă la CCR legea privind presemnalizarea prin panouri a mașinilor de poliție cu radar
De Neptun TV 27 iulie 2018

Referitor la prevederea potrivit căreia „dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”. De asemenea, alin. (6) din același articol al legii criticate dispune obligativitatea presemnalizării dispozitivelor radar utilizate în mod staționar, prin panouri de atenționare, instalate pe sensul de mers la o distanță de 500 – 1000 m în localitate, respectiv de 2.000 – 4.000 m în afara localităților", Klaus Iohannis arată, în sesizare, că prevederile sunt neclare.