miercuri, 19 iunie 2019

Traian Băsescu critică Curtea Constituțională și spune că este o instituție “penibilă” ( update 19:30 )

Președintele Traian Băsescu a descoperit un nou responsabil pentru starea în care se află țara. Pe lângă moguli, ziariști și opoziție, noul dușman al României, în viziunea șefului statului, este chiar Curtea Constituțională despre care spune că este o instituție penibilă.

 

Atunci când dădea verdicte favorabile președintelui și puterii Curtea Constituțională era, în opinia lui Traian Băsescu, onestă și imparțială. Acum, când aceeași instanță consideră că legile Guvernului Boc sunt neconstituționale, devine imediat penibilă.

Conform celor spune de Băsescu, el însuși a depus jurământul de credință în fața unor penibili. Și chiar de două ori. Să nu uităm că aceeași Curte Constituțională îl proclama președinte pe Băsescu peste toate inadvertențele din cel de-al doilea tur de scrutin. În schimb, acum șeful statului transformă instituția considerată garantul respectării legii fundamentale într-un nou dușman al națiunii, ce poartă vina eșecurilor Guvernului Boc.

În opinia președintelui, creșterea TVA la 24 la sută este tot vina judecătorilor CCR care iau decizii pe criterii de oportunitate și pun România într-o situație extrem de dificilă. Președintele PSD, Victor Ponta, spune, într-un comunicat, că declarațiile președintelui sunt penibile și greșite.

PSD spune că cel care a politizat justiția în România, a fost chiar Traian Băsescu, împreună cu Monica Macovei.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Rezultate finale europarlamentare 2019 - USR PLUS, marele câștigător!
De Neptun TV 28 mai 2019

PNL s-a clasat pe locul 2, iar PSD este la mare distanță, pe locul trei.

Cine ar putea fi europarlamentarii români în următorul mandat al Parlamentului European
De Mediafax 28 mai 2019

Liberalii vor avea zece eurodeputați, PSD și USR câte opt, iar UDMR, ProRomânia și PMP câte doi, potrivit ultimelor rezultate parțiale anunțate de BEC. MEDIAFAX vă prezintă lista europarlamentarilor, aceasta nefiind definitivă decât după validarea alegerilor de Biroul Electoral Central.

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare în dosarul angajărilor! Decizia este definitivă
De Neptun TV 27 mai 2019

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Referendum 2019 pe tema justiției | Prezența la vot la ora 10.00/ Județul cu cei mai mulți participanți la vot
De Mediafax 26 mai 2019

Biroul Electoral Central anunță că prezența la vot, la ora 10.00, în cadrul referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, este de 5,49%.

REFERENDUM 2019. Prezența la vot la cele șapte referendumuri naționale de după 1989
De Agerpres 21 mai 2019

Cea mai mică prezență la un referendum național post-decembrist s-a înregistrat la cel pentru redefinirea familiei, organizat în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, din totalul de 18.279.011 persoane înscrise în listele electorale permanente, au participat la vot 3.857.308 persoane (21,10%), din care 3.531.732 persoane (91,56%) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?", un număr de 249.412 persoane (8,44%) au răspuns "NU", iar 76.111 (1,97%) au fost voturi nule.