marţi, 23 aprilie 2019

Traian Băsescu critică Curtea Constituțională și spune că este o instituție “penibilă” ( update 19:30 )

Președintele Traian Băsescu a descoperit un nou responsabil pentru starea în care se află țara. Pe lângă moguli, ziariști și opoziție, noul dușman al României, în viziunea șefului statului, este chiar Curtea Constituțională despre care spune că este o instituție penibilă.

 

Atunci când dădea verdicte favorabile președintelui și puterii Curtea Constituțională era, în opinia lui Traian Băsescu, onestă și imparțială. Acum, când aceeași instanță consideră că legile Guvernului Boc sunt neconstituționale, devine imediat penibilă.

Conform celor spune de Băsescu, el însuși a depus jurământul de credință în fața unor penibili. Și chiar de două ori. Să nu uităm că aceeași Curte Constituțională îl proclama președinte pe Băsescu peste toate inadvertențele din cel de-al doilea tur de scrutin. În schimb, acum șeful statului transformă instituția considerată garantul respectării legii fundamentale într-un nou dușman al națiunii, ce poartă vina eșecurilor Guvernului Boc.

În opinia președintelui, creșterea TVA la 24 la sută este tot vina judecătorilor CCR care iau decizii pe criterii de oportunitate și pun România într-o situație extrem de dificilă. Președintele PSD, Victor Ponta, spune, într-un comunicat, că declarațiile președintelui sunt penibile și greșite.

PSD spune că cel care a politizat justiția în România, a fost chiar Traian Băsescu, împreună cu Monica Macovei.

Comenteaza aceasta stire

Primarul Decebal Făgădău a mers azi la birou cu autobuzul
De Neptun TV 22 aprilie 2019

„Alege autobuzul“ are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu mașinile ISUZU Euro 6, și încurajarea locuitorilor municipiului Constanța în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.

Klaus Iohannis, mesaj pentru militarii străini de la Constanța: 'Este foarte important să vă avem aici ca aliați. Sunt impresionat de rezultate'
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Comandamentul Maritim Aliat al NATO a desemnat să participe la „Sea Shield 19” Gruparea Navală Permanentă, care operează în Marea Neagră începând cu 28 martie, ce are în compunere nave din Bulgaria, Canada,Olanda, România și Turcia. În plus, Grecia și Bulgaria au fost reprezentate la exercițiu de câte o navă de luptă.

Iohannis după prima zi de consultări: Toți participanții au îmbrățișat ideea organizării unui referendum
De Neptun TV 11 aprilie 2019

"Toți au îmbrățișat ideea organizării unui referendum. (...) Toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Nicușor Constantinescu i-a făcut plângere penală procurorului DNA Bodean la parchetul de la lângă ICCJ
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Iata insa ca sustinerea politica data Laurei Codruta Kovesi de catre conducatorii europeni in politica interna si in justitia din Romania a dus la sustinerea acesteia si a camarazilor sai si in distrugerea capitalului romanesc si a liderilor politici incomozi, inclusiv a subsemnatului si a fostului primar Radu Mazare, toate avand legatura cu interesele Portului Constanta.

Clipul de promovare a României, tradus în 16 limbi. Motivul pentru care a fost tradus și în latină / VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

„Clipul este tradus în peste 16 limbi datorită implicării Universității București și am reușit să avem voce pe clip chiar și în limba chineză și chiar dacă poate părea ușor desuetă, chiar și în limba latină, pentru că nu trebuie să uităm că o să avem vizita papei cât de curând și este important să avem un clip de promovare și în acesta limbă”, a spus Bogdan Trif.

Premierul Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim
De Neptun TV 24 martie 2019

Șeful Executivului spune că memorandumul va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv președinția, dar numai după ce se ajunge la forma finală.