duminică, 20 mai 2018

Tranzacția dintre Primăria Constanța și Polaris M Holding a fost suspendată

Arestarea administratorului unic al Polaris M Holding, Eduard Martin, a fost un motiv pentru ca Primăria să se sucească în ceea ce priveşte încheierea tranzacţiei prin care societatea de salubrizare renunţa la penalităţi de 91 de milioane de euro în favoarea municipalităţii. Astăzi, Consiliul Local a suspendat hotărârea prin care a fost aprobată tranzacţia. Acest lucru ar putea duce la continuarea procesului care vizează cele 91 de milioane de euro, sumă pe care Primăria are mari şanse să o piardă în instanţă.

Consiliul Local Constanța a aprobat, astăzi, un proiect prin care a prorogat efectele hotărârii privind tranzacția dintre  municipalitate și Polaris M Holding.

Această hotărâre fusese adoptată în urmă cu o săptămână și prevedea că firma de salubrizare renunța la 91 de milioane de euro, penalități stabilite de instanța de judecată, dacă Primăria achita 14 milioane de euro, o altă sumă stabilită printr-o hotărâre a instanței din anul 2012. Cele 14 milioane de euro reprezintă indexarea cu indicele de inflație a serviciilor de salubrizare.

Semnarea tranzacției trebuia să aibă loc pe 3 octombrie, însă, în aceeași zi, imediat după ședința Consiliului Local, administratorul Polaris a fost arestat de procurorii DNA. Această arestare este cusută cu ață albă, având în vedere că s-a făcut într-un dosar în care Eduard Martin era cercetat de doi ani și se prezenta regulat în fața anchetatorilor.

'Nu a putut fi semnată tranzacția de către Polaris din motive obiective,  care au impact asupra hotărârii autorității locale de a ajusta tariful specific serviciului de salubrizare. Oportună este suspendarea procedurii de încheiere a tranzacției', a declarat avocatul Primăriei Constanța, Georgiana Trandafir.

Totodată, prin hotărârea de astăzi, consilierii au revocat oferta tranzacției. Avocații Primăriei și cei ai Polaris urmau să prezinte această tranzacție în fața instanței de la Iași, acolo unde firma de salubrizare are un proces cu municipalitatea pentru cele 91 milioane de euro. Dacă se întâmpla acest lucru, procesul s-ar fi încheiat, iar Polaris ar fi renunțat la suma uriașă în favoarea Primăriei.

'În probatoriu, noi am solicitat refacerea raportului de expertiză și numirea unei comisii formate din trei experți, care să expertizeze temeinicia, să recunatifice ajustarea tarifului. Dacă instanța nu va admite această probă, atunci ne va da cuvântul pe fond și ne vom judeca', a declarat avocatul Primăriei.

În cazul în care procesul se va judeca, Primăria are mari șanse să piardă cele 91 de milioane de euro. Și asta pentru că o primă intanță s-a pronunțat în acest caz în favoarea Polaris. În aceste condiții, municipalitatea va fi obligată să achite firmei de salubrizare 105 milioane de euro, sumă devastatoare pentru bugetul local care este, în total, de aproape 200 de milioane de euro.

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE ȘOFERI! Noile prevederi prin care șoferilor li se suspendă dreptul de a circula au intrat în vigoare!
De Neptun TV 20 mai 2018

Suspendarea dreptului de a circula pe drumurile publice se aplică șoferilor temporar până în momentul în care cumpărătorul reușește să își declare autoturismul.

Sfinții Împărați Constantin și Elena. Tradiții și superstiții. Ce sa NU faci niciodată în această zi
De Neptun TV 19 mai 2018

Peste 1,7 milioane de români își aniversează onomastica de Constantin si Elena. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă. Pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociți.

Ce poți face de Ziua Constanței. Programul evenimentelor
De Neptun TV 18 mai 2018

Surprizele încep de sâmbătă dimineață, la Muzeul de Artă Populară cu două evenimente de excepție.

Economia a rămas pe loc în trimestrul I 2018 față de cel anterior
De Neptun TV 15 mai 2018

Seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului Intern Brut pentru trimestrul IV 2017, publicată în comunicatul de presă din 5 aprilie 2018.

IMAGINI ȘOCANTE cu băiețelul care a căzut de la 8 metri înălțime, după ce s-a rupt tiroliana cu el! VIDEO
De Neptun TV 14 mai 2018

Pe imaginile trimise de familia băiatului presei se vede cum coarda care face legătura între harnașamentul de siguranță și scripetele tirolianei s-a rupt.

NOUL COD RUTIER. Schimbări care intră în vigoare de la 20 mai!
De Neptun TV 14 mai 2018

O serie de modificări ale Codul Rutier care intră în vigoare de la 20 mai arată că, în cazul în care se schimbă proprietarul unei mașini, înmatricularea acesteia va fi suspendată în mod automat dacă noul deținător nu solicită la timp Direcției de Înmatriculări transcrierea dreptului de proprietate.

PROGNOZĂ METEO. Vreme instabilă în următoarele zile: ploi și descărcări electrice!
De Neptun TV 14 mai 2018

Vremea capricioasă continuă și în această săptămână. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică, descărcări electrice, averse și grindină. Temperaturile vor fi mai ridicate în sud-estul țării, unde vor atinge 29 de grade Celsius.

Precizările Arhiepiscopiei romano-catolice, după anunțul premierului Dăncilă privind vizita Papei Francisc în România: Înșțiințarea oficială se face simultan de Sfântul Scaun și Președinție
De Mediafax 12 mai 2018

Purtătorul de cuvânt spune că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audiență la Vatican.

ATAC CU ACID într-un bloc din județul Iași! Un bărbat este în stare gravă, la spital!
De Neptun TV 12 mai 2018

Potrivit martorilor care i-au văzut pe suspecți, cei doi tineri au între 20 și 30 de ani.

CONSTANȚA. Exercițiul NATO în Marea Neagră, la final: 'Sea Shield 18, misiune îndeplinită!'
De Neptun TV 12 mai 2018

Exercițiul multinațional Sea Shield 18 este cel mai mare exercițiu planificat, organizat și condus de Forțele Navale Române.

TURUL DOBROGEI, la Constanța! Mai multe străzi ÎNCHISE - programul complet al evenimentului!
De Neptun TV 11 mai 2018

Peste 200 de concurenți vor participa duminică, 13 mai 2018, la Turul Dobrogei la ciclism.

Eșec la Eurovision! România a ratat calificarea în finală, pentru prima dată după 14 ani! VIDEO
De Neptun TV 11 mai 2018

Reprezentanții României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat calificarea în finala de sâmbătă a competiției muzicale, care are loc anul acesta pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

NEVERSEA 2018. Armin van Buuren vine la cel mai așteptat festival de la malul mării!
De Neptun TV 10 mai 2018

Pentru prima data pe litoralul românesc, Armin van Buuren a confirmat prezența sa la Festivalul Neversea ce se va desfășura în perioada 5-8 iulie pe plaja din Constanța.

CONSTANȚA. Cel mai mare exercițiu al marinei militare în Marea Neagră - 21 de nave de război și peste 2.300 de militari din opt țări!
De Neptun TV 10 mai 2018

Peste 2.300 de militari din opt țări participă zilele acestea la cel mai mare exercițiu militar de pe flancul sudic și estic al NAT

CONSTANȚA. Ploaia a făcut ravagii în oraș - apă de aproape un metru! - VIDEO
De Neptun TV 10 mai 2018

Mai multe străzi din Constanța și Eforie au fost inundate, în această dimineață.

Președintele Iohannis, amendat după ce a folosit termenul 'niște penali'!
De Neptun TV 9 mai 2018

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat, azi, de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declarațiile publice a folosit termenul "niște penali".

Dobânzile explodează a doua zi consecutiv! Indicele Robor face un nou salt
De Mediafax 9 mai 2018

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile românești se împrumută între ele în lei. Indicele se stabilește zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Națională.

CANNES 2018, la a 71-a ediție. Martin Scorsese și Cate Blanchett au dat startul celor 11 zile de festival. GALERIE FOTO/VIDEO de la defilarea pe covorul roșu
De Mediafax 9 mai 2018

Azi, Martin Scorsese va primi premiul Carrosse d'or pentru întreaga carieră. Trofeul este decernat în deschiderea secțiunii paralele Quinzaine des réalisateurs, unui cineast care a marcat istoria cinematografiei.