duminică, 21 iulie 2019

Traseul lui Moș Crăciun poate fi urmărit în noaptea de Ajun cu ajutorul unei aplicații

Mâine seară începe călătoria prin toată lumea a lui Moş Crăciun. Comandamentul Nord-American pentru Apărare Aeriană va urmări traseul Moşului, care are la dispoziţie doar o noapte pentru a împărţi cadouri. Personalul militar american şi-a pregătit radarele de ultimă generaţie şi sateliţii pentru a vedea tot timpul unde se află Moş Crăciun. Anul acesta, toate informaţiile vor fi transferate într-o aplicaţie pentru telefonul mobil.

Comandamentul Nord-American pentru Apărare Aeriană monitorizează orice amenințare de pe mare sau din aer, însă de sărbători își concentrează atenția asupra unui personaj care nu reprezintă nicio amenințare: Moș Crăciun.

Militarii americani spun că traseul Moșului din noaptea de Ajun nu poate fi știut cu exactitate. În acest an, însă, o aplicație le va permite celor mici să vadă aproape toate opririle lui Moș Crăciun, în fiecare țară din lume. Sistemul este disponibil pentru toate modelele de telefoane mobile și tabletele aflate pe piață. Anul acesta, peste 1.300 de voluntari le vor răspunde copiilor la numărul de telefon pus la dispoziție de Comandamentul Nord-American pentru Apărare Aeriană.    

'Când lucrurile se precipită în Ajunul Crăciunului și copiii pot începe să ne sune, un operator le va oferi o actualizare a traseului lui Moș Crăciun, va purta o conversație cu ei și îi va îndruma spre site-ul nostru', a declarat un ofițer din cadrul Comandamentului Nord-American pentru Apărare Aeriană.

Nu doar cadourile sunt asociate cu Crăciunul, ci și bradul împodobit special pentru această sărbătoare plină de semnificații și de simboluri. Marile orașe ale lumii se află în fiecare an într-o competiție acerbă pentru cel mai frumos brad de Crăciun. Dacă unele au ales varianta tradițională, altele au preferat stilul modernist.

Comenteaza aceasta stire