sîmbătă, 24 august 2019

Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu

Trei cazuri noi de gripă AH1 s-au înregistrat într-o săptămână la Sibiu

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au raportat astăzi încă trei cazuri de gripă AH1 în județul Sibiu, înregistrate în decurs de o săptămână.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, citat de agenția Mediafax, au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ, iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009.

"Au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ (recoltată de la o femeie în vârstă de 29 ani), iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009 (la 2 femei din Sibiu cu vârste de 46 și 63 de ani și la un bărbat de 52 de ani din Șelimbăr)", se arată în comunicatul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, alte două probe, recoltate săptămâna precedentă pentru detectare de virus gripal, care erau în curs de investigare, de la o tânără în vârstă de 15 ani și o femeie de 56 de ani, au rezultat pozitiv pentru virus gripal Tip A H1 pademic 2009.

Comunicatul DSP Sibiu arată, de asemenea, că în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecțiilor respiratorii și a gripei, la nivelul județului, în săptămâna 15 – 21 februarie, cazurile de suspiciuni de gripă raportate au fost 18.

În ceea ce privește situația vaccinării în județul Sibiu, au fost repartizate 16.750 de doze de vaccin antigripal, în trei tranșe reprezentând circa 32.65% din totalul persoanelor catagrafiate (51.299).

Comenteaza aceasta stire