joi, 17 ianuarie 2019

Trump nu exclude varianta ca militarii americani să deschidă focul

Trump nu exclude varianta ca militarii americani să deschidă focul

Președintele SUA, Donald Trump, sugerează că militarii americani ar putea deschide focul în cazul în care sunt atacați cu pietre de membrii unui grup mare de imigranți latino-americani care se îndreaptă spre frontiera Mexic-SUA, informează site-ul cotidianului The Independent.

Într-un discurs la Casa Albă, președintele a prezentat o propunere de limitare a dreptului la azil, motivând că "azilul nu este un program pentru cei care trăiesc în sărăcie".

"Sunt miliarde de oameni în lume care trăiesc în sărăcie. Statele Unite nu îi pot absorbi pe toți", a adăugat Trump.

Majoritatea imigranților dintr-un grup care se îndreaptă spre SUA provin din El Salvador, Honduras și Guatemala, unde trăiesc în sărăcie și se confruntă cu un nivel ridicat de violență.

 

Liderul american a vorbit și despre incidentele violente între forțele de securitate mexicane și un grup de aproximativ 1.500 de imigranți, în urma cărora un imigrant și-a pierdut viața.

"Sper că nu va fi așa. Dar vă pot spune că oricine va arunca cu pietre, cum au făcut în Mexic (...) Unde au rănit grav poliția și militarii din Mexic - vom considera că e o armă de foc", a spus Donald Trump, adăugând: "pentru că nu e mare diferență atunci când ești lovit în fața de o piatră".

Trump a distribuit, joi, pe pagina sa de Twitter un videoclip în care se susține că în grupul de imigranți care încearcă să intre în SUA se numără și numeroși criminali. Presa a catalogat videoclipul ca fiind unul din cele mai rasiste materiale electorale din ultimele decenii, portretizând imigranții latino-americani drept ucigași de polițiști care încearcă să invadeze SUA.

 

"Este îngrozitor ce fac democrații în țara noastră. Votați republicani, acum!" a mai declarat Trump pe platforma de microblogging Twitter.

Liderul de la Casa Albă a anunțat miercuri că ar putea trimite până la 15.000 de militari la granița Statelor Unite cu Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranți latino-americani.

"Este vorba de o invazie cu care se confruntă țara noastră, iar armata așteaptă imigranții!", a transmis Donald Trump prin Twitter, la începutul săptămânii.

În cadrul campaniei prezidențiale din 2016, Donald Trump a promis că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, precizând că lucrările vor fi plătite de autoritățile mexicane. Administrația din Mexic a anunțat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.

Zona din jurul centralei de la Cernobâl, atracție turistică! Ce poți descoperi acolo
De Neptun TV 19 decembrie 2018

La o conferință de presă organizată la Kiev, ministrul ucrainean al Mediului și Resurselor Naturale, Ostap Semerak, a anunțat că peste 63.000 de turiști au vizitat în acest an zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobâl, comparativ cu aproximativ 8.000 de vizitatori în anul 2014 și aproximativ 49.000 de vizitatori în 2017.