sîmbătă, 20 iulie 2019

Trusa medicală auto, obligatorie în doar trei țări din UE. Câți dintre șoferi știu ce conține sau au folosit-o vreodată?

Trusa medicală auto, obligatorie în doar trei țări din UE. Câți dintre șoferi știu ce conține sau au folosit-o vreodată?

România este una dintre cele trei țări din UE în care trusa medicală încă mai este obligatorie în mașini. Șoferii primesc amenzi dacă aceasta lipsește sau este expirată.

Chiar dacă o au în mașină, mulți șoferi nu cunosc că trusa medicală are termen de valabilitate, iar unii nu au desfăcut-o niciodată și nu știu nici măcar ce se află în ea, scrie gandul.info.

Managerul Ambulanței București, Alis Grasu, susține despre componentele trusei medicale auto că sunt destul de greu de folosit pentru o persoană care nu a învățat tehnici de prim ajutor.

Spre exemplu, trusa medicală auto conține două pipe orofaringiene, care ajută să respire eventualele victime aflate în stare de inconștiență, și care sunt destul de greu de folosit.

De asemenea, în componența trusei medicale auto nu intră mănușile, iar acest lucru poate duce la răspândirea unor boli, mai avertizează medicii.

România, Croația și Austria sunt singurele țări din UE în care trusa medicală este obligatorie în mașină. În alte țări, aceasta este doar recomandată. În România, aceleași amenzi ca pentru lipsa trusei auto se aplică și în cazul lipsei unui extinctor.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)