marţi, 16 octombrie 2018

Turcia a suspendat relațiile militare și comerciale cu Israelul

Turcia a suspendat relațiile militare și comerciale cu Israelul

Criza turco-israeliană escaladează, odată cu anunțul făcut de premierul turc. Recep Tayyip Erdogan a precizat că țara sa suspendă în totalitate relațiile militare și comerciale cu Israelul. Totodată, oficialul de la Ankara a declarat că dorește să meargă în Fâșia Gaza, deoarece statul evreu refuză să-și ceară scuze pentru uciderea a nouă cetățeni turci într-un raid asupra flotilei care a încălcat embargoul impus Fâșiei Gaza. În plus, Erdogan a precizat că ambasadorul israelian care a fost expulzat din Turcia are ca termen limită pentru a părăsi teritoriul turc ziua de miercuri. Premierul turc consideră raidul israelian de anul trecut drept un act de sălbăticie și a acuzat Israelul că acționează în regiune ca un copil răsfățat. Statul evreu și-a exprimat regretul pentru pierderea de vieți omenești în operațiunea din mai 2010, dar s-a încăpățânat să nu prezinte oficial scuze.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.