vineri, 22 februarie 2019

Turul Dobrogei la final

Etapa finală a Turului Dobrogei la ciclism a debutat cu prezentarea echipelor și startul festiv din fața Sălii Sporturilor din Constanța. Amatorii și copiii au deschis etapa printr-o cursă scurtă, câștigată de  Marius Nichiforescu, la amatori, respectiv Adrian Dencef, la copii.

Imediat după acest preambul s-a dat startul și în ultima etapă a Turului. Traseul a avut o lungime totală de 70 de km, iar etapa s-a desfășurat pe un circuit special amenajat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, considerat a fi printre cele mai dificile din țară. Rutierii au avut de parcurs 35 de ture a câte 2 km. La final, pe primul loc s-a clasat Sergiu Cioban de la Cycling Club Tușnad, urmat în același timp de dinamovistul Alexandru Ciocan și, la opt secunde, de Ștefan Morcov, de la Mazicon București.

Ultima etapă a influențat într-o prea mică măsură clasamentul la general. Gheorghi Gheorghiev, de la Tușnad Cycling Team, a câștigat ediția din acest an a Turului Dobrogei. Rutierul bulgar a fost cronometrat cu timpul total de 9 ore 11 minute și 37 de secunde, urmat la două minute și 15 secunde de dinamovistul Răzvan Jugănaru și la patru minute și o secundă de coechipierul său de la Tușnad Cycling Team, moldoveanul Alexander Braico.

La final, după patru zile epuizante au fost și câteva momente plăcute de relaxare, inclusiv tradiționala baie cu șampanie.

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.