miercuri, 21 august 2019

Turul Dobrogei la final

Etapa finală a Turului Dobrogei la ciclism a debutat cu prezentarea echipelor și startul festiv din fața Sălii Sporturilor din Constanța. Amatorii și copiii au deschis etapa printr-o cursă scurtă, câștigată de  Marius Nichiforescu, la amatori, respectiv Adrian Dencef, la copii.

Imediat după acest preambul s-a dat startul și în ultima etapă a Turului. Traseul a avut o lungime totală de 70 de km, iar etapa s-a desfășurat pe un circuit special amenajat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, considerat a fi printre cele mai dificile din țară. Rutierii au avut de parcurs 35 de ture a câte 2 km. La final, pe primul loc s-a clasat Sergiu Cioban de la Cycling Club Tușnad, urmat în același timp de dinamovistul Alexandru Ciocan și, la opt secunde, de Ștefan Morcov, de la Mazicon București.

Ultima etapă a influențat într-o prea mică măsură clasamentul la general. Gheorghi Gheorghiev, de la Tușnad Cycling Team, a câștigat ediția din acest an a Turului Dobrogei. Rutierul bulgar a fost cronometrat cu timpul total de 9 ore 11 minute și 37 de secunde, urmat la două minute și 15 secunde de dinamovistul Răzvan Jugănaru și la patru minute și o secundă de coechipierul său de la Tușnad Cycling Team, moldoveanul Alexander Braico.

La final, după patru zile epuizante au fost și câteva momente plăcute de relaxare, inclusiv tradiționala baie cu șampanie.

Comenteaza aceasta stire