miercuri, 19 septembrie 2018

Udrea pe valuri

Udrea pe valuri

Acum 25 de ani, cel mai iubit fiu al poporului, Nicolae Ceaușescu, inaugura Magistrala Albastră, canalul Dunăre - Marea Neagră. Astăzi, cea mai iubită fiică a PDL, ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, o ia pe urmele lui nea Nicu și vrea să se apuce de construcția unuia dintre proiectele megalomanice ale acestuia. Așa că, după casele pentru specialiștii de la țară și patinoarele construite cu firmele apropiaților PDL, Elena Udrea are de gând să aducă Dunărea la București.

Se pare că sindromul canalelor îi urmărește pe conducătorii acestei țări precum un blestem străvechi. Gheorghe Gheorghiu Dej se apucase de canalul Dunăre Marea Neagră la sfatul lui Iosif Visarionovici Stalin, pentru a scăpa de intelectualii burghezi. Nea Nicu i-a continuat lucrarea și a terminat canalul, care s-a dovedit apoi că nu prea este rentabil. Astăzi, Elena Udrea spune că mai vrea un canal, fără să spună o clipă de unde va găsi bani pentru o asemenea lucrare faraonică. Să nu uităm că, de șase ani încoace, singura investiție în infrastructura din țara noastră a fost fărâma de autostradă dintre Turda și Gilău.

Autostrada către litoral se termină la Cernavodă, iar drumurile naționale arată ca după bombardament. Singura soluție la care se pot gândi guvernanții este munca patriotică pe care o pot presta, eventual, dizidenții regimului. Sau ar putea să muncească pensionarii și bugetarii care, în schimb, ar primi 15 la sută din pensie și 25 la sută din salariu. Astfel, s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc și toată lumea va fi mulțumită, vorba cântecului: „următorul cincinal, facem muncă la canal. Dar noi vom reclădi speranța..."

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.