sîmbătă, 15 decembrie 2018

Udrea pe valuri

Udrea pe valuri

Acum 25 de ani, cel mai iubit fiu al poporului, Nicolae Ceaușescu, inaugura Magistrala Albastră, canalul Dunăre - Marea Neagră. Astăzi, cea mai iubită fiică a PDL, ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, o ia pe urmele lui nea Nicu și vrea să se apuce de construcția unuia dintre proiectele megalomanice ale acestuia. Așa că, după casele pentru specialiștii de la țară și patinoarele construite cu firmele apropiaților PDL, Elena Udrea are de gând să aducă Dunărea la București.

Se pare că sindromul canalelor îi urmărește pe conducătorii acestei țări precum un blestem străvechi. Gheorghe Gheorghiu Dej se apucase de canalul Dunăre Marea Neagră la sfatul lui Iosif Visarionovici Stalin, pentru a scăpa de intelectualii burghezi. Nea Nicu i-a continuat lucrarea și a terminat canalul, care s-a dovedit apoi că nu prea este rentabil. Astăzi, Elena Udrea spune că mai vrea un canal, fără să spună o clipă de unde va găsi bani pentru o asemenea lucrare faraonică. Să nu uităm că, de șase ani încoace, singura investiție în infrastructura din țara noastră a fost fărâma de autostradă dintre Turda și Gilău.

Autostrada către litoral se termină la Cernavodă, iar drumurile naționale arată ca după bombardament. Singura soluție la care se pot gândi guvernanții este munca patriotică pe care o pot presta, eventual, dizidenții regimului. Sau ar putea să muncească pensionarii și bugetarii care, în schimb, ar primi 15 la sută din pensie și 25 la sută din salariu. Astfel, s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc și toată lumea va fi mulțumită, vorba cântecului: „următorul cincinal, facem muncă la canal. Dar noi vom reclădi speranța..."

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.