marţi, 19 martie 2019

Udrea pe valuri

Udrea pe valuri

Acum 25 de ani, cel mai iubit fiu al poporului, Nicolae Ceaușescu, inaugura Magistrala Albastră, canalul Dunăre - Marea Neagră. Astăzi, cea mai iubită fiică a PDL, ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, o ia pe urmele lui nea Nicu și vrea să se apuce de construcția unuia dintre proiectele megalomanice ale acestuia. Așa că, după casele pentru specialiștii de la țară și patinoarele construite cu firmele apropiaților PDL, Elena Udrea are de gând să aducă Dunărea la București.

Se pare că sindromul canalelor îi urmărește pe conducătorii acestei țări precum un blestem străvechi. Gheorghe Gheorghiu Dej se apucase de canalul Dunăre Marea Neagră la sfatul lui Iosif Visarionovici Stalin, pentru a scăpa de intelectualii burghezi. Nea Nicu i-a continuat lucrarea și a terminat canalul, care s-a dovedit apoi că nu prea este rentabil. Astăzi, Elena Udrea spune că mai vrea un canal, fără să spună o clipă de unde va găsi bani pentru o asemenea lucrare faraonică. Să nu uităm că, de șase ani încoace, singura investiție în infrastructura din țara noastră a fost fărâma de autostradă dintre Turda și Gilău.

Autostrada către litoral se termină la Cernavodă, iar drumurile naționale arată ca după bombardament. Singura soluție la care se pot gândi guvernanții este munca patriotică pe care o pot presta, eventual, dizidenții regimului. Sau ar putea să muncească pensionarii și bugetarii care, în schimb, ar primi 15 la sută din pensie și 25 la sută din salariu. Astfel, s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc și toată lumea va fi mulțumită, vorba cântecului: „următorul cincinal, facem muncă la canal. Dar noi vom reclădi speranța..."

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire