vineri, 21 iunie 2019

Uitați de benzină sau motorină: un român a inventat mașina care merge cu apă!

Uitați de benzină sau motorină: un român a inventat mașina care merge cu apă!

Un inginer din Bacău a inventat motorul ecologic care arde hidrogenul și eliberează în aer oxigenul, urmând ca în scurt timp să primească omologarea de la Institutul de Motoare Termice din Graz – Austria.

Gheorghe Bordeianu, inginer TCM, a obținut în 1985 brevetul pentru motorul care merge 5000 de km cu trei litri de apă, informează recentnews.ro. Gheorghe Bordeianu are de 50 ani, este inginer și a reușit să creeze primul motor care merge doar cu apă.

Inventatorul spune că mașina dotată cu motorul creat de el consumă trei litri de apă la 5000 de kilometri. Este de fapt un generator de ioni care separă hidrogenul de oxigen. Dispozitivul se atașează motoarelor clasice și înlocuiește alimentarea cu benzină sau motorină.

Prețul unui astfel de motor este de aproximativ 200-300 lei românești.

“Brevetul l-am obținut în 1985, iar invenția este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu mă aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obțin vreau să înființez în Bacău o fabrică de producție în serie a dispozitivului”, a declarat Gheorghe Bordeianu.

De ani de zile băcăuanul merge cu un Cielo la mâna a doua cumpărat din Spania pe care îl alimentează doar cu apă sau chiar cu suc. El spune că orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Testele făcute la RAR au arătat că Cielo cu care circulă nu are deloc emisii de noxe.

Comenteaza aceasta stire