duminică, 21 iulie 2019

Ultima coridă în Catalonia, unde luptele cu tauri sunt interzise din 2012

După aproape un secol de coride, Barcelona a găzduit astăzi, ultima luptă cu tauri din regiunea catalană. La eveniment au fost prezenți peste 20 de mii de oameni. La 1 ianuarie 2012 intră în vigoare legea care interzice coridele pe teritoriul Cataloniei, după ce activiștii care apără drepturile animalelor au strâns 180 de mii de semnături în favoarea ei. Orașul Barcelona a găzduit la Plaça de Toros Monumental, ultimul spectacol de lupte cu tauri din regiunea catalană. Asta în condițiile în care în ianuarie 2012 intră în vigoare noua lege care interzice coridele în respectiva provincie spaniolă. Actul normativ a declanșat o dezbatere națională destul de aprinsă asupra acestei manifestări tradiționale spaniole care a inspirat în creațiile lor artiști și scriitori ca Picasso, Goya și Hemingway. Arena Monumental, inaugurată în anul 1914, este unica locație unde au loc coride în regiunea catalană. Organizatorii au estimat că aproape 20 de mii de spectatori au fost prezenți la ultimul spectacol de pe Arena Monumental. Unii locuitori din Barcelona sunt foarte triști că vor fi interzise coridele, alții însă spun că acest lucru reprezintă o întoarcere la normalitate. Sunt voci care susțin că legea nu a fost adoptată pentru apărarea animalelor, ci ca un gest ostil față de Spania al susținătorilor independenței Cataluniei. Aceasta este a doua regiune din Peninsulă care scote luptele cu tauri în afara legii, după Insulele Canare în anul 1991. Nu există deocamdată indicii că și alte regiuni din Spania ar dori sa le urmeze exemplul catalanilor. În ciuda tradiției coridelor, popularitatea acestora a scăzut în ultimii ani. În regiunea catalană acest declin a început odată cu sfârșitul dictaturii lui Francisco Franco în anul 1978. 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.