duminică, 18 august 2019

Un alt bebeluș, internat în spitalul Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic

Bebeluşii continuă să ajungă la spital în stare gravă, deşi autorităţile susţin că au găsit sursa îmbolnăvirilor. O fetiţă de 8 luni din Sfântu Gheorghe a fost transferată, în această după-amiază, la Marie Curie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. Între timp, ancheta în cazul infectării cu bacteria E coli s-a mutat la fermele din Argeş şi Dolj care aprovizionau Fabrica de lactate scoasă ieri ţap ispăşitor.

Fetița de 8 luni, din Covasna, a fost trimisă cu un elicopter SMURD la Spitalul Marie Curie din Capitală. Medicii suspectează că micuța, cu anemie severă, ar avea sindromul hemolitic uremic, cel care a ucis deja trei copii.

Băiețelul care a fost externat ieri de la Marie Curie s-a întors peste noapte la spital, pentru că s-a simțit rău. Un alt bebeluș care prezenta o formă ușoară a bolii diareice acute a fost transferat din Argeș la Spitalul Matei Balș din București.

'Este un copil de 6 luni care, din dorința părinților, în colaborare cu medicii, afost transferat la București. Acum foarte mulți doresc ca micuții lor să fie internați într-o unitate d enivel superior', a precizat Sorina Honțaru, director DSP Argeș

La Spitalul Marie Curie, mai sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic. Unul dintre ei are complicații neurologice. Între timp, autoritățile au extins ancheta în cazul fabricii de lactate Brădet și au început să ia probe de la 2 ferme din județele Dolj și Argeș, care furnizau lapte.

'La firma producătoare, Brădet, s-au recoltat probe de la 21 de angajați, acestea au fost transmise la București. Avem o echipă la ferma de animale din județul Argeș de unde provine laptele', a spus Sorina Honțaru.

Rezultatele vor fi gata în 4-5 zile. Până atunci, autoritățile ridică altă problemă. Modul în care Fabrica Brădet a fost arătată cu degetul de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost taxat de către vicepreședintele CJ Argeș, Dorin Mărășoiu.

'Cine va răspunde dacă niște oameni rămân fără locuri de muncă? Ne bucurăm că se închide o societate din Argeș, dece? Pe niște declarații neverificate? Să tratați cu maximă seriozitate, pentru că este munca unor oameni', a cerut Dorin Mărășoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

 

'Este o fabrică modernă, făcută cu fonduri europene, una din cele mai bune fabrici din județ. Nu a avut niciodată probleme', a declarat și președintele ANSVSA, Andrei Butaru.

Președintele ANSVSA, Andrei Butaru, declara ieri că inspectorii instituției au verificat în urmă cu o săptămână firma Brădet Lactate din Argeș și nu au găsit nicio problemă. Ulterior s-a descoperit că un lot din brânza produsă de această firmă este contaminat cu E. Coli.

Comenteaza aceasta stire