miercuri, 15 august 2018

Un bărbat care l-a huiduit pe Emil Boc a fost amendat

Un bărbat care a îndrăznit să scandeze lozinci împotriva Guvernului a fost amendat la Drobeta Turnu Severin. Omul  a strigat în gura mare “Jos Boc!”, “Jos Băsesecu!”. Asta în timp ce premierul se afla în Palatul Administrativ din municipiu. Și în alte zone în care a fost astăzi premierul, românii l-au primit tot cu reproșuri.

Episodul s-a petrecut în timp ce premierul Emil Boc și Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, participau la Drobeta Turnu Severin, la semnarea a trei contracte de reabilitare a unor obiective din Mehedinți. La finalul evenimentului, șeful Executivului a fost întrebat despre incidentul de afară. Bărbatul a fost amendat cu 200 de lei, pentru tulburarea liniștii publice, după ce a scandat mai multe lozinci împotriva Guvernului Boc. Incidentul a avut loc în timp ce premierul era la o întâlnire cu autoritățile locale. Mai mult, îndrăznețul a fost ridicat de jandarmi. Premierul nu a fost primit mai bine nici în localitatea Ciochiuța din Mehedinți. Șeful Guvernului a fost huiduit și ieri de zeci de persoane la Râmnicu Vâlcea. El a avut un schimb de replici cu un bărbat care i-a strigat “Rușine” și “V-ați bătut joc de popor”.

Comenteaza aceasta stire

Iohannis atacă la CCR legea privind presemnalizarea prin panouri a mașinilor de poliție cu radar
De Neptun TV 27 iulie 2018

Referitor la prevederea potrivit căreia „dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”. De asemenea, alin. (6) din același articol al legii criticate dispune obligativitatea presemnalizării dispozitivelor radar utilizate în mod staționar, prin panouri de atenționare, instalate pe sensul de mers la o distanță de 500 – 1000 m în localitate, respectiv de 2.000 – 4.000 m în afara localităților", Klaus Iohannis arată, în sesizare, că prevederile sunt neclare.