miercuri, 24 iulie 2019

Un bebeluș a murit la 24 de ore după ce s-a născut perfect sănătos: 'Suntem tratați ca niște câini!'

Un bebeluș a murit la 24 de ore după ce s-a născut perfect sănătos: 'Suntem tratați ca niște câini!'

Familia unui copil născut săptămâna aceasta la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești și care a murit după 24 de ore acuză medicii pentru decesul bebelușului, depunând plângere la Poliție, care a deschis o anchetă în acest caz.

Părinții spun că, timp de câteva ore, din momentul în care starea copilului s-a înrăutățit și până la deces, nu li s-a zis cât de grav este, conducerea maternității spunând că ”s-au respectat toate procedurile”.

Copilul s-a născut în 20 februarie, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești și a decedat după aproximativ 24 de ore.

Tatăl copilului, Andrei Sfetcu, susține că încă de la nașterea copilului medicii de la Ploiești i-au asigurat că acesta este sănătos și că nu are probleme, iar câteva ore mai târziu li s-a spus că starea bebelușului este foarte gravă, acesta murind în scurt timp.

"Ne-a șocat, pur și simplu. Să nască un copil perfect sănătos, să ne asigure că este bine și la ora 6 dimineața să nu anunțe absolut pe nimeni că starea copilului s-a deteriorat. Ne-au spus că au sunat salvarea de la ora 6 dimineața și în jurul orei 10.30 – 11.00 a decedat copilașul și nici la momentul acela nu a venit salvarea să putem să-l mutăm la Giulești. Ce este aici este ceva de nedescris, să lase copiii nesupravegheați atâtea ore. Înțeleg, au ture de noapte, dar un copil nou-născut nu poate fi lăsat nesupravegheat", spune tatăl copilului, potrivit News.ro.

Bărbatul a povestit că, de la naștere și până în momentul în care au aflat că starea bebelușului este foarte gravă, rudele sale au mers în repetate rânduri la spital, unde inițial li s-a spus că acesta este în stare bună, pentru ca în dimineața zilei de 21 februarie să fie anunțați că starea copilului e foarte gravă.

"Ne-au asigurat că starea lui este foarte bună, că este bine. (...) Ni s-a spus «copilul este în regulă, a plâns ca un copil în regulă, a respirat cum trebuie și dintr-o dată, la ora 6 dimineața, starea lui s-a agravat». Un total dezinteres din partea lor. Abia așteptam copilul acesta și uitați ce se poate întâmpla din cauza acestor medici care nu-și dau interesul deloc", a mai spus Andrei Sfetcu.

Bărbatul susține, de asemenea, că medicul care a făcut operația de cezariană nici nu a venit să discute cu familia și că a ieșit doar o asistentă medicală care i-a spus că "copilul este bine și a primit nota 8". Andrei Sfetcu a povestit că soția sa este într-o stare "deplorabilă" și a avut un șoc în momentul în care a primit vestea morții bebelușului său.

"Spitalul e dotat cu canapele, ei stau și se uită la televizoare și copiii sunt lăsați în voia sorții", susține tatăl.

Rudele celor doi părinți spun că la naștere bebelușul avea 3,8 kilograme și că mama a urmărit sarcina așa cum trebuia.

"Li s-a spus că are o evoluție un pic mai înceată, dar e din cauză că s-a născut foarte mare, dar să nu ne facem griji, că e ok. (...) Poate ne aude și ministrul Sănătății: la Ploiești, noi suntem tratați ca niște câini, poate își amintesc și dânșii că sunt spitale și la Ploiești", a spus unchiul copilului mort.

Rudele celor doi părinți au declarat că în spital li s-a spus că "bebelușii mai și mor".

Managerul unității sanitare, Alexandru Gheorghe, susține că în cazul copilului mort au fost respectate toate protocoalele și că acestuia i s-au făcut manevre de resuscitare timp de peste o oră.

"Acest eveniment nefericit s-a produs pe 21 februarie, în dimineața acestei zile. Este vorba despre un nou-născut care a decedat în condițiile în care a suferit de o insuficiență respiratorie. Am procedat la efectuarea unei analize a acestui caz, au fost contactați șefii de secții, li s-a solicitat punctul de vedere, iar analiza urmează să fie finalizată după ce se obține rezultatul de la Serviciul de Medicină Legală. Din analizele efectuate s-a constatat că s-au respectat întocmai procedurile specifice în astfel de situații", susține managerul maternității din Ploiești.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Prahova, Marian Popescu, a declarat că din partea familiei a fost depusă o reclamație la Poliția Municipiului Ploiești și că polițiștii fac verificări în urma sesizării.

Comenteaza aceasta stire