duminică, 22 octombrie 2017

Un bucătar a fost medaliat cu aur, în Japonia, pentru „Dracula roll“, un preparat realizat cu usturoi și cașcaval din Ardeal

De Mediafax 17:56, 20 martie 2013 623 vizite Diverse
Un bucătar a fost medaliat cu aur, în Japonia, pentru „Dracula roll“, un preparat realizat cu usturoi și cașcaval din Ardeal

 

 

Un bucătar clujean a câștigat două medalii de aur la un concurs de sushi organizat în Japonia, la proba de individual și restaurant, folosind la prepararea unui "Dracula roll" usturoi și cașcaval din Ardeal. El s-a întors în țară și cu titlul de "head chef sushi", primul de acest fel din România.

Bucătăria japoneză păstrează rețetele tradiționale

Gabi Georgiu are 24 de ani și și-a început activitatea în bucătăria japoneză în urmă cu șapte ani, la un restaurant cu specific din Cluj-Napoca, după ce a absolvit un liceu cu profil economic. El lucrează sub îndrumarea bucătarului japonez Tsuchiya Naofumi, care are o experiență de 15 ani în prepararea sushi.

Gabi a fost atras de bucătăria japoneză pentru că aceasta păstrează rețetele tradiționale.

"Mâncarea chinezească se bazează mult pe sosuri și este puternic adaptată la clienții români, în timp ce acea japoneză păstrează rețetele tradiționale. Românii sunt interesați de sushi și au început să înțeleagă cultura japoneză", a spus Gabi Georgiu.

"Gold Sushi Award", pentru un platou cu somon, ton, caracatiță

La începutul lunii martie, el a participat la prima ediție a concursului internațional de sushi "World Sushi Cup", desfășurat în țara de origine a acestui preparat, Japonia, de unde s-a întors cu două medalii de aur - "Gold Sushi Award" - la secțiunile individual și restaurant.

Gabi Georgiu a fost cel mai tânăr participant la concursul de individual și a învins competitori chiar din țara gazdă, din juriu făcând parte șapte membri, toți maeștri bucătari de sushi recunoscuți pe plan internațional.

"De la fiecare om am avut ce învăța în cadrul acestui concurs, cum să fii creativ, răbdător și cum să îți gestionezi timpul. Membrii juriului au notat tot, tehnica folosită, igiena. Cred că diferența dintre mine și ceilalți 17 competitori, din mai multe țări, inclusiv din Japonia, a constat în originalitate. La proba de individual am pregătit un platou cu sushi, cu tema trecerii de la iarnă la primăvară, care conține preparate din somon, ton, caracatiță, niște pești japonezi, și am folosit și condimente românești, mărar, pentru a aduce și din România un anumit gust. Am colorat orezul cu sfeclă roșie și am impresionat juriul pentru că am ales o metodă naturală de a colora orezul", a explicat bucătarul.

"Dracula roll", somon cu usturoi și cașcaval afumat din Ardeal, pentru japonezi

"Dracula roll", un preparat prezentat în premieră în cadrul probei de restaurant și care i-a impresionat pe membrii juriului și pe clienți, conține și usturoi.

"În Japonia, majoritatea populației știe despre România doar Dracula, Ceaușescu și Nadia Comăneci. Și atunci m-am gândit să adaug și puțin usturoi prăjit deasupra somonului marinat din sushi și am folosit și un sos pe bază de pastă de tomate pentru a imita sângele. Este un roll din orez care conținea în mijloc somon, sparanghel și cașcaval afumat din Ardeal, iar deasupra am pus acel sos. Vom încerca acest preparat să vedem dacă va prinde la publicul român. Și am primit multe voturi din partea publicului, iar astfel am câștigat", a spus bucătarul.

Pentru proba de la secțiunea restaurant, bucătarul clujean a fost asistat de șeful lui de la restaurant, Tsuchiya Naofumi, care are o experiență de 15 ani în pregătirea sushi și care se află în România de 11 ani.

"Mă bucur că Gabi a luat premiul și sperăm să urcăm și mai sus și să câștigăm medalii și la ediția de anul viitor a concursului de sushi din Japonia. Gabi are potențial, iar «World Sushi Cup» a fost o experiență de la care fiecare participant a avut de învățat", a spus Naofumi.

Primul "head chef sushi" din România

Gabi Georgiu s-a întors din Japonia și cu titlul de "head chef sushi", primul de acest fel din România, recunoscut de All Japan Sushi Association.

Ca "head chef sushi", tânărul bucătar clujean va avea rolul de a-i instrui pe ceilalți colegi, în ceea ce înseamnă metodele de pregătire a sushi și a măsurilor de igienă.

"În România nu mai deține nimeni un astfel de titlu, care înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales la vârsta mea", a mai spus Georgiu.

Și premiile obținute contează foarte mult, în special pentru cariera sa viitoare de bucătar de sushi.

"Premiile, dar și titlul de head sushi chef sunt benefice și pentru clienții cărora le servesc preparatele de sushi, care sunt siguri că este vorba de calitate maximă", a spus Georgiu.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Peste 80% din locuințele din România nu sunt asigurate!
De Neptun TV 9 octombrie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID) organizează, în perioada 9 – 13 octombrie 2017, la nivel național, o campanie de conștientizare a populației cu privire la importanța asigurării obligatorii a locuințelor.

NEPTUN TV angajează CAMERAMAN / OPERATOR VIDEO la Constanța!
De Neptun TV 29 septembrie 2017

Vrei să lucrezi într-o televiziune națională? Acum ai ocazia să te alături echipei Neptun TV! Televiziunea de la mare angajează cameraman / operator imagine.

Ziua Internațională a Cafelei: secretele din spatele boabelor aromate
De Roxana Glăvan 29 septembrie 2017

Dimineața, la prânz ori după-amiază, cafeaua este un obicei la români. Nu însă unul la fel de des întâlnit ca în rândul nordicilor Bem în medie o ceașcă pe zi, spre deosebire de norvegieni sau danezi care bifează chiar și câte 4-5. Noi vrem să credem însă că am ales-o pe cea mai bună, așa că vă invităm să descoperiți în materialul următor secretele din spatele boabelor, astăzi, de Ziua Internațională a Cafelei.

Bloggerul Tily Niculae își lansează cartea „Rețete sofisticate“ la City Park Mall Constanța
De Neptun TV 29 septembrie 2017

Tily Niculae, unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri de parenting din România, vine la City Park Mall Constanța pentru a prezenta cartea „Rețete sofisticate“. Evenimentul de lansare va avea loc duminică, 1 octombrie, începând cu ora 11:00 și cuprinde activități dedicate părinților, dar mai ales celor mici.

În această seară este ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ: ziua, egală cu noaptea pe tot Pământul
De Neptun TV 22 septembrie 2017

Echinocțiul de toamnă 2017 are loc în această seară, la ora 23.02. Echinocțiul (numit și echinox) este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

IMAGINI EMOȚIONANTE! Un cățeluș și-a așteptat ore în șir stăpânul în fața spitalului - VIDEO
De Antonia Maer 22 septembrie 2017

Dovada de iubire dată de o cățelușă pentru stăpânul ei face înconjurul României. Micuța Pappy a stat ore în șir în fața ușii Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, îngrijorată de soarta stăpânului ei, adus cu ambulanța. Deși în imagini se vede că era speriată de ușile automate și de zecile de oameni care treceau pe lângă ea, cățelușa nu s-a descurajat. În cele din urmă, înduioșate de devotamentul său, cadrele medicale au lăsat-o să-și viziteze stăpânul.