joi, 24 august 2017

Un bucătar a fost medaliat cu aur, în Japonia, pentru „Dracula roll“, un preparat realizat cu usturoi și cașcaval din Ardeal

De Mediafax 17:56, 20 martie 2013 622 vizite Diverse
Un bucătar a fost medaliat cu aur, în Japonia, pentru „Dracula roll“, un preparat realizat cu usturoi și cașcaval din Ardeal

 

 

Un bucătar clujean a câștigat două medalii de aur la un concurs de sushi organizat în Japonia, la proba de individual și restaurant, folosind la prepararea unui "Dracula roll" usturoi și cașcaval din Ardeal. El s-a întors în țară și cu titlul de "head chef sushi", primul de acest fel din România.

Bucătăria japoneză păstrează rețetele tradiționale

Gabi Georgiu are 24 de ani și și-a început activitatea în bucătăria japoneză în urmă cu șapte ani, la un restaurant cu specific din Cluj-Napoca, după ce a absolvit un liceu cu profil economic. El lucrează sub îndrumarea bucătarului japonez Tsuchiya Naofumi, care are o experiență de 15 ani în prepararea sushi.

Gabi a fost atras de bucătăria japoneză pentru că aceasta păstrează rețetele tradiționale.

"Mâncarea chinezească se bazează mult pe sosuri și este puternic adaptată la clienții români, în timp ce acea japoneză păstrează rețetele tradiționale. Românii sunt interesați de sushi și au început să înțeleagă cultura japoneză", a spus Gabi Georgiu.

"Gold Sushi Award", pentru un platou cu somon, ton, caracatiță

La începutul lunii martie, el a participat la prima ediție a concursului internațional de sushi "World Sushi Cup", desfășurat în țara de origine a acestui preparat, Japonia, de unde s-a întors cu două medalii de aur - "Gold Sushi Award" - la secțiunile individual și restaurant.

Gabi Georgiu a fost cel mai tânăr participant la concursul de individual și a învins competitori chiar din țara gazdă, din juriu făcând parte șapte membri, toți maeștri bucătari de sushi recunoscuți pe plan internațional.

"De la fiecare om am avut ce învăța în cadrul acestui concurs, cum să fii creativ, răbdător și cum să îți gestionezi timpul. Membrii juriului au notat tot, tehnica folosită, igiena. Cred că diferența dintre mine și ceilalți 17 competitori, din mai multe țări, inclusiv din Japonia, a constat în originalitate. La proba de individual am pregătit un platou cu sushi, cu tema trecerii de la iarnă la primăvară, care conține preparate din somon, ton, caracatiță, niște pești japonezi, și am folosit și condimente românești, mărar, pentru a aduce și din România un anumit gust. Am colorat orezul cu sfeclă roșie și am impresionat juriul pentru că am ales o metodă naturală de a colora orezul", a explicat bucătarul.

"Dracula roll", somon cu usturoi și cașcaval afumat din Ardeal, pentru japonezi

"Dracula roll", un preparat prezentat în premieră în cadrul probei de restaurant și care i-a impresionat pe membrii juriului și pe clienți, conține și usturoi.

"În Japonia, majoritatea populației știe despre România doar Dracula, Ceaușescu și Nadia Comăneci. Și atunci m-am gândit să adaug și puțin usturoi prăjit deasupra somonului marinat din sushi și am folosit și un sos pe bază de pastă de tomate pentru a imita sângele. Este un roll din orez care conținea în mijloc somon, sparanghel și cașcaval afumat din Ardeal, iar deasupra am pus acel sos. Vom încerca acest preparat să vedem dacă va prinde la publicul român. Și am primit multe voturi din partea publicului, iar astfel am câștigat", a spus bucătarul.

Pentru proba de la secțiunea restaurant, bucătarul clujean a fost asistat de șeful lui de la restaurant, Tsuchiya Naofumi, care are o experiență de 15 ani în pregătirea sushi și care se află în România de 11 ani.

"Mă bucur că Gabi a luat premiul și sperăm să urcăm și mai sus și să câștigăm medalii și la ediția de anul viitor a concursului de sushi din Japonia. Gabi are potențial, iar «World Sushi Cup» a fost o experiență de la care fiecare participant a avut de învățat", a spus Naofumi.

Primul "head chef sushi" din România

Gabi Georgiu s-a întors din Japonia și cu titlul de "head chef sushi", primul de acest fel din România, recunoscut de All Japan Sushi Association.

Ca "head chef sushi", tânărul bucătar clujean va avea rolul de a-i instrui pe ceilalți colegi, în ceea ce înseamnă metodele de pregătire a sushi și a măsurilor de igienă.

"În România nu mai deține nimeni un astfel de titlu, care înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales la vârsta mea", a mai spus Georgiu.

Și premiile obținute contează foarte mult, în special pentru cariera sa viitoare de bucătar de sushi.

"Premiile, dar și titlul de head sushi chef sunt benefice și pentru clienții cărora le servesc preparatele de sushi, care sunt siguri că este vorba de calitate maximă", a spus Georgiu.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Topul celor mai frumoase orașe de pe pământ și topul celor mai ocolite de turiști
De Ciprian Vieru 17 august 2017

V-ați întrebat care este cel mai căutat oraș de pe pâmânt? Dacă nu, vă spunem noi. În topul preferințelor este Melbourne, urmat la mică de distanță de Viena și de Vancouver. La polul opus se află capitala Siriei, Damasc, dar și Capitala Ucrainei, Kiev.

Cum poți scăpa de PETELE DE ULEI de pe haine? Șapte sfaturi și trucuri utile pentru îndepărtarea grăsimii!
De Neptun TV 6 august 2017

Ți s-a întâmplat vreodată să nu mai poți purta o anumită piesă vestimentară pentru că nu ai reușit să îndepărtezi petele de ulei de pe ea?

Bărbat snopit în bătaie de nevastă, după ce a fost prins cu amanta - cei doi s-au baricadat în mașină, de frică! VIDEO
De Adina Baciu 25 iulie 2017

Furia unei femei înșelate nu cunoaște de multe ori limite. Cam acesta este și cazul unei femei din Chile, care și-a prins soțul cu o altă femeie. Și nu orice femeie, ci chiar verișoara ei.