joi, 18 iulie 2019

Un colonel în rezervă a murit în timp ce-i scria un memoriu președintelui Traian Băsescu - update

 „Sunt o victimă a măsurilor aberante luate în ultimii ani.” Sunt ultimele cuvinte pe care le-a așternut pe hârtie Mihai Irimiea, un colonel în rezervă din Pitești. O ultimă mărturie, un ultim strigăt venit din glasul muribund al unui om care a slujit țara, îndreptat către șeful statului. Fostul militar a murit în brațele soției sale după ce i-a spus acesteia că i-a scris un mesaj lui Traian Băsescu, un bilet de reproș pe care i l-a lăsat drept moștenire acestuia.                    

 

Revoltat de tăierea pensiilor militare, omul și-a expus pe hârtie nemulțumirile referitoare la modul în care este condusă țara. A găsit și un vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă, Traian Băsescu. Lui i-a adresat o ultimă scrisoare.

Colonelul în rezervă Mihai Irimiea avea titlul universitar de conferențiar doctor. După cum a scris  chiar el, mesajul adresat șefului statului exprimă de fapt opinia a mii de pensionari militari care sunt în aceste zile ținta unui abuz și a unor umiliri de neimaginat.

Bãrbatul de 55 de ani avea în spate o carieră militară de peste 3 decenii.

Acesta preda la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, însă în baza legii care interzice cumulul pensiei cu salariul, s-a văzut nevoit să renunțe la pensia militară. Însă și tăierile salariale din învățământ i-au redus veniturile, așa că se simțea o victimă a măsurilor statului. Colonelul în rezervă nu a mai terminat scrisoarea adresată președintelui. A făcut comoție cerebrală și a murit. Președintele Traian Băsescu a recunoscut zilele trecute că a primit zeci de mesaje de la militarii afectați de tăierile pensiilor, iar întrebarea de fond era “De ce ne umiliți?”

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.