vineri, 24 mai 2019

Un exemplar din rasa Maine Coon a devenit campion al expoziției internaționale de feline, din Constanța

Au un caracter vioi, văzul incredibil și auzul ascuțit. Temperamentul, părul sau personalitatea sunt standarde care diferențiază felinele în competițiile internaționale. În acest weekend, Pavilionul Expozițional din Constanța i-a atras ca un magnet pe iubitorii de feline printr-o expoziție internațională dedicată celor mai cochete pisici, SofistiCat.

„Sunt peste 200 de exemplare înscrise în concurs. Peste 15 rase. Dintre cele mai notorii amintim: persane exotice, maine coon și norvegiana de pădure“,a spus Candice Dragota, președintele Sofisticat

Cea mai mare felină este din rasa Maine Coon. Acest frumos exemplar se pregătește acum să meargă la arbitraj, așa că blana ei trebuie să arate fără cusur.

În tabără cealaltă stă cea mai mică pisicuță din lume. Este din rasa Singapura și se spune că este un exemplar extrem de curios. Așa se face că micuța nu a putut sta departe de buretele microfonului.

„Tocmai a fost declarat cel mai bun singapura din concurs. Ieri la fel, a fost cel mai bun“, a spus stăpânul animalului.

Felina care surprinde de fiecare dată prin aspectul său exterior este Sphynx-ul.

„Ea este o tânară speranță. Ieri a devenit campion național și speram să aibă un parcurs cât mai lung pe drumul ăsta competițional. Este Angelina. Are o culoare deosebită, albastru“, a spus expozantul.

Și albastru de Rusia sau pisicile de casă au făcut senzație printre iubitorii de animale. Micuții care au venit să admire concursul interenațional al felinelor s-au lăsat pictați pe față, pentru a semăna cu animalul lor preferat.

Iar cei care au vrut să aibă de astăzi înainte compania unei pisici și acasă, au putut adopta unul dintre elemplarele de rasă comună. La finalul evenimentului, juriul a decis: un mascul alb din rasa Maine Coon, venit din Italia, a fost desemnat Best of the best.

Comenteaza aceasta stire