luni, 15 iulie 2019

Un marinar din Constanța, blocat la bordul unei nave în Yemen, solicită ajutorul: viața sa este în pericol!

Un marinar din Constanța, blocat la bordul unei nave în Yemen, solicită ajutorul: viața sa este în pericol!

Un navigator român a cărui viață este în pericol solicită ajutorul autorităților române pentru a ajunge în siguranță înapoi în România, informează Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

Este vorba de Ioan Petrariu care se află, de câteva luni, într-un port din Yemen. Îmbarcat în luna iunie 2015 cu un contract de muncă valabil până în noiembrie același ani, bărbatul a ajuns, în septembrie, la bordul navei Great Star sub pavilion Panama, în portul yemenit Al Hudadah, unde se află și în prezent. Potrivit SLN, agentul de crewing l-a tot amânat cu debarcarea până săptămâna tecută, când i s-a transmis că nu se mai poate face nimic în cazul său.

Situația de la bordul navei este critică: energia electrică lipsește, mâncarea este stricată, iar condițiile minimei igiene nu există. Mai mult, din cauza conflictelor armate din zona respectivă, viața sa și a celorlați 15 membri ai echipajului, toți filipinezi, este pusă în pericol.

SLN a început demersuri și, alături de MAE (Direcția Relații Consulare), încearcă repatrierea navigatorului în condiții de siguranță. De altfel, la solicitarea instituțiilor din România, agentul de crewing a confirmat disponibilitatea plății costurilor cu repatrierea, în condițiile în care se poate efectua aceasta.

Ioan Petrariu nu este membru ITF sau SLN. Chiar în aceste condiții, Sindicatul Liber al Navigatorilor reiterează ideea că legea de autorizare a agențiilor de crewing să fie modificată, astfel încât să existe o protecție reală a navigatorilor români, în sensul în care aceștia să fie recrutați și trimiși numai pe nave ale armatorilor acoperite de condițiile minime ITF, cu contracte care sunt în conformitate cu MLC 2006.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.