miercuri, 24 iulie 2019

Un neamț a plecat prin lume cu măgarul

Unii oameni fac orice pentru a-și îndeplini visele. De exemplu, își schimbă canoia cu un măgar. Așa a facut un german care vrea neapărat să călătorească în jurul lumii. Și pentru că singur era prea plictisitor, a luat-o cu el pe Puica, o măgăriță pur românească, dispusă și ea la aventuri noi în lumea largă.

 

Iar valurile Dunării l-au adus din Germania până la Sulina. Aici  s-a trezit într-o mare încurcătură.   Fluviul se termina, și nu avea cum să meargă mai departe.  Așa că s-a gîndit să schimbe  canoia  cu un măgar. 

Dar să începem cu începutul. El este Ahmed. Ahmed Boukhalfa. Este din Freiburg și are 46 de ani. Și 4 copii la casele lor. După ce i-a murit soția, a decis că e timpul să-și îndeplinească visul din tinerețe. O călătorie în jurul lumii, de unul singur.

Pe lângă oameni, a cunoscut și un măgar. Puica îi va fi acum alături în călătoria sa. Ajuns la Eforie, neamțul a decis să-și tragă sufletul. Și-a lăsat prietenul necuvintător pe spațiul verde și povestește chinurile prin care a trecut el.

Dar asta nu-l face să renunțe la visul său. Următoarea oprire va fi la Istanbul. Oamenii îl privesc mirați și încearcă să-l ajute.

În parcarea cu mașini de zeci de mii de euro, măgarul pare dintr-o altă lume. La fel și Ahmed, al cărui curaj puțini îl înțeleg. Dar neamțul spune că nimic nu-l va opri din călătorie, mai ales că acum are un prieten de nădejde.

 

.

 

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire