miercuri, 21 august 2019

Un nou COD GALBEN de PLOI în 14 județe, până luni seara. Cea mai ploioasă VARĂ din ultimii opt ani.HARTA

Un nou COD GALBEN de PLOI în 14 județe, până luni seara. Cea mai ploioasă VARĂ din ultimii opt ani.HARTA

Luna iulie se încheie cu un nou cod galben de ploi emis de meteorologi. Acesta vizează 14 județe din arcul carpatic și este valabil până luni seara la ora 21.00.

Avertizarea este valabilă în intervalul 29 iulie, ora 14:00 – 30 iulie, ora 21:00, iar meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă pentru cele 14 județe vizate.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Primele două luni din această vară au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani. În lunile iunie și iulie, aproape că nu a fost o zi în care să nu plouă în România, iar meteorologii spun că vara aceasta este una atipică pentru toată emisfera nordică fără zile caniculare.

 

 

 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire