luni, 24 septembrie 2018

Un nou dosar pe numele lui Dragnea, la DNA: 'Resping categoric acuzațiile'

Resping categoric acuzațiile. Vorbim despre un atac violent; miza este preluarea PSD. Este reacţia președintelelui PSD, Liviu Dragnea, după ce procurorii DNA i-au adus la cunoștință că este urmărit penal pentru cinci capete de acuzare în legătură cu un dosar ce vizează Tel Drum. La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Liviu Dragnea trebuie să treacă peste această perioadă. Tăriceanu a spus că orice persoană este nevinovată până când judecătorii dau o decizie definitivă în acest sens.

DNA a anunțat astăzi că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privința acordării de contracte. Președintele PSD a declarat că respinge toate acuzațiile.

 Alături de Liviu Dragnea, astăzi la DNA, au venit și aproximativ 50 de social democrați, care au dorit să își arate susținerea față de liderul lor.

 După ce a primit veștile de la procurorii anticorupție, Dragnea a spus că a fost sunat și de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

După audierea lui Dragnea la DNA, membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis să o cheme din nou la audieri pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, iar decizia a fost luată cu 9 voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 2 abțineri.

De cealaltă parte, liberalii au anunțat că inițiază revocarea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților. Demersului liberalilor pare să se alăture și celelalte partide din opoziție, PMP și USR. 

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.