vineri, 20 octombrie 2017

Fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir, martor la Tribunal: 'Achiziția elicopterului și apoi cedarea lui la Aerodromul Tuzla s-au făcut legal' - DOCUMENTE

Tribunalul Constanța a judecat un nou termen în dosarul elicopterului în care este inculpat Nicușor Constantinescu. Instanța l-a audiat pe fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir.

Acesta a confirmat că achiziția elicopterului pentru situații de urgență s-a făcut în conformitate cu legea și după aprobarea în acest sens a unei hotărâri la Consiliului Județean.

Înainte de finalizarea achiziției elicopterului s-a aprobat înființarea unui serviciu de ambulanță al Consiliului Județean pentru ca elicopterul să fie operat și să aibă orele de zbor necesare. Serviciul nu a primit avizele de la Ministerul Sănătății, de la MApN, așa că nu a devenit operațional”, a spus Dragomir în fața instanței.

Fostul vicepreședinte al CJ a mai declarat că tot printr-o hotărâre de Consiliu Județean, adoptată în unanimitate, administrația județeană l-a predat firmei care administrează aerodromul de la Tuzla pentru pregătirea piloților și pentru ca echipajul să obțină numărul de ore de zbor, în conformitate cu indicatorii ceruți în proiect. Ulterior, Dragomir a povestit că în 2014, când Nicușor Constantinescu era plecat la tratament în SUA, CJ a decis să îl cedeze către SMURD, lucru care s-a întâmplat. În decembrie 2014, aparatul de zbor s-a prăbușit în lacul Siutghiol, iar toți cei 4 membri ai echipajului au murit. Judecat pentru că CJC a cedat elicopterul pentru pregătire și mentenanță aerodromului Tuzla, Nicușor Constantinescu a acuzat că procurorii DNA caută un țap ispășitor în loc să găsească adevărații vinovați pentru tragedia de acum aproape doi ani.

La termenul de astăzi din dosarul elicopterului a mai fost citat și fostul vicepreședinte al CJ, Cristian Darie. Acesta a lipsit însă, iar instanța l-a amendat cu 500 de lei. Următorul termen va avea loc pe 4 octombrie.

Mai jos regăsiți hotărârea Consiliului Județean Constanța din anul 2013 prin care elicopterul era încredințat firmei care administrează aerodromul Tuzla pentru operare și mentenanță.

Hotărâre CJC 2013 - DOCUMENT!

Rechizitoriul dosarului - DOCUMENT!

Comenteaza aceasta stire

Nicușor Constantinescu: 'Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber'
De Robert Nenciu 20 septembrie 2017

“Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber”. Este declarația fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat în penitenciarul Rahova din Capitală. Într-un interviu acordat în exclusivitate reporterilor Neptun TV, Constantinescu mai spune că a fost executat de fostul președinte PSD Victor Ponta.