luni, 22 iulie 2019

Un nou val de îmbolnăviri în școlile din Constanța! Zeci de copii suferă de o boală gravă și extrem de contagioasă

Un nou val de îmbolnăviri în şcolile din Constanţa. După ce, în ultima lună, au fost afectate de infecţii respiratorii şi de răceli, instituţiile de învăţământ se confruntă cu apariţia unei alte boli: scarlatina. Pe cât este de cunoscută, pe atât este de gravă şi extrem de contagioasă. Părinţii spun că nu au fost avertizaţi în privinţa scarlatinei şi că se tem pentru sănătatea copiilor.

Un nou val de îmbolnăviri în școlile din Constanța! Zeci de copii suferă de o boală gravă și extrem de contagioasă

33 de cazuri de scarlatină au fost confirmate în Constanța, în primele trei luni ale anului 2017. Cei mai mulți pacienți sunt copii care s-au îmbolnăvit în școli și grădinițe.

Cei mai mulți elevi care au contractat virusul s-au jucat și au învățat cu colegi la care scarlatina a fost confirmată. Părinții se tem că din cauza unui singur copil cu scarlatină se pot îmbolnăvi zeci de persoane. Mămicile sunt revoltate pentru că nicio autoritate nu le-a informat despre existența focarelor de scarlatină. Ele spun că au aflat de pe internet despre existența bolii infecto-contagioase.

Există și instituții de învățământ în care părinții au fost informați cu privire la acest subiect.

Scarlatina debutează precum o răceală obișnuită însoțită de febră și dureri abdominale. Medicii atrag atenția că boala  se poate agrava dacă nu este tratată la timp și, în cazuri extreme, poate surveni decesul, așa cum s-a întâmplat în cazul Principesei Maria de Hohenzollern, unica fiică a Regelui Carol I.

În prezent nu există niciun vaccin împotriva scarlatinei, care afectează de obicei copiii între 2 și 10 ani.

Diagnosticarea scarlatinei se poate face doar în baza efectuării exudatului faringian, iar pentru tratarea ei sunt utilizate antibiotice.

RECOMANDARE - Școlile din Constanța, DECIMATE de un val de infecții! Copiii stau cu măști pe față în timpul orelor - FOTO/VIDEO

Comenteaza aceasta stire