marţi, 20 februarie 2018

Un șofer de TIR a uimit polițiștii rutieri - cum reușea să scape de plata rovignetei! VIDEO

Un șofer de TIR a uimit polițiștii rutieri - cum reușea să scape de plata rovignetei! VIDEO

Pentru a scăpa de amendă, șoferul unui TIR a creat un dispozitiv prin care numărul de înmatriculare era ascuns în momentul în care vehiculul se apropia de zonele în care erau amplasate camere de supraveghere care înregistrau dacă este sau nu plătită taxa de drum – rovigneta.

Șmecheria nu a ținut mult și polițiștii și reprezentanții ISCTR au reușit să îl prindă în trafic pe șofer. Nu mică le-a fost mirarea când au apăsat pe un buton din cabina TIR-ului, iar numărul de înmatriculare al vehiculului dispărea, astfel că supravegherea video a sectorului de drum pe care este obligatoriu plata rovignetei era ineficient.

Potrivit vasiledale.ro, toți șoferii, care circulă în rețeaua de drumuri naționale, sunt obligați de lege (O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier și Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România) să achite o taxa de drum numită rovinieta. Prețul acesteia este stabilit în funcție de tipul autovehiculului (A, B, C, D, E, F, G, H) și de perioada de valabilitate (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Pentru a află exact cât costă rovinieta online, va rugăm să parcurgeți informații de la jos:

e) Categoria E – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu maxim 3 axe (inclusiv).

1 zi – 9 euro; 7 zile – 36 euro; 30 de zile – 72 euro; 90 de zile – 206 euro; 12 luni – 720 euro.

f) Categoria F – vehicule de transport marfă cu MTMA (masă totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv).

1 zi – 11 euro; 7 zile – 55 euro; 30 de zile – 121 euro; 90 de zile – 345 euro; 12 luni – 1.210 euro.

Atenție! Conducătorii auto, care nu dețin o rovinieta valabilă, pot fi sancționați cu amenzi de până la 4.500 de lei, scrie roviniete.ro.

Imagini video incredibile au fost surprinse de un echipaj al poliției rutiere.

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, ȘOFERI! De astăzi, se montează separatoarele pe DN 3 Constanța - Valu lui Traian!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Potrivit CNAIR, azi, încep lucrările de montare a parapetului de beton pentru separare a fluxurilor de trafic, pe zona mediană a DN3, între km 252+950 - 256+000.