duminică, 21 iulie 2019

Una caldă, alta rece! Vremea se încălzește, crește numărul virozelor

Vremea s-a încălzit simţitor la Constanţa, după zile întregi de ger. Meteorologii spun că temperaturile vor creşte şi mai mult, chiar peste normalul acestei perioade. Medicii ne avertizeată că schimbările bruşte de temperatură creează terenul perfect pentru apariţia virozelor respiratorii. De altfel, gripa a început să se răspândească în ţara noastră şi avem deja peste 30 de cazuri.

Pe lacul Tăbăcărie, pescărușii, lebedele și rațele s-au răsfațăt în razele soarelui. Iar zeci de constănțeni, scoși din case de vremea frumoasă, s-au oprit preț de câteva minute pentru a admira tabloul primăvăratic.

Și în parcuri, părinții și-au scos copiii să se bucure de gradele din termometre. Meterologii spun că, zilele viitoare, mercurul din termometre va continua să urce.

'Temperaturile maxime, pe următorul interval de patru zile, vor fi cuprinse între 5 și 13 grade, mai mari cu 7 - 8 grade decât normele climatologice, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius', precizează Florina Macavei, meteorolog în cadrul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

Așa se face că în doar câteva zile, am trecut de la o extremă la alta. Dacă luni am avut și -12 grade Celsius, astăzi, în unele zone din Dobrogea au fost chiar și 10 grade Celsius. O diferență 22 de grade ce ne poate afecta sănătatea, avertizează medicii.

'Variațiile de temperatură ne pot afecta. Categoriile care suferă cel mai mult sunt copiii și vârstnicii, precum și persoanele cu afecțiuni cronice. Pot apare tot felul de manifestări: migrene, tulburări de dispoziție, oboseală, insomnii. Are de suferit și metabolismul', a declarat dr. Dana Diplașcu, medic de familie.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, aproximativ 80 de mii de români au fost diagnosticați cu viroze și pneumonie. În ultima săptămână și numărul bolnavilor de gripă a crescut de 10 ori, ajungând la 31. Cele mai multe cazuri sunt în București, Dâmbovița și Galați.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.