miercuri, 21 august 2019

Unii supraviețuitori de pe insula Utoeya le-au trimis părinților mesaje chiar în timpul masacrului. Vezi ce conțin SMS-urile trimise

"Unde e acum, pe cine mai împușcă?" A fost singura întrebare care le-a sunat în cap sutelor de tineri aflați pe insula Utoya, ce s-au ascuns pe unde au putut pentru a scăpa cu viață. Unii dintre ei au reușit să își contacteze părinții, în timpul msacrului, și au comunicat cu aceștia prin mesaje. Printre ei s-a aflat și Karin Elena Holst, adolescenta de origine română, dată dispărută.  

 

Iubirea dintre o mamă și copiii ei nu are margini. O demonstrează SMS-urile trimise de o tânără supraviețuitoare a masacrului de pe insula Utoya celei care i-a dat viață. Ascunsă într-o peșteră de pe mal, tânăra a trăit clipe mai lungi  decât orele, în care nu știa dacă va mai trăi.

Julie: Mamă, spune-le polițiștilor să se grăbească! Oamenii mor aici. Un nebun înarmat împușcă pe cine prinde.

Marianne: Am auzit, puiul mamii! Stai ascunsă și nu te duce în altă parte. Poliția este pe drum.

Julie: Mamă, te iubesc, chiar dacă mai țip la tine uneori! Încerc să nu intru în panică, deși mi-e foarte frică.

Marianne: Știu, fata mea. Te iubim enorm și noi. Mai auzi împușcături? Vezi că bărbatul înarmat poartă uniformă de polițist. Ai mare grijă! Julie, ce se întâmplă? Poți vorbi?

Julie: Nu pot. A început iar să tragă!

În urmă cu o zi, poliția norvegiană a citit numele victimelor atacurilor de vineri. Cel al lui Karin Elena Holst, adolescenta de origine română, dată dispărută, nu a fost pronunțat. Mama acesteia a declarat pentru jurnaliștii de la Realitatea că, cel mai probabil, fiica ei a fost ucisă pe insula Utoya. Unul dintre supraviețuitori a povestit că pe tinerii șocați, care încercau să fugă din calea lui, Breivik îi urmărea până când nu mai aveau unde să se ascundă și apoi îi împușca fără milă. De altfel, un tânăr a mărturisit că s-a ascuns într-un congelator timp de două ore, de unde a încercat zadarnic să contacteze poliția. Unul dintre medicii Crucii Roșii, sosiți printre primii pe insulă, a povestit în ce stare i-a găsit pe supraviețuitori. “Ne-a vânat ca pe niște animale. Am văzut cadavrele prietenilor mei", a povestit un tânăr.  „Sunt bucuros că trăiesc. Povestea unei veri frumoase s-a transformat în cel mai negru coșmar trăit vreodată de Norvegia", a continuat mărturia impresionantă a supraviețuitorului.

Comenteaza aceasta stire