duminică, 20 ianuarie 2019

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud

Uniunea Europeană intenționează să finalizeze în 2019 negocierile pentru semnarea unui acord comercial cu Piața Comună a Sudului (Mercosur), o organizație din care fac parte numeroase națiuni sud-americane, anunță Cecilia Malmström, comisarul european al Comerțului.

Un eventual acord între Uniunea Europeană și Piața Comună a Sudului ar conduce la crearea celui mai mare spațiu internațional de liber-schimb din lume. Din Mercosur fac parte ca membri cu drepturi depline Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Venezuela (ale cărei drepturi sunt suspendate din decembrie 2016 din cauza crizei politice interne), în timp ce țări asociate sunt Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru și Surinam.

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.

 

Bruxellesul speră să finalizeze în 2019 negocierile cu Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay, afirmă comisarul UE al Comerțului, Cecilia Malmström, citată de agenția DPA și de publicațiile Die Welt și Der Spiegel.

 

În ultimele luni, negocierile au stagnat din cauza schimbării Administrației din Brazilia. Însă Cecilia Malmström nu are indicii că noul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, ar vrea oprirea discuțiilor. "Noul ministru brazilian de Externe ne-a transmis că ar fi bucuros să semneze acordul comercial și că vrea continuarea negocierilor", a declarat comisarul european al Comerțului.

 

Printre capitolele care trebuie negociate se numără reglementările în domeniul agricol și liberalizarea sectorului auto.

Negocierile Uniunii Europene cu Mercosur au început în anul 2000 și se axează pe trei direcții - dialog politic, cooperare și relații comerciale, notează agenția Prensa Latina.

 

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.