luni, 25 iulie 2016

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

loading...

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

loading...

Comenteaza aceasta stire

VIDEO ȘOCANT! Femeie atacată și ucisă de un tigru în timp ce încerca să urce în mașină
De Neptun TV 24 iulie 2016

O femeie a fost ucisă, iar o alta a fost grav rănită, după ce au fost atacate de un tigru, în timp ce încercau să urce într-o mașină, în interiorul unui parc safari din China.

Scene de sex în plină stradă! Doi tineri au trezit un cartier întreg în timp ce se întorceau din club - FOTO
De Neptun TV 24 iulie 2016

O fotografie în care doi tineri fac sex pe mijlocul unui trotuar, la primele ore ale dimineții, a ajuns virală pe internet. Cei doi protagoniști au trezit un cartier întreg cu țipetele lor, în timp ce făceau sex pe stradă, fără să le pese că ar putea fi văzuți.

Scene de sex în plină stradă! Doi turiști au fost luați la rost de oamenii oripilați - VIDEO
De Alin Tarnovschi 22 iulie 2016

Doi turiști au fost surprinși în timp ce întrețineau relații intime pe o stradă aglomerată. Scena a fost filmată de un trecător care a urcat apoi imaginile pe YouTube.

Mașina polițistului Marian Godină, 'atacată' de un Pokemon: un jucător l-a prins pe micuț!
De Neptun TV 22 iulie 2016

Cel mai vestit polițist din România, Marian Godină, povestește, într-o postare pe Facebook, cum a surprins un bărbat în timp ce prindea un pokemon lângă mașina de poliție.

INDEXUL FERICIRII. Vezi care sunt cele mai fericite țări din lume - rezultate suprinzătoare!
De Neptun TV 21 iulie 2016

Mica republică din America de Sud, Costa Rica, a fost denumită țara cea mai fericită din lume pe termen lung, potrivit Raportului numit 'Indexul Planetei fericite', informează The Independent.

Bărbat mort în timpul unei partide de amor cu o prostituată
De Neptun TV 21 iulie 2016

Un bărbat de 64 de ani din Zăvoi, județul Caraș-Severin, a fost găsit mort în mașină, iar anchetatorii merg pe ipoteza că acesta și-a pierdut viața în timpul unui act sexual.

Tânără violată și ucisă în timp ce se întorcea de la club - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 20 iulie 2016

O tânără în vârstă de 20 de ani a fost violată și ucisă de un bărbat de 52 de ani în timp ce se întorcea de la un club unde consumase mai multe pahare de alcool.

Actriță de filme pentru adulți UCISĂ de un bărbat care a împins-o prin geamul apartamentului! GALERIE FOTO
De Neptun TV 20 iulie 2016

O tânără de 27 de ani, actriță de filme pentru adulți, a murit după ce un bărbat de 28 de ani ar fi împins-o de la etajul unu al unei clădiri.

Scene incendiare la un concert! Doi tineri s-au iubit în văzul lumii până au intervenit paramedicii SMURD - VIDEO
De Neptun TV 18 iulie 2016

Doi tineri au oferit un show incendiar oamenilor prezenți la un concert după ce s-au iubit în văzul lumii. La un moment dat, momentul de romantism a fost întrerupt de tânăra care, dezbrăcată fiind, a leșinat.

Zeci de angajați s-au întrecut la un concurs de talente
De Ana-Maria Stancu 18 iulie 2016

Au înlocuit hainele office cu costume de dansatori și birorurile cu scena. Zeci de angajați ai unui resort s-au întrecut, seara trecută, la un concurs de talente. Totul a fost organizat în cadrul unei petreceri menite să îi destindă, într-o perioadă în care munca din turism se afla în perioada de vârf.

O tânără superbă de 26 de ani , ucisă de frate pentru că posta poze provocatoare pe Facebook! GALERIE FOTO
De Andreea Petraș 18 iulie 2016

Qandeel Baloch, o tânără din Pakistan vedetă pe rețelele de socializare, a fost ucisă de fratele său, din motive de 'onoare'.

Tânără DEZBRĂCATĂ și BĂTUTĂ pe stradă pentru o aventură cu un bărbat însurat - VIDEO ȘOCANT
De Alin Tarnovschi 14 iulie 2016

O tânără a fost dezbrăcată și bătută în plină stradă de un grup de femei drept pedeapsă pentru că ar fi avut o aventură cu soțul uneia dintre ele.

ȘOCANT! Tânără DECAPITATĂ în timp ce făcea sex pe calea ferată!
De Alin Tarnovschi 14 iulie 2016

O tânără a murit decapitată în timp ce făcea sex cu iubitul pe calea ferată. Cei doi nu au auzit la timp trenul care se apropia, iar la un moment dat, locomotiva a lovit-o pe femeia care se afla deasupra partenerului său.

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra: 'Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară'
De Neptun TV 12 iulie 2016

Atmosferă destinsă la prima întâlnire cu presa a noului ambasador al României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

Hobby periculos! Un tânăr de 24 de ani sare de pe o clădire pe alta, fără niciun fel de măsură de siguranță - VIDEO
De Neptun TV 12 iulie 2016

Un tânăr în vârstă de 24 de ani face senzație pe internet după ce s-a filmat și apoi a urcat imaginile pe rețelele de socializare în timp ce sare de pe o clădire pe alta, la etajul 25, fără niciun fel de măsură de siguranță.

Povestea emoționantă a unor tineri: 'Voi fi văduv înainte să împlinesc 30 de ani' - FOTO
De Alin Tarnovschi 8 iulie 2016

Un tânăr de 26 de ani și iubita sa de 24 de ani trăiesc o poveste emoționantă de iubire. Cei doi s-au cunoscut cu ajutorul unei aplicații și încă de la început tânăra i-a spus că are cancer și că medicii i-au spus că mai are de trăit doar trei ani.

Mărturia emoționantă a unei avocate: 'Mi-am permis să plâng în hohote, fără să-mi pese'
De Alin Tarnovschi 6 iulie 2016

O mărturie emoționantă a unei avocate din Sibiu a făcut înconjurul internetului! Tânăra povestește ce s-a întâmplat în timpul unui proces de încredințare a custodiei copilului, când clienta ei a fost reunită cu propriul copil după un an și jumătate!

Eveniment istoric: Sonda spațială Juno s-a plasat pe orbita planetei Jupiter
De Neptun TV 5 iulie 2016

În această dimineață sonda spațială Juno a intrat în atmosfera planetei Jupiter. După un zbor de cinci ani, sonda americană și-a atins scopul, ajungând la una dintre cele mai mari planete din sistemul solar.

Truc de magie eșuat în direct: o prezentatoare tv a ajuns de urgență la spital! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 4 iulie 2016

O prezentatoare tv a fost transportată la spital și s-a ales cu o injecție antitetanos după ce un număr de magie a eșuat chiar în direct.

Tineri surprinși în timp ce fac sex în turla unei biserici! VIDEO
De Neptun TV 2 iulie 2016

Un clip cu doi tineri suprinși în ipostaze fierbinți în turnul unei biserici părăsite a devenit viral pe internet. Întreaga scenă a fost filmată de o dronă la biserica Borisogleb, din orașul rusesc Torzhok.

Tânără obligată sã meargă goală pe stradă după ce a fost prinsă de soția amantului său - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 30 iunie 2016

O tânără roșcată a fost fotografiată în timp ce mergea dezbrăcată pe stradă, și chiar în timp ce mergea cu un tramvai, după ce a fost prinsă în pat de soția amantului său.