miercuri, 30 iulie 2014

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Fac BAIE chiar lângă GROAPA DE GUNOI, fără să țină cont de PERICOLE
De Alina Gâju 29 iulie 2014

În zilele caniculare, orice loc de bălăceală este luat cu asalt, fie el și lângă un munte de gunoi. Se întâmplă în Cluj, unde sute de oameni fac baie zilnic într-un lac sărat de lângă groapa de gunoi, fără să le pese câtuși de puțin că s-ar putea îmbolnăvi. Dimpotrivă, oamenii cred cu tărie că fac adevărate cure de sănătate.

Istoria unui DESERT apreciat de toată lumea - RAHATUL TURCESC

Rahatul este desertul vechi și bun, precum poveștile Șeherezadei. Este preparat în special în Turcia, dar și în Bulgaria, Grecia, Serbia, Cipru, Maroc, Albania și Algeria.

Iubirea care traversează continente. Un tânăr a călătorit 28 de ore pentru a-și surprinde iubita de ziua ei
De Cristina Sîmbeteanu 28 iulie 2014

A mers, la propriu, până la capătul lumii pentru iubita lui. Un tânăr din Marea Britanie a făcut o călătorie de 28 de ore până în Australia pentru a fi lângă prietena lui în ziua în care acesta împlinea 19 ani. Întreaga aventură a fost filmată, iar pe lângă aprecierea iubitei sale, britanicul se bucură acum și se admirația a milioane de utilizatori de Internet.

Timpul viitorului. A fost inventat ceasul inteligent cu proiector
De Ciprian Paraschivu 25 iulie 2014

Ceasurile inteligente fac parte dintr-un sector nou al pieții de gadgeturi. Până la apariția iWatch, din Ucraina vine o abordare cu totul inovatoare.

Comic Con 2014 sau capitala mondială a supereroilor
De Ciprian Paraschivu 25 iulie 2014

Zeci de mii de fani ai benzilor desenate, ai celei de-a șaptea arte și ai cărților se află, în aceste zile, în orașul californian San Diego. Până duminică, aici se desfășoară a 45-a ediție a convenției Comic Con. Evenimentul, considerat cel mai mare de acest gen din lume, așteaptă în acest an peste 130 de mii de vizitatori.

Cândva simbol al Constanței, Casa cu lei construită de un negustor armean în 1895 e acum ruină
De Mediafax 25 iulie 2014

Casa cu lei, un simbol al Constanței la început de secol XX, a fost construită de un negustor armean. Acolo a locuit mai mulți ani un important colecționar de artă. După al Doilea Război Mondial a fost naționalizată, a funcționat ca restaurant, iar acum este închisă, fiind în paragină.

Un spray cu particule nano promite să ne protejeze smartphone-urile și tabletele de apă.
De Robert Cioancă 24 iulie 2014

De câte ori nu v-ați dorit ca smartphone-ul, tableta sau alte dispozitive electronice din această categorie să fie rezistente la apă?

Regina Elisabeta a II-a urăște crustaceele. Vezi care sunt preferințele culinare ale liderilor lumii
De Ciprian Paraschivu 23 iulie 2014

Bucătarii unora dintre cei mai puternici oameni ai lumii au dezvăluit ce preferințe gastronomice au aceștia, dar și ce detestă să mănânce.

Mamaia, transformată în curcubeu. Vino la COLOR RUN, un maraton în care toată lumea este COLORATĂ!

După prima cursă euforică în culori din România, desfășurată la București, The Color Run continuă maratonul de culoare și pe litoral

Un BĂTRÂN face senzație pe ringul de dans! Cum a reușit să-și găsească rapid două partenere

A devenit vedetă pe internet după ce a fost filmat în timp ce dansa pe ritmuri rock and roll în mijlocul unui grup de oameni.

Zi norocoasă pentru un câine prins între flăcări. Află cine l-a salvat!
De Cristina Sîmbeteanu 23 iulie 2014

A fost ziua lui norocoasă. Un câine din Chile a fost salvat de la moarte chiar de pompieri după ce s-a intoxicat cu fum în timpul unui incendiu de proporții.

Vezi cum arată locul în care nu există infracțiuni
De Elena Chiper 22 iulie 2014

În Europa există o regiune în care șomajul este ilegal, iar infractorii nu există.

„Iubea oamenii, voia să schimbe lumea și visa la un premiu Nobel“. Declarații impresionante ale Mariei David, bunica lui Andrei, românul mort în accidentul aviatic din Ucraina

„Iubea oamenii, voia să schimbe lumea și visa la un premiu Nobel“. Așa își amintește despre nepotul ei, Maria David, bunica lui Andrei, românul care și-a pierdut viața în tragedia aviatică din Ucraina. Cu lacrimi în ochi, femeia povestește că ea l-a făcut să se îndrăgostească de țara noastră și l-a determinat să se întoarcă în România, pentru a studia Medicina. Acum, refuză să creadă că nepotul ei nu mai este. Spune că a plecat într-o vacanță din care nu mai vrea să se întoarcă.

Imagini din tipul exercițiului desfășurat de marinarii români alături de cei ai NATO, în Marea Neagră

Forțele Navale Române au făcut astăzi publice o serie de fotografii din timpul exercițiului militar desfășurat ieri și astăzi, alături de gruparea navală NATO SNMCMG-2.

Facebook creează o funcție de „Salvare", care permite o vizionare ulterioară a conținuturilor
De Mediafax 22 iulie 2014

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat o nouă funcție, cea de „Salvare", care le permite utilizatorilor să marcheze articolele, link-urile și alte conținuturi pe care le-au văzut pe site și pe care doresc să le vizioneze mai târziu.

Julio Iglesias a cucerit publicul din Galați
De Oana Cernat 21 iulie 2014

Julio Iglesias a concertat seara trecută la Galați. Vocea caldă a îndrăgitului artist latin a cucerit publicul pe loc. Acesta nu a urcat singur pe scenă, ci a fost însoțit de instrumentiști valoroși și de trei dansatoare exotice. Au urmat 90 de minute de emoții, cu melodii care, de-a lungul anilor au devenit șlagăre internaționale.

Google marchează împlinirea a 193 de ani de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri printr-un logo special
De Roxana Murat 21 iulie 2014

Se împlinesc 193 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri. Motorul de căutare Google îl omagiază printr-un logo special pe cel care a fost poet, dramaturg, om politic, membru fondator al Academiei Române și o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea.

Regii și reginele driftului din Europa s-au întrecut la Constanța. Află câștigătorii!
De Elenis Vlahbei 20 iulie 2014

Două ore au avut la dispoziție cei 30 de concurenți, bărbați și femei, din 6 țări pentru a demonstra la Constanța, că sunt așii volanului. I-au ajutat, ce-i drept, și caii putere de sub capotă. Știm câștigătorii și vi-i spunem imediat. Pe podium a urcat și o româncă.

Piloții au pregătit un spectacol fabulos pentru Ziua Aviației!
De Andreea Radu 20 iulie 2014

Demonstrații de zbor, expoziții și povești din teatrele de operațiuni. De toate acestea au avut parte bucureștenii care au participat la acțiunile organizate astăzi de Ziua Aviației Române, la bazele aeriene din Capitală. Cei mai curioși au putut urca în aeronavele care au participat la misiuni în Irak sau Afganistan. Copiii au fost cei mai încântați.

Un ciclist olandez a păcălit moartea de două ori

S-ar putea face un film cu povestea lui, la cât noroc a avut în ultimele 4 luni. Vorbim despre un ciclist profesionist din Olanda care nu a mai urcat în cele două avioane ale morții ce au aparținut companiei Malaezia Airlines.