luni, 4 mai 2015

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

Comenteaza aceasta stire

Cariera dumneavoastră este în mâinile noastre!

Cariera dumneavoastră este în mâinile noastre

Schimbare dramatică de imagine pentru Katy Perry!
De Oana Stupariu 2 mai 2015

Ne-am obișnuit cu stilul vestimentar unic al lui Katy Perry și schimbările dese de imagine, dar de data aceasta cântăreața americană s-a întrecut pe ea! Vedeta afișează o nuanță de blond nordic și este de nerecunoscut pe coperta revistei “Wonderland”.

Facebook, VIRUSAT! Postările userilor dispar misterios!
De Oana Stupariu 2 mai 2015

Utilizatorii de Facebook nu au fost deloc amuzați să descopere că anumite postări pe care le făceau pe paginile lor au dispărut în mod misterios.

Un om de știință a descoperit cum să trăiască 150 de ani
De Oana Stupariu 1 mai 2015

Un om de știință și-a propus să trăiască 150 de ani, fiind convins că a descoperit cum să încetinească procesul de îmbătrânire. Doctorul Alex Zhavoronkov crede că secretul este o combinație între progresele înregistrate de medicină și un stil de viață sănătos.

Toți producem deșeuri, Polaris le colectează pentru noi!

Toți producem deșeuri, Polaris le colectează pentru noi!

Polaris, împreună pentru un oraș curat

Polaris, împreună pentru un oraș curat

Noile telefoane inteligente vor recunoaște urechea utilizatorului
De Oana Stupariu 29 aprilie 2015

Adio parolă! Noua generație de telefoane inteligente nu numai că va recunoaște amprentele digitale, ci și urechile sau degetele utilizatorilor.

Dacia Duster, în topul mașinilor de EVITAT - GALERIE FOTO

Specialiștii de la carophile.com au întocmit un top al primelor cinci mașini pe care oamenii ar trebui să le evite. Printre acestea se numără și Dacia Duster, despre care experții în automobilism au precizat că este acoperită, la propriu, în plastic.

CERNOBÎL. 29 de ani de la cel mai GRAV accident nuclear din istorie!
De Alin Tarnovschi 26 aprilie 2015

În urmă cu 29 de ani, reactorul 4 al Centralei Atomoelectrice Cernobîl a explodat, provocând cel mai mare accident din istoria energiei nucleare.

Captură gigant: pescarii au capturat o pisică de mare de peste o tonă!
De Vera Puiu 25 aprilie 2015

Un grup de pescari din Peru se poate lăuda cu captura vieții lor. Ei au prins o pisică de mare cu o greutate de peste o tonă.

Apple Smartwatch, un succes! Stocurile magazinelor din întreaga lumea s-au epuizat în câteva ore
De Vera Puiu 24 aprilie 2015

Smartwatch-ul Apple este, oficial, un succes pe piețele din toată lumea. Oamenii au stat la cozi încă de aseară pentru a achiziționa ceasul inteligent al companiei americane.

Așezări spectaculoase! Viața în interiorul unui vulcan - GALERIE FOTO
De Oana Stupariu 24 aprilie 2015

Ascunse privirii pe culmi înalte sau în interiorul unor ravene, unele dintre cele mai spectaculoase așezări umane au fost ridicate în locuri dintre cele mai periculoase. Oamenii au preferat să ignore anumite pericole pentru a se folosi de relief în a-și securiza satele de teama invadatorilor. Astfel, ascunse de ochii lumii s-au păstrat unele dintre cele mai pitorești așezări umane, răspândite în toate colțurile lumii.

Telescopul spațial Hubble revoluționează astronomia de 25 de ani
De Oana Stupariu 24 aprilie 2015

Hubble, primul telescop spațial lansat vreodată, un instrument fabulos, care a reușit să revoluționeze astronomia și să modifice modul în care ne raportăm la Univers a împlinit, astăzi, 25 de ani de când a fost lansat pe orbita circumterestră.

Idee cel puțin bizară! Campanie anti-vânătoare cu modele îmbrăcate în haine de blană
De Vera Puiu 23 aprilie 2015

Modele senzuale, îmbrăcate doar în blănuri, care pozează alături de un urs brun imens. Deși nu s-ar zice, fotografiile au fost realizate pentru o campanie anti-vânătoare.

Licitație pentru diamantul perfect
De Vera Puiu 22 aprilie 2015

Un diamant de 100 de carate, despre care experții spun că este perfect, a fost vândut la licitație în doar trei minute, în cadrul unui eveniment organizat aseară, în New York.

INCREDIBIL! Un milionar britanic a fost PRINS LA FURAT!
De Oana Stupariu 22 aprilie 2015

De tentația de a râvni la bunurile altuia nu scapă nici cei avuți! Un milionar britanic a fost prins că a furat carne și vin dintr-un supermagazin din Birmingham.

Modificări IMPORTANTE pe Facebook! Vezi cum se schimbă rețeaua de socializare!
De Mediafax 22 aprilie 2015

Facebook a anunțat, astăzi, introducerea a trei modificări în algoritmul de afișare a conținutului în fluxul de știri al fiecărui utilizator, în încercarea de a îndeplini o serie de cereri ale publicului, în urma unui sondaj efectuat în rândul utilizatorilor platformei online.

Șocurile electrice pot crește creativitatea...
De Oana Stupariu 21 aprilie 2015

Ați visat la o carieră de scriitor, dar complexul paginii albe v-a blocat inspirația? Cercetătorii americani au o soluție pentru blocajul scriitorului. Soluția este însă destul de dureroasă și implică șocuri electrice de intensitate medie.

Robotul umanoid care face conversație și recunoaște expresiile faciale
De Vera Puiu 20 aprilie 2015

Face conversație și recunoaște și adoptă diverse expresii faciale, în funcția de starea de spirit observată la cei din jur. Mai mult, ar putea deveni un rival de temut pentru angajații hotelurilor, dar și pentru asistentele medicale. Vorbim despre un robot umanoid care a făcut senzație la un târg de electronice din Hong Kong.

Uniforma Star Trek a ajuns în spațiu!
De Oana Stupariu 20 aprilie 2015

Longevivul serial de televiziune SF “Star Trek” a alimentat multor generații speranța de a ajunge vreodată în spațiu! Astronautul italian Samantha Cristoforetti a fost unul din copiii care visau să ajungă să călătorească în afara atmosferei pământene și a adus un omagiu producției de televiziune preferate.