vineri, 31 octombrie 2014

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Dosarul „Halloween“, DESECRETIZAT
De Livia Petrescu 31 octombrie 2014

Termenul de Halloween a fost atestat pentru prima dată în secolul al XVI-lea. Este prescurtarea de la All-Hallows-eve, care reprezintă ajunul Zilei tuturor Sfinților. Această sărbătoare a fost atestată în anul 1556 și era considerată una dintre cele mai importante din anul bisericesc.

Groază la Hollywood. TOP 10 filme de Halloween
De Livia Petrescu 31 octombrie 2014

Halloween-ul ne bate la ușă și chiar dacă la noi nu a căpătat aceeași amploare pe care o are în SUA, apetitul pentru filme horror pare să crească în această perioadă. De la filme horror clasice la cele moderne, Neptun TV vă propune un TOP 10 al celor mai înspăimântătoare producții.

Mașina zburătoare nu mai este doar un vis. Până în 2017, ea va putea fi comercializată la scară largă
De Ciprian Paraschivu 30 octombrie 2014

Până de curând doar un vis al pasionaților de SF, mașina zburătoare a devenit realitate. În Viena a fost prezentată a treia variantă a AeroMobil-ului. Vehiculul este funcțional, sigur și extrem de ușor de manevrat. Constructorii lui au dat asigurări că în următorii trei ani va putea fi comercializat la scară largă.

Concurență pentru Apple și Samsung. MICROSOFT a prezentat primul său smartwatch
De Vera Puiu 30 octombrie 2014

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, a lansat primul său smartwatch. El monitorizează activitatea organismului inclusiv în timpul somnului și primește notificări de la smartphone-ul la care este conectat.

Lecție exemplară dată de un bărbat fiicei sale de 10 ani care avea un iubit!
De Vera Puiu 29 octombrie 2014

Un bărbat din statul american Kentucky a descoperit că fiica lui de doar 10 ani, care este destul de înaltă pentru vârsta ei, s-a folosit de acest lucru pentru a-și face un iubit. Ea își crease un profil online și pretindea că are 15 ani.

POVESTEA EPAVEI DE LA COSTINEȘTI, LA ASTA-I VIAȚA! EVANGELIA, DE NERECUNOSCUT DUPĂ FURTUNĂ!

Unul dintre simbolurile stațiunii Tineretului, epava Evangelia, este pe cale să devină istorie. Corpul navei, rupt deja în două în urmă cu câțiva ani, s-a desprins atât de mult, încât marea se vede prin epavă.

Moment istoric la Vatican. Papa Francisc a recunoscut validitatea teoriei Big Bang-ului
De Ciprian Paraschivu 28 octombrie 2014

Teoria Big Bang-ului este validă și se completează perfect cu teoriile Bisericii despre creație. Papa Francisc a rostit aceste cuvinte într-un discurs susținut la Academia Pontificală de Științe din Vatican. Imediat comunitatea științifică din Italia a salutat declarația istorică a Suveranului Pontif.

YouTube își schimbă abordarea. Compania va introduce un serviciu plătit!
De Lavinia Stanciu 28 octombrie 2014

YouTube nu va mai fi ceea ce este. Compania are de gând să introducă un serviciu cu plată care să excludă reclamele de pe site. Divizia Google lucrează, în prezent, la un model de afacere bazat pe plata unor abonamente.

Știrea zilei: Campania electorală vs campania DNA!

CSM pare să nu aibă nicio politică specifică pentru corupția din sectorul de justiție iar Înalta Curte de Casație și Justiție nu a fost capabilă să își îndeplinească rolul corespunzător.

O americancă și-a micșorat talia până la 40 de centimetri. De 7 ani poartă un corset special
De Lavinia Stanciu 28 octombrie 2014

Talia-clepsidră a devenit pentru o tânără din New York obsesia vieții ei. Inspirată de personajele preferate din benzile desenate, Kelly Lee Dekay are o talie de doar 40 de centimetri.

Toyota este, pentru al șaselea an la rând, cel mai mare constructor de mașini de pe glob
De Ciprian Paraschivu 27 octombrie 2014

Compania japoneză Toyota este, pentru al șaselea an la rând, cel mai mare constructor auto din lume.Supremația grupului nipon este confirmată de vânzările care le-au depășit pe cele ale Volkswagen și General Motors.

Știrea zilei: Ultima săptămână de campanie electorală!

Egalitatea de șanse, independența instituțiilor statului, investiția în educație, reforma constituțională, siguranța cetățeanului sau finanțarea sănătății.

ANGHEL IORDĂNESCU, noul ANTRENOR al ECHIPEI NAȚIONALE

Este oficial! Anghel Iordănescu preia funcția de selecționer după ce Comitetul Executiv al FRF a validat, astăzi, propunerea președintelui Răzvan Burleanu, cu privire la conducerea tehnică a echipei naționale.

Una dintre pălăriile împăratului Napoleon va fi scoasă la licitație
De Robert Cioancă 25 octombrie 2014

Imaginea împăratului francez Napoleon este unică și contribuie anual la vânzarea de cărți și suveniruri ce au legătură cu persoana sa. Însă emblema acestuia este celebra pălărie bicorn, care încă fascinează și inspiră, de la un colț la celălalt al planetei, mii de pasionați de istorie. Una dintre pălăriile purtate de fostul împărat francez urmează a fi scoasă la vânzare. Confecționată din fetru, ea a fost estimată la câteva sute de mii de euro.

O trupă de balerini NEVĂZĂTORI primește ropote de aplauze la fiecare spectacol
De Robert Cioancă 25 octombrie 2014

O trupă de balet din Brazilia, ce conține în mare parte artiști nevăzători, a dovedit că baletul poate învinge chiar și lipsa văzului.

Simona Halep, în finala Turneului Campioanelor: „M-am descurcat foarte bine astăzi și cred că a fost meciul perfect pentru mine“
De Cristi Popovici 25 octombrie 2014

Pe lângă vremea de afară, mâine avem un motiv în plus să stăm în case, în fața televizorului. Simona Halep joacă, în premieră pentru România, finala Turneului Campioanelor. Sportiva de la malul mării a dat un nou recital în semifinalele competiției și a învins-o în două seturi pe poloneza Agnieszka Radwanska. Finala o va juca în fața numărului 1 mondial, Serena Williams. Dacă o învinge, Simona va fi singura tenismenă din lume cu două victorii în 5 zile în fața americancei.

O trupă din Suedia a reușit să țină un concert întreg cu instrumente muzicale realizate la imprimanta 3D
De Robert Cioancă 24 octombrie 2014

O formație din Suedia a devenit prima din lume care cântă la instrumente muzicale realizate la imprimanta 3D. Acestea nu doar că arată bine, dar și funcționează precum unele clasice.

Cât costă iPhone 6 în România, la liber și pe abonament. Care dintre marii operatori îl dă mai ieftin

Începând cu acest weekend, noile telefoane Apple, iPhone 6 și iPhone 6 Plus pot fi achiziționate și de la operatorii Vodafone, Orange și Telekom. Deocamdată, smartphone-urile pot fi cumpărate prin precomandă, acestea urmând să ajungă pe rafturile reprezentanțelor de la 31 octombrie.

O familie din Marea Britanie își împarte locuința cu 145 de animale exotice
De Lavinia Stanciu 24 octombrie 2014

O familie din Marea Britanie trăiește într-o casă ce a ajuns mai ceva ca o grădină zoologică. Cei patru membri ai familiei au în locuință 145 de animale de companie exotice.

Competiție inedită de mâncat mici
De Aurelian Ivan 24 octombrie 2014

Concurs de mâncat mici la Focșani, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus 2014. Deși vremea a fost ploiasă pofticioșii nu s-au dat duși și au înfulecat pe nerăsuflate mititeii în dorința de a deveni campioni.

Campanie inedită pentru siguranța pasagerilor: Air New Zealand a apelat la eroii din „The Hobbit”
De Vera Puiu 23 octombrie 2014

Să îmbini utilul cu plăcutul poate fi o sarcină grea. Însă regizorii celui mai nou spot realizat pentru compania Air New Zealand s-au achitat cu succes de sarcină. Filmarea, care se bucură de participarea unor nume grele din industria filmului, cum ar fi cel al actorului Elijah Wood, a fost realizată atât pentru a familiariza călătorii cu măsurile de siguranță din timpul zborului, cât și pentru a populariza apropiata lansare a celui mai nou film din trilogia „The Hobbit”.