duminică, 1 mai 2016

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

loading...

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

loading...

Comenteaza aceasta stire

OLX.ro își schimbă strategia! Noi reguli pentru utilizatori
De Alin Tarnovschi 26 aprilie 2016

OLX.ro, liderul pieței locale de anunțuri, și-a revizuit strategia pusă în practică la finele anului trecut de a taxa toate anunțurile publicate în categoria auto, și le va permite începând de astăzi utilizatorilor să publice câte un anunț gratuit în această categorie la fiecare 30 de zile.

Unul dintre cei mai activi primari din județul Constanța, Ovidiu Scupra, invitat special la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 26 aprilie 2016

A intrat de tânăr în polilitică și a demostrat celor de vârsta lui, dar și celor cu experiență, că munca, ambiția și eficiența pot sfinți locul.

Lucian Colareza, Danny Mazo și Widy, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 25 aprilie 2016

Deschiderea sezonului estival e aproape. În curând va Începe distracția pe litoral. Vă introducem în atmosferă începând cu ora 17.00 la ASTA-I VIAȚA! alături de un trio de artiști de excepție.

Fenomen SPECTACULOS: râul care arde - VIDEO
De Ciprian Paraschivu 24 aprilie 2016

Fenomen spectaculos în Australia. Din cauza unor bule de gaz misterioase de la suprafața apei, un râu din Queensland a luat foc. Imaginile au fost filmate de un deputat ecologist, care a folosit o brichetă pentru a vedea dacă gazul se aprinde.

Bărbat ÎNJUNGHIAT cu o sabie în piept! Momentul în care doctorii îl operează - VIDEO ȘOCANT
De Alin Tarnovschi 20 aprilie 2016

Un bărbat din Zaragoza (Spania) s-a înjunghiat singur cu o sabie în piept, iar teribilul moment în care doctorii îl operează pentru a scoate sabia a fost înregistrat și urcat pe un site de socializare.

Evoluția lenjeriei intime: de la cămăși de noapte și corsete la… bikini – GALERIE FOTO
De Ciprian Paraschivu 14 aprilie 2016

Un episod din lunga istorie a lenjeriei intime va fi prezentat, în weekend, la o expoziție găzduită de un muzeu din Londra. De la corsete bătute cu pietre la crinoline și cămăși de noapte, expoziția conține piese realizate încă din secolul al 18-lea.

Legea dării în plată a fost adoptată. Aflăm ce aspecte au rămas nelămurite, la Reporter Special
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Controversata lege a dării în plată a fost adoptată de parlamentari cu un singur vot împotrivă după ce președintele Iohannis a cerut reeximinarea proiectului, iar senatorii și deputații au făcut unele modificări.

CANNES 2016. Regizorul Cristi Puiu, în Selecția Oficială a Festivalului de la Cannes
De Neptun TV 14 aprilie 2016

Lungmetrajul "Sierra Nevada", regizat de Cristi Puiu, a fost inclus în selecția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit anunțului oficial al organizatorilor de la coferința de presă desfășurată astăzi, la Paris.

Povestea Oanei Carastoian, de la două scaune vechi, la atelier de recondiționare de mobilier
De Neptun TV 12 aprilie 2016

Oana Carastoian e inginer structurist, dar pasiunea ei cea mare e să recondiționeze obiecte de mobilier vechi, să le dea o nouă viață, șansa de a fi din nou admirate, iubite, puse în valoare. Restul, e poveste...pe care o vom spune la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 17.00.

Un nou proiect grandios 'made in Dubai': inginerii vor să construiască cea mai înaltă clădire din lume!
De Ciprian Paraschivu 11 aprilie 2016

Cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite și-a anunțat intenția de a construi în Dubai un turn mai înalt decât Burj Khalifa, care deține recordul de cea mai înaltă clădire din lume.

A fost capturat cel mai mare șarpe din lume! Vezi cum arată - VIDEO
De Ciprian Paraschivu 11 aprilie 2016

Un piton uriaș, descoperit pe un șantier din Malaezia, ar putea doborî recordul pentru cel mai mare șarpe capturat vreodată. Reptila măsoară 8 metri lungime și cântărește 250 kilograme.

Top 3 zodii care nu se tem să-și asume cele mai mari riscuri
De Neptun TV 11 aprilie 2016

Pentru a putea câștiga și pentru a putea intra în posesia celor mai bune premii, uneori trebuie să fim dispuse să ne asumăm anumite riscuri și să fim conștiente că există și posibilitatea să pierdem.

Cum arată tânăra care are 2 milioane de fani pe Instagram - GALERIE FOTO
De Neptun TV 7 aprilie 2016

Anastasiya Kvitko are 2,6 milioane de fani pe Instagram, unde postează imagini în care apare sumar îmbrăcat și aproape dezbrăcată. Anastasiya a devenit o adevărată celebritate pe rețelele de socializare, după ce a fost descoperită de o agenție de model.

O nouă companie în domeniul energiei electrice face angajări masive și oferă salarii de 2.100 de lei!
De Neptun TV 7 aprilie 2016

O companie din Brașov a postat pe site-urile de recrutare anunțuri pentru angajarea de agenți de teren pentru încheierea contractelor de furnizare de energie electrică și gaze naturale. Compania are deja 9.000 de clienți și promite facturi cu cel puțin 15% mai mici la energia electrică.

Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare! Părul alb va deveni doar o amintire
De Ciprian Paraschivu 4 aprilie 2016

Pentru cele mai multe persoane, părul alb este o parte implicită a procesului îmbătrânirii. Geneticienii au, însă, vești foarte bune. O echipă de cercetători a identificat gena care se face vinovată de albirea părului. Oamenii de știință spun că datorită acestei descoperiri, în viitorul apropiat vor putea încetini sau chiar opri încărunțirea.

Cum să te porți cu o pițipoancă! Ghidul alcătuit de una dintre cele mai urmărite tinere de pe Facebook - FOTO
De Neptun TV 3 aprilie 2016

O tânără care este urmărită de aproximativ 20.000 de persoane pe Facebook a alcătuit un 'ghid de manevrat pițipoancele'. Postarea acesteia a devenit în scurt timp virală.

Voce impresionantă la 'Spaniolii au talent'. O fată de 14 ani a ridicat sala în picioare - VIDEO
De Neptun TV 3 aprilie 2016

Dianne Kaye Jacob Ico este o fetita de numai 14 ani care a ajuns direct in semifinala Got Talent Espana dupa ce a primit un golden buzz pentru interpretarea "Memory" din musicalul "Cats".