sîmbătă, 27 august 2016

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

loading...

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Doi taximetriști s-au bătut în plină stradă pentru un client
De Lavinia Stanciu 24 august 2016

Doi taximetriști din Tenerife s-au bătut în plină stradă pentru un client.

LUMEA CULTURALĂ, ÎN DOLIU. Actorul Marin Moraru s-a stins din viață la 79 de ani
De Neptun TV 21 august 2016

Actorul Marin Moraru s-a stins din viață duminică la Spitalul Elias, la vârsta de 79 de ani.

VIDEO VIRAL. Cum pot fi împachetați pantalonii într-o secundă
De Lavinia Stanciu 20 august 2016

Suntem încă în sezonul vacanțelor, așa că un bagaj bine făcut poate avea o influență pozitivă asupra tonusului din concediu. De aceea ne-am propus să vă arătăm cum să împachetați jeanșii în doar o secundă.

Cuplu surprins făcând sex pe plajă, în timp ce un reporter prezenta știrile în direct!
De Neptun TV 20 august 2016

Doi tineri care se iubeau pe plajă au ajuns vedete pe internet. Este vorba despre un cuplu care apare în spatele unui reporter al postului de televiziune BBC, când acesta transmitea în direct de la Olimpiada de la Rio.

Dragoste... la înălțime! Tineri surprinși în timp ce făceau sex pe un bloc - GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 17 august 2016

Doi tineri au fost surprinși în timp ce făceau sex pe acoperișul unui bloc. În plină zi, cei doi s-au hotărât că patul este prea... banal și astfel au urcat pe acoperișul blocului pentru noi senzații.

Ultima modă în Rusia: fete frumoase puse să se lupte într-o piscină plină cu icre negre - VIDEO
De Neptun TV 16 august 2016

Un videoclip devenit viral pe YouTube și Facebook a stârnit controverse între internauți. Imaginile au fost filmate în Moscova, la un hotel de lux, la începutul acestei luni, la un eveniment care celebra 700 de ani de la apariția rublei (moneda rusească).

ȘOCANT. O tânără accidentează mortal un bărbat, apoi dansează în jurul cadavrului! VIDEO
De Andreea Petraș 15 august 2016

Un video șocant circulă de câteva zile pe paginile de socializare. În imagini se vede cum o tânără dansează lângă cadavrul unui bărbat pe care tocmai îl accidentase mortal.

La un pas de moarte pe plajă! O femeie a fost salvată de mai mulți bărbați - VIDEO
De Neptun TV 15 august 2016

O femeie mai plinuță a intrat în mare, pe o plajă din America de Sud, în Aruba, iar pentru că nu a ținut cont de valurile tot mai mari care veneau a ajuns aproape să se înece.

IMAGINEA ZILEI. Cum NU se racordează un bloc de locuințe la rețeaua de gaz - FOTO
De Neptun TV 14 august 2016

Imaginea zilei ne arată un bloc de locuințe racordat la rețeaua de gaz prin zeci de țevi. Falsă sau nu, imaginea a fost distribuită de mii de ori pe Facebook.

Bărbat căutat de polițiști după ce a furat dintr-un sex shop o pompă pentru penis!
De Neptun TV 13 august 2016

Un bărbat a fost dat în urmărire de oamenii legii după ce a intrat într-un sex shop și a furat o pompă pentru penis.

CRUZIME. Tânără călcată cu picioarele pe cap și dezbrăcată de soția bărbatului cu care avea o relație! VIDEO
De Andreea Petraș 13 august 2016

Scene incredibile au avut loc ziua, în amiaza mare, într-un loc aglomerat. O tânără a fost atacată și bătută cu bestialitate de o altă femeie sub acuzația că ar fi avut o relație cu soțul agresoarei.

VIDEO INCREDIBIL. Un bătrân snopește în bătaie 4 golani înarmați cu cuțite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Andreea Petraș 13 august 2016

Imagini incredibile au fost surprinse într-o stație de metrou din Rusia. Un bătrân a fost filmat în timp ce împarte pumni și picioare și pune la pământ patru membri ai unei găști.

Horoscop de toamnă: previziunile pentru fiecare zodie în parte!
De Neptun TV 12 august 2016

Horscop de toamnă! Previziunile pentru fiecare zodie în parte!

Porția de râs! Întrebări simple, răspunsuri complicate - partea a II-a - VIDEO
De Cristi Popovici 10 august 2016

Am luat cele mai amuzante întrebări de pe net și le-am pus oamenilor pe stradă. Rezultatul a fost... fabulos :)

Porția de râs! Întrebări simple, răspunsuri complicate - partea I - VIDEO
De Cristi Popovici 10 august 2016

Am luat cele mai amuzante întrebări găsite pe net și le-am pus oamenilor pe stradă :)

Tânără scoasă goală din casă, după ce a fost surprinsă în timp ce făcea sex cu un bărbat însurat! VIDEO
De Andreea Petraș 10 august 2016

O tânără de 24 de ani nu va uita prea curând experiența prin care a trecut după ce a fost prinsă în timp ce făcea sex cu un bărbat însurat.

Incredibil! Un tânăr a luat-o la fugă pe pista unui aeroport pentru... a prinde avionul - FOTO/VIDEO
De Alin Tarnovschi 9 august 2016

Imaginile cu un tânăr care sare de la înălțime și o ia la fugă pe pista unui aeroport pentru a prinde avionul pe care tocmai îl pierduse au făcut înconjurul lumii.

Crimă înfiorătoare! O tânără, angajată Google, violată, ucisă și incendiată în timp ce alerga în parc - FOTO
De Neptun TV 9 august 2016

O tânără în vârstă de 27 de ani, manager în cadrul companiei Google, a avut parte de un sfârșit înfiorător după ce a fost violată, ucisă, iar trupul i-a fost incendiat. Nenorocirea s-a produs în timp ce tânăra alerga în parc.

CAZ ȘOCANT! Tânără violată de doi necunoscuți după ce a fost aruncată DEZBRĂCATĂ dintr-o mașină!
De Andreea Petraș 9 august 2016

Clipe de coșmar pentru o tânără de 30 de ani. Aceasta a fost aruncată goală dintr-o mașină aflată în mers, iar doi trecători, în loc să o ajute, au târât-o într-un tufiș și au violat-o.

Ce oameni găsim la UNTOLD: 'Îmi place David Cameron, dar nu mă prea omor cu muzica indie' - VIDEO
De Neptun TV 8 august 2016

Un grup de vloggeri a făcut un experiment la celebrul festival UNTOLD de la Cluj pentru a descoperi ce fel de oameni participă, în realitate, la concerte.

Zeci de persoane atacate pe stradă de un câine periculos - VIDEO
De Alin Tarnovschi 8 august 2016

Peste 20 de persoane au fost atacate și mușcate grav de un câine scăpat de sub control pe stradă. Oamenii au fost luați prin surprindere și mușcați de mâini și de picioare de câinele care, în unele cazuri, a încercat să sară pentru a mușca de gât.