marţi, 23 septembrie 2014

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Vânzări record la Apple! 10 milioane de unități din noile modele, cumpărate în trei zile
De Lavinia Stanciu 23 septembrie 2014

Apple a avut vânzări record în primele trei zile de la lansarea pe piață a modelelor iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Marele premiu la Loto 6/49 nu a fost câștigat
De Cristina Pancrat 22 septembrie 2014

Premiu record, numere cu ghinion. Niciun român nu a reușit să ghicească cele șase numere la Loto 6 din 49 astfel că peste șase milioane de euro râmân în visteria Loteriei.

40 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului - "cel mai frumos drum din lume"! GALERIE FOTO

Astăzi se împlinesc 40 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Denumit "cel mai frumos drum din lume" de echipa Top Gear, Transfăgărășanul a fost inaugurat oficial de Nicolae Ceaușescu, pe data de 20 septembrie 1974.

Modele prea slabe pe podium

Giorgio Armani a fost lăudat pentru cea mai nouă colecție Emporio Armani, dar și criticat din cauza modelelor pe care le-a trimis pe podiumul Săptămânii Modei din Londra.

Fenomenul VIOLETTA! Fetele îi cântă melodiile și își aleg haine sau rechizite cu chipul celebrului personaj!
De Oana Iancu 19 septembrie 2014

Vremurile în care copiii își făceau idoli din cărțile de povești au apus. Astăzi, eroii lor sunt personajele din desenele animate ori din filmele destinate adolescenților. Violetta, personajul principal dintr-un astfel de serial, stă acum pe buzele tuturor fetelor.

iPhone 6 a luat cu asalt magazinele din toată lumea! GALERIE FOTO de la lansarea din mai multe țări
De Lavinia Stanciu si Robert Cioancă 19 septembrie 2014

Isteria iPhone a cuprins o jumătate de Glob. De la primele ore ale zilei de azi, Apple a scos la vânzare noile sale modele de smartphone. Pentru oameni nu a contat că au stat zile și nopți întregi la cozi, că au îndurat căldura, frigul sau ploaia.

București, gazdă pentru Euro 2020
De Silvia Pascale si Bogdan Muzgoci 19 septembrie 2014

Pentru prima dată în istorie, Campionatul European de Fotbal va fi organizat în 13 țări. O premieră este și faptul că România se numără printre ele. Astfel, Arena Națională din București va găzdui 4 meciuri la Euro 2020, dintre care unul este în optimile de finală ale competiției ce va ajunge la ediția aniversară de 60 de ani.

Un fluture vrăjit de interpretarea unei cântărețe la flaut se așează pe fruntea ei chiar în timpul unui concurs. VEZI reacția artistei!
De Vera Puiu 18 septembrie 2014

Una dintre participantele de la un concurs internațional pentru muzică la flaut a avut parte de o surpriză pe scenă. Imediat ce și-a început interpretarea, pe fața tinerei s-a așezat un fluture.

Inginerii germani au dezvoltat un sistem care face posibilă pilotarea avioanelor doar cu puterea minții
De Robert Cioancă 17 septembrie 2014

Un grup de cercetători germani a dezvoltat un proiect prin care un avion poate fi pilotat doar cu ajutorul creierului. Denumit „Brainflight”, acesta funcționează după un algoritm care poate converti undele cerebrale în comenzi de zbor. Sistemul, finanțat de Uniunea Europeană, a fost deja testat într-un simulator.

Un britanic a reușit să întreacă metroul din Londra. Vezi aici cum a fost posibil o asemenea performanță!
De Robert Cioancă 17 septembrie 2014

Un britanic s-a luat la întrecere cu metroul din Londra. Tânărul a coborât dintr-o garnitură și a alergat până la stația urmatoare. El a reușit performanța de a prinde același tren din care s-a dat jos.

EXPERIMENT. Ce se întâmplă când introduci agrafa de birou în apă caldă? VIDEO
De Livia Petrescu 17 septembrie 2014

Magicienii folosesc acest truc atunci când vor să ne convingă că pot îndoi linguri cu ajutorul minții.

Ultima zi a Săptămânii Modei de la Londra a sărbătorit DIVERSITATEA. Unul dintre designeri a preferat chiar un model de culoare ce suferă de vitiligo
De Vera Puiu 17 septembrie 2014

Săptămâna modei de la Londra s-a încheiat, aseară, într-o notă inedită. Pe podium au defilat manechine cu forme generoase, iar unul dintre designeri a preferat chiar un model de culoare ce suferă de vitiligo. Totul pentru a accentua ideea că diversitatea este firească și necesară.

Autoritățile din China au creat o bandă specială pentru utilizatorii de telefoane mobile

Un oraș din sudul Chinei a împărțit un trotuar al uneia dintre cele mai aglomerate străzi din localitate în două benzi, una pentru dependenții de telefoane mobile și alta pentru pietoni.

Vacanță în jurul lumii pentru bogătași. Află cât durează și cât costă un astfel de răsfăț!
De Robert Cioancă 12 septembrie 2014

Ocolul Pământului în 84 de zile costă un milion de lire sterline. Este ultima fiță în materie de turism pentru cei bogați.

VIDEO. Vas de croazieră zdruncinat de o furtună cumplită! Imagini uimitoare din exterior și interior

Întregul mobilier este mutat dintr-un capăt la celălalt al camerei, în timp ce angajații și pasagerii se chinuie să rămână în picioare și se feresc să nu fie striviți!

JACKIE CHAN a ajuns în România și a purtat o ie din Transilvania. Află ce declarații a făcut vedeta
De Bogdan Muzgoci 11 septembrie 2014

Jackie Chan a călcat pentru prima dată pe pământ românesc. Celebrul actor a fost învitat la București pentru a deschide Zilele Filmului Chinezesc. Artistul a îmbrăcat pentru prima dată o ie și a primit titlul onorific de ambasador al relatiilor culturale dintre China și România.

FMI a decis închiderea definitivă a paginii de Internet din țara noastră din cauza atacurilor repetate ale hackerilor
De Robert Cioancă 10 septembrie 2014

Fondul Monetar Internațional părăsește România... dar doar în lumea virtuală. Instituția financiară internațională și-a închis definitiv pagina de Internet din țara noastră din cauza atacurilor repetate ale hackerilor.

Apple a lansat iPHONE 6 și iPHONE 6 PLUS. Vezi de când sunt disponibile în magazine și la ce prețuri!
De Robert Cioancă 9 septembrie 2014

Apple a lansat, în această seară, cea mai mare gamă de produse pe care am văzut-o în ultimii 25 de ani din istoria ei. iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost vedetele evenimentului organizat la Flint Center din Cupertino, California.

ASTĂZI, la „ASTA-I VIAȚA!“ CUM S-AU NĂSCUT COSTUMELE LUI CEZAR, ȘTEFAN CEL MARE, RAMSES

MUNCA DIN SPATELE MAGIEI CARNAVALULUI 2014. Roxana Mihalache, designerul Casei de Modă Paluggio, cea care a recreat personaje ca Cezar, Ștefan cel Mare, Ramses, vine la ASTA-I VIAȚA!

Petrecere cu berbecuți și limuzine la Costești
De Oana Iancu 8 septembrie 2014

Cea mai mare sărbătoare a romilor din România se organizează an de an la Costești, de Sfânta Maria Mică. Și de această dată țiganii au venit cu haine scumpe, mâncăruri alese, mașini de lux și bijuterii la care abia te poți uita.

Opulență și culoare în Veneția. Festivalul gondolelor a adus aminte de gloria din trecut a orașului italian
De Lavinia Stanciu 8 septembrie 2014

Veneția, un oraș cu o poveste fascinantă, a recreat parada gondolelor, eveniment care în trecut îi demonstra puterea și bogăția.