joi, 27 noiembrie 2014

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

Comenteaza aceasta stire

Sărbătorim 1 DECEMBRIE! ȘAPTE PREMII pentru ȘAPTE ROMÂNI! Hai să dăm poză cu poză!

Știm că ești patriot, mândru că ești român și că abia aștepți ziua de 1 DECEMBRIE în care să arăți asta mai mult ca niciodată. Ai putea să o faci mai devreme și noi putem să te premiem pentru asta!

Ioan Gyuri Pascu, față în față cu Elena Calcan la emisiunea "ASTA-I VIAȚA!"

Ioan Gyuri Pascu și chitaristul Teo Boar sunt invitații Elenei Calcan, astăzi, la ASTA-I VIAȚA! Vin să ne împărtășească povești, uneori amuzante, alteori triste, despre viața plină de hazard, despre primele amintiri legate de muzică, dar și despre lucrurile importante care s-au întâmplat în viețile lor.

Știrea zilei: Ponta , PSD-ul și guvernarea!

Ponta vrea să asigure o "guvernare bună și eficientă", PLR-ul se pregătește să intre în aceeași guvernare la nivel de miniștri.

Știrea zilei: Corupție la nivel înalt în magistratură!

Alina Bica a fost suspendată din funcția de procuror-magistrat după ce a primit mandat de arestare preventivă, deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu și fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean au fost aduși cu mandat la DNA pentru audieri iar Elena Udrea ne asigură pe facebook că nu știe "nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate ".

Andrei Păunescu, la ASTA-I VIAȚA!

A avut privilegiul să se nască într-o familie de poeți, unde cuvântul a fost întotdeauna la putere, a învățat emoția de mic și s-a dezvoltat ca adolescent în preajma Cenaclului Flacăra.

RECORD MONDIAL. Diamant albastru vândut pentru 32.6 milioane de dolari

Casa de licitații Sotheby's a anunțat că o persoană din Hong Kong a plătit suma de 32,6 milioane de dolari pentru un diamant albastru excepțional, o sumă record pentru acest tip de diamant.

A stat 39 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o
De Ciprian Paraschivu 22 noiembrie 2014

Gafă de proporții a sistemului judiciar din Statele Unite. Un bărbat a stat 39 de ani după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. El a fost eliberat în urma unui reportaj care a determinat reanalizarea cazului său. Acum bărbatul se pregătește să ceară daune financiare substanțiale.

ATLANTIDA, REINVENTATĂ! Orașele viitorului, construite sub apă!
De Mediafax 22 noiembrie 2014

Omenirea ar putea să opteze în viitorul apropiat pentru "colonizarea" oceanelor, nu a spațiului interstelar, cu ajutorul unor "orașe-plutitoare", afirmă directorii unei companii de construcții din Japonia.

Crăciunul vine și în Paris! Bulevardul Champs Elysee a fost decorat cu peste un milion de beculețe
De Vera Puiu 21 noiembrie 2014

Pregătirile pentru sezonul sărbătorilor sunt în toi, iar francezii nu fac excepție. Celebrul bulevard Champs-Elysee s-a îmbrăcat, de aseară, în straie de sărbătoare. Luminile de Crăciun au fost aprinse în cadrul unui eveniment la care au participat mii de oameni.

Reclamat la Parchet că seamănă cu Hitler, RADU MAZĂRE ȘI-A SCHIMBAT LOOK-UL! GALERIE FOTO
De Cristi Popovici 21 noiembrie 2014

Schimbare de look pentru Radu Mazăre, la o zi după ce un ONG l-a acuzat că îi copiază frizura și mustața lui Hitler. Primarul Constanței a decis să înlăture orice nemulțumire legată de felul cum arată și a mers, astăzi, la hair stylist.

VIRALUL SĂPTĂMÂNII. Cel mai dureros și comic penalty din istoria televiziunii!
De Ciprian Paraschivu 20 noiembrie 2014

O parodie realizată de niște studenți din Statele Unite face furori pe internet. Ei au realizat un filmuleț extrem de haios care a devenit rapid viral. Tinerii au pus în scenă o sesiune de lovituri de la 11 metri care însă a fost dusă la extrem. Iar când spunem „extrem”, ne referim doar la durerea unuia dintre portari.

Creat pentru a salva vieți. Un student britanic a inventat incubatorul gonflabil pentru bebelușii prematuri
De Vera Puiu 20 noiembrie 2014

Un student britanic de 23 de ani a fost atât de impresionat de poveștile bebelușilor născuți prematuri, încât a inventat un incubator gonflabil. El spune că acesta este o soluție salvatoare pentru țările sărace.

A fost dezvoltată tehnologia ce permite controlarea telefonului mobil fără atingerea acestuia
De Ciprian Paraschivu 20 noiembrie 2014

Tehnologia încorporată în telefoanele mobile se schimbă radical de la an la an. Însă ceea ce vă voi spune acum este cu totul nou. Cercetătorii unei universități americane susțin că au descoperit o modalitate prin care orice smartphone poate răspunde la comenzi doar cu ajutorul unor gesturi ale utilizatorului.

Walt Disney a lansat trailerul filmului „Cenușăreasa”
De Vera Puiu 20 noiembrie 2014

Studiourile Walt Disney au un nou proiect cu care speră să-i încânte atât pe cei mici, cât și pe adulții amatori de basme.

Hackerii pot sustrage informații din P.C.-urile care nu sunt conectate la Internet. Iată cum
De Mediafax 20 noiembrie 2014

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Israel au arătat că hackerii pot sustrage informații stocate pe rețele care nu sunt conectate la Internet, prin intermediul unui virus care poate reprograma computerele să transmită date spre un telefon situat în afara camerei în care se află acestea.

Arhitecții britanici au conceput casa care își modifică forma în funcție de anotimp
De Ciprian Paraschivu 19 noiembrie 2014

Lumea este în continuă schimbare, iar la fel se întâmplă și cu... locuințele. În Marea Britanie a fost construită casa care se poate transforma în opt noi variante, adaptându-se la schimbările anotimpurilor și la condițiile meteo din fiecare zi.

Crabul de cocotier, monstruosul crustaceu care se cațără în copaci GALERIE FOTO

Când vine vorba de creaturi ciudate și înfricoșătoare, crabul de cocotier se poate clasa cu ușurință pe primul loc în top.

Știrea zilei: România: trecut, prezent și viitor!

Regele Mihai I a aniversat astăzi 93 de ani alături de câteva sute de persoane dar și alături de președintele ales al României, Klaus Iohannis.

Calendarul Pirelli 2015: frumusețea feminină, evidențiată de vestimentații sumare din latex
De Robert Cioancă 19 noiembrie 2014

Așteptat cu mare interes la fiecare sfârșit de an, faimosul calendar Pirelli și-a dedicat ediția pentru 2015 celor mai sexy femei din lumea modei. Acestea au fost îmbrăcate în vestimentație sumară din latex. Pentru prima dată în istoria de 5 decenii a acestui calendar apare și un fotomodel cu dimensiuni generose.

Armata japoneză a realizat albume sexy cu soldații săi pentru a-i atrage pe tineri spre o carieră militară
De Ciprian Paraschivu 18 noiembrie 2014

Autoritățile japoneze ar face aproape orice pentru a-i atrage pe tineri către uniforma militară. Într-o țară cu o populație tot mai îmbătrânită, armata a lansat pe piață albume foto în care sunt prezentați soldați, atât femei, cât și bărbați, în ipostaze senzuale.

O britanică refuză de 3 ani să-și aerisească locuința. Află AICI care este motivul
De Vera Puiu 18 noiembrie 2014

O femeie din Marea Britanie nu și-a mai aerisit casa de 3 ani.