marţi, 1 septembrie 2015

„UpDate 3D loading” – accusation of plagiarism

Această știre are o versiune în limba engleză pentru că a suscitat interes în rândul comunității artiștilor grafici din Statele Unite ale Americii.

Artists from Romania and the United States of America say that the entire work of Iani Papadopol is actually a copy of famous works regarding the world of video games designers. The news broadcast by Neptun TV, which presented the exhibit, launched a debate in the online environment on whether Iani Papadopol was actually an art thief.

On the 27th of April, Neptun TV broadcasted an article about the “UpDate 3D loading” exhibit that had the signature of Iani Papadopol. The exhibit was organized by the members of “Wild Art” Cultural Association. At that moment, critics said about Papadopol that he was the artist who transformed digital in art and that he gave shape to the three-dimensional art. They also said that Papadopol was born in the future and brought fresh air in the local graphic.

The exhibition caused a series of immediate reactions into the artistic world. On the Neptun TV website, people from the Romanian and international artistic environment brought evidence which showed that Iani Papadopol would have stolen the art work from a very famous Romanian artist, Daniel Dociu.

Since 2009, Daniel Dociu has been part of the video game designer’s elite. He was counted in the 2009-2010 edition of the Best 200 Illustrators Worldwide magazine. The illustrators who appeared in this list have won prestigious awards equivalent to the Academy Awards. The Romanian illustrator Daniel Dociu lives now in the United States.

Iani Papadopol was harshly criticized on Neptun TV news website. Bogdan wrote: “It is well known that artists are a little bit crazy. But how crazy can you be to actually have an exhibit with somebody else’s works?! Cheers to him! ... Cheers to the critics!”  Another visitor of the website, who calls himself Dariz, says: “The works are taken with no right from other artists’ portfolios. It’s sad to notice that something like this has echo not only in Romania but all over the world. I hope Mr. Iani will realize his mistake and give credit to the artists that inspired him.” Many reactions came also from visitors of our website that live abroad. They say that Iani is he is nothing but an art thief.  Reached by phone, Iani Papadopol’s father, the well known artist Constantin Papadopol, said that everything was a big misunderstanding.

The Neptun TV team, and, also the members of the Wild Art Cultural Asociation tried to reach Iani Papadopol, but he was not available for comments.

Comenteaza aceasta stire

Cum să cheltui nouă miliarde de euro?!
De Oana Stupariu 28 august 2015

Andrey Melnichenko este un multi-miliardar rus care dispune de o avere estimată la circa nouă miliarde de euro. El a cheltuit recent puțin peste 400 de milioane de euro pentru construirea unui yacht de lux, realizat după planurile soției sale.

Află ce cantitate de băutură trebuie să cumperi pentru nuntă sau botez în funcție de numărul de invitați
De Irina Ditu 27 august 2015

Atunci când trebuie să organizezi un eveniment important cum este o nuntă sau un botez este bine să iei în calcul mai multe lucruri. De obicei restaurantul îți oferă meniul, dar la capitolul băuturi e treaba ta cum te descurci. Prima întrebare va fi cu siguranță ce cantitate de băutură trebuie oare să cumpăr?

Un băiețel din India s-a născut cu 3 penisuri!
De Oana Stupariu 27 august 2015

O premieră medicală s-a înregistrat în India, unde un băiețel de doi ani a suferit o intervenție chirurgicală pentru corectarea unei anomalii extrem de rare. Micuțul s-a născut cu trei penisuri, iar unul dintre organe au fost îndepărtat pentru a-i putea facilita dezvoltarea normală.

Povești de viață și despre viață, cu Corina Martin și Liliana Cornilă
De Neptun TV 27 august 2015

Festivalul Antic Tomis ajunge anul acesta la a IV-a ediție. De fiecare dată, dacii și romanii sunt impresionați de prezența cuceritoarei, Tomiris, regina de legendă, întruchipată de Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

Un boxer irlandez a pus la respect mai mulți turci într-o bătaie de stradă
De Ciprian Paraschivu 26 august 2015

Un turist irlandez, boxer profesionist, aflat în concediu la Istanbul, a intrat fără să vrea într-o altercație cu un grup de turci.

Premieră mondială: americanii testează submarinul electric!
De Oana Stupariu 26 august 2015

Lacul Tahoe din statul american California a avut parte de o premieră mondială! Aici s-au făcut primele teste ale unui submarin electric.

Alexandra Ușurelu și Crina Matei, la Asta-i Viața... LA MARE!
De Neptun TV 26 august 2015

Alexandra Ușurelu are o voce caldă si unică, frumoasă și simplă, care reușește să-ți pătrundă în suflet și îți rămâne acolo.

Apocalipsa cangurilor. VEZI AICI pățania unui biciclist din Australia
De Vera Puiu 25 august 2015

Un ciclist australian a avut parte de o plimbare pe care nu o va uita prea curând. Ajuns într-o zonă în care trăiesc canguri, bărbatul a fost urmărit de zeci de perechi de ochi.

LĂMÂILE SUNT MIRACULOASE. Nici nu vă gândiți la ce le puteți folosi!
De Irina Ditu 25 august 2015

Lămâia nu este un fruct banal așa cum greșit am putea crede, ci un miracol al naturii pe care trebuie să învățăm să-l folosim pentru a ne putea bucura de toate befeficiile sale.

Marea Barieră de Corali are concurență! Un nou recif spectaculos, descoperit în sudul Australiei
De Oana Stupariu 25 august 2015

Marea Barieră de Corali are un nou rival. În sudul Australiei, a fost descoperit recent un nou recif. Imagini de vis le-au fost furnizate cercetătorilor marini de la Antipozi de un robot.

IMAGINI SPECTACULOASE. Tornadă devastatoare surprinsă în direct!
De Alin Tarnovschi 24 august 2015

O tornadă uriașă a devastat, astăzi, un oraș din vestul Australiei, distrugând cel puțin trei case. Fenomenul i-a luat prin surprindere pe locuitori, dar și pe meteorologii care nu au putut să o anticipeze.

Declarație de dragoste pe stabilopozii din zona Cazinoului - 'Doar iubește-mă! N-o să fie greu...!'
De Neptun TV 24 august 2015

Tinerii constănțeni continuă să impresioneze prin metodele inedite de a-și declara dragostea. După mesaje la 'înălțime', cereri în căsătorie la bordul bricului 'Mircea' sau declarații scrise pe faleză, un alt tânăr a scris un mesaj de dragoste, de această dată pe stabilopozii din zona Cazionoului.

Filme românești, premii internaționale: „Terapie pentru crimă" și „Cinema, Mon Amour”, distincții valoroase la festivalurile din străinătate
De Vera Puiu 22 august 2015

Peliculele românești sunt din ce în ce mai apreciate la festivalurile de film din străinătate, unde își adjudecă tot mai multe premii. Kiki Vasilescu a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui lungmetraj pentru filmul „Terapie pentru crimă", în cadrul Festival of Globe 2015 de la San Francisco. Și documentarul „Cinema, mon amour", în regia lui Alexandru Belc, a primit două distincții la Festivalului de Film de la Sarajevo.

Concurs la Gravity Park: skateboard-uri, biciclete și multă adrenalină!
De Cristina Sîmbeteanu 22 august 2015

Motivați de adrenalină, zeci de pasionați de sporturi extreme și-au luat cu ei plăcile de skatebord sau bicicletele și și-au dat întâlnire, astăzi, la ediția a doua a competiției Gravity Invaders, în Parcul Tăbăcărie. Evenimentul a fost deschis atât competitorilor cu experiență, dar și amatorilor cu aspirații înalte. Toții s-au luptat pentru premii în valoare de 2.500 de euro în bani și echipamente sportive.

Cel mai neobișnuit parc tematic din lume
De Ciprian Paraschivu 21 august 2015

Cea mai mare operă de artă creată de enigmaticul artist stradal Banksy este de fapt un parc de distracții. Și nu este unul obișnuit, ci unul care este când amuzant, când înfricoșător sau chiar șocant.

Cvadrupleții au ajuns acasă. Mama lor are 65 de ani

Cei patru gemeni născuți de o femeie de 65 de ani din Germania au ajuns acasă.

Turismul de aventură, un plus de distracție pentru iubitorii de adrenalină
De Oana Iancu 21 august 2015

Nu lăsați vremea să vă strice vacanța! Dacă nu este bună de plajă, poate fi perfectă pentru cei însetați de adrenalină. Turismul de aventură se practică nu departe de mare, printre stânci, noroi și tren accidentat. Astăzi vă invităm la un traseu off road la capătul căruia puteți spune că ați avut o zi de vacanță reușită.

Fetelor, voi aruncați zațul de cafea? Faceți o mare greșeală!
De Irina Ditu 20 august 2015

Sunt mulți cei care cred că în zațul de cafea își pot afla viitorul. Nu știm prea multe despre asta, dar știm sigur că zațul ne poate îmbunătății prezentul. Cum? În nenumărate feluri.

NASA infirmă zvonurile potrivit cărora Terra va fi lovită de un asteroid în luna septembrie
De Neptun TV 20 august 2015

Specialiștii de la NASA infirmă faptul că Pământul va fi lovit de un asteroid în viitorul apropiat, contrazicând, astfel, numeroasele zvonuri care au început să circule pe Internet.

IMPRESIONANT. TORNADĂ pe Marea Neagră - FOTO
De Neptun TV 20 august 2015

O tornadă a fost fotografiată pe Marea Neagră de un turist, însă, potrivit specialiștilor, fenomenul neobișnuit se numește trombă marină și poate fi la fel de periculos ca o tornadă.

Cercetătorii americani au obținut primul creier uman crescut în laborator
De Ciprian Paraschivu 19 august 2015

Cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Ohio au obținut primul creier uman aproape complet format, în condiții de laborator. Este vorba despre un program care ar putea să ducă la o accelerare spectaculoasă a cercetărilor din domeniul maladiei Alzheimer.